Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

.
598 berichten.
anouk steijvers Dakos E1 schreef op 17 oktober 2020 om 13:21
Wij zijn vandaag kampioen geworden! We hebben hele mooie shirtjes gekregen en een mooie medaille. Ook hebben we op de kampioenswagen gestaan die we zelf hebben versiert. We hebben ook een lekkere taart gekregen met onze shirtsponsor steel garden. We hebben de wedstrijd niet mogen spelen, dat vonden we heel jammer. maar het is alsnog een leuke dag geworden!
Dakos 3 schreef op 13 oktober 2020 om 20:29
Op zondag 11 oktober was het voor Dakos 3 alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Om 9:15 uur stonden we paraat op de Plagge om de wedstrijd tegen ODC 3 te spelen. Beide teams hadden flink wat reserves nodig om de wedstrijd door te laten gaan. De wedstrijd begon in ons voordeel doordat Meghan de 1-0 maakte. Het duurte niet lang voordat daarna de 2-0 viel door een mooi afstandschot van Malou. Na de vakwissel ging het het andere vak iets moeizamer af in de aanval. Er werden verschillende tactieken bedacht, maar de ballen wilden er niet in. Ondertussen hield de verdediging het lang dicht aan de andere kant, toch begon ook ODC meer kansen te creëren en werd de druk steeds groter. Richting het eind van de eerste helft scoorde Anne E nog een klein kansje waardoor de stand op 3-0 belandde. In de tweede helft werd het allemaal wat lastiger, ODC kreeg steeds meer kansen en aan onze kant werd het steeds slordiger. Dit resulteerde al gauw in een tegendoelpunt waardoor het 3-1 kwam te staan. Terwijl ODC steeds sterker werd, verloren wij de pit die we aan het begin van de wedstrijd hadden. Door 2 doelpunten van ODC die vlak achter elkaar vielen stond het tegen het eind van de wedstrijd gelijkspel en was het aan ons de taak om de eer hoog te houden. Helaas lukte dit niet en viel er vlak voor de laatste minuut nog een bal in bij ODC waardoor het, met nog maar weinig tijd op de klok, 3-4 kwam te staan. Bij het eindsignaal was het flink balen, want we hadden dit potje kunnen winnen. Nu moeten we helaas tot 29 november wachten tot we (hopelijk) mogen beginnen aan de binnencompetitie. Wanneer het mag nodigen we jullie graag uit om de 29 november om 10:00 uur in de Postel te komen kijken. Voor deze wedstrijd willen we Renske, Meghan, Mara en Elise in ieder geval heel erg bedanken voor het meedoen!
Dakos 1 schreef op 11 oktober 2020 om 21:17
Dakos 1 – DSV 1 (9-7) Vandaag stond de nummer 4 uit de poule DSV uit Diessen op het programma. Vooraf was duidelijk dat deze punten belangrijk waren om de aansluiting met de top te behouden. Onder mooie weersomstandigheden en met onze supporters vanuit huis startte de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak had ondanks mooie uitgespeelde kansen, moeite om het gat in de korf te vinden. Het was dan ook DSV die na 10 minuten spelen op een 0-2 voorsprong kwamen. Deze stand werd snel rechtgetrokken. DSV kreeg meer moeite met de verdedigende tactiek van Dakos, terwijl Dakos steeds vaker de korf begon te vinden. Door een mooie uitgespeelde kans in de laatste minuut van de eerste helft, welke werd afgerond door Meike gingen we de rust in met een voorsprong van 6-3. Na de rust was het DSV die wederom haar kansen beter afrondden en de stand binnen 10 minuten terugbracht naar 6-5. Ondanks dat Dakos deze wedstrijd de betere ploeg was, werd het door het niet afmaken van kansen toch nog onnodig spannend. Gelukkig wist Dakos haar voorsprong te behouden en werd de wedstrijd afgefloten bij een 9-7 stand. Leuk om te zien dat onze supporters, ondanks dat ze niet langs de lijn kunnen komen kijken ons toch weten te vinden op Facebook! Volgende week spelen we om 12.00 uit in Nijmegen tegen de nummer 6 van de poule Noviomagum, een voor nu nog onbekende tegenstander. Wederom zal deze wedstrijd live te volgen zijn via de facebookpagina van Dakos.
Femke Swiggers (B2) schreef op 11 oktober 2020 om 19:15
Zaterdag hebben we thuis tegen winty/vessemB1 gespeeld. Helaas hebben wij niet gewonnen. Winty scoorde 6 keer achterelkaar. Wij kregen een strafworp en die scoorden we! Toen was het rust. Er kwamen na de rust nog een paar strafworpen en 1 vrije worp. Daarna scoorde winty nog 14 keer en wij nog 2 keer. De wedstrijd was afgelopen, 3-20. Winty/Vessem was kampioen. We hebben fijn gespeeld, van zo’n wedstrijden leren we wel veel! Dit was onze laatste buiten wedstrijd! Nog een paar buiten trainingen en dan hopelijk door naar het binnen seizoen! Femke Swiggers b2
Dakos 2 schreef op 11 oktober 2020 om 18:47
Vandaag mochten we aantreden tegen de koploper in onze poule, de peelkorf. Met inspelen imponeerden ze ons al door op 'onze' helft hun warming up te gaan doen. Met een subtiele vraag ze naar hun eigen helft gewezen en zelf de voorbereiding gepakt. We waren er met zn allen op gebrand om te gaan winnen en dat was ook te zien in het veld. Er werd hard gewerkt, duels werden aangegaan en belangrijk, er werd gescoord! Scores liepen vrijwel gelijk op en dat resulteerde in de rust met een 8-7 voorsprong voor Dakos. Leon en Rens zetten ons nogmaals op scherp, belangrijk om nu door te pakken. Helaas scoorde de peelkorf vrij snel wat doelpunten waardoor ze een voorsprong namen van 3 goals. We hebben er als team keihard voor gewerkt om deze achterstand weer in te halen. Met nog 10 minuten op de klok kwamen we nog terug tot op 1 doelpunt. Helaas is 3x scoren in één helft toch te weinig gebleken en verloren we deze (toch wel goede wedstrijd) helaas met 11-13. Het geeft wel vertouwen richting de wedstrijd van volgende week, uit naar stormvogels.
schreef op 10 oktober 2020 om 22:11
🎉E3 Kampioen🎉 Maar Inge jij ook proficiat en super BEDANKT voor jou fanatieke enthousiast inzet!! En ook natuurlijk de meiden die elke week komen helpen bij de trainingen! Super bedankt!! #zondervrijwillgersgeenkorfbal
E3 schreef op 10 oktober 2020 om 15:56
E3 10-10-2020 We kwamen aan bij het sportpark en wij gingen opwarmen en toen begon de wedstrijd. Binnen 5 minuten was het al 1 - 0 voor ons, DAKOS! In de rust stond het al 3 - 0 en na rust gingen we als een speer. De ballen vlogen erin en het werd 8 - 0 voor DAKOS E3. Dus wij zijn nu kampioen 2020! Groetjes, Puck, Keet, Kim, Veerle & Lynn
Iris van den Broek schreef op 10 oktober 2020 om 11:15
Vandaag hebben we thuis tegen HBSV gespeeld. Helaas hebben wij niet gewonnen. HBSV scoorde 4 keer achterelkaar en toen kwam lana met een punt voor ons. HBSV scoorde nogmaals en toen hadden we rust. In de rust zei Irma dat we ook eens moesten scoren. Nou dat lukte. Lana scoorde voor de 2de keer voor dakos. Daarna scoorde lotte 2x en lana nog een keertje. De stand was toen gelijk. Aangezien HBSV niet tegen zijn verlies kan, hebben we die nog 4 doelpunten laten maken. Dus eindstand was 5-9. Strafworpen was het 1-2 geworden. Maar heel fijn gespeeld. Groetjes, Iris.
Irma coach Dakos E2 schreef op 5 oktober 2020 om 22:03
Dakos E2- melderslo Melderslo had een attentie bij voor de scheidsrechter, zeer attent! Vorige keer verloren we met 10-0 tegen deze dames, dat was niet nodig dus we gingen er vol goede moed tegenaan. Helaas bleek Melderslo ook nu een maatje te groot. We hebben de schade beperkt tot 0-6. Maaärrr we hebben plezier gehad 😉 Op naar volgende week
FEM VERGEER - E1 schreef op 3 oktober 2020 om 15:24
DAKOS E1-MELDERSLO E2: 4-0 Wij hebben vandaag gewonnen van Melderslo. Jammer dat er niemand mocht kijken maar blij dat wij hebben gewonnen. Ik scoorde 1-0, Lotte 2-0, Lotte 3-0 en Lana 4-0. Ook de strafworpen ging goed, 4-2 voor ons! Volgende week een keertje geen wedstrijd en dan op naar de kampioenswedstrijd :-). Groetjes Fem
DAKOS C1 schreef op 3 oktober 2020 om 12:48
Vandaag speelden we thuis tegen koploper Neca. We zagen de dames van de tegenstander en dachten dat het wel eens lastig zou kunnen worden, want zij hadden een aantal hele grote meiden erbij. Toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Het was een leuke openingsfase, het spel ging op en neer. Beide teams kregen kansjes, maar aan beide kanten werd goed verdedigd. Zo stond het na 10 minuten spelen nog 0-0. Vrij snel hierna kreeg Neca een strafworp en die werd benut: 0-1. Gelukkig wist onze aanval vrij snel gelijk te komen: 1-1. Het spel bleef op en neer gaan. We stonden goed te verdedigen en aanvallend kwamen we er een paar keer goed uit, maar de kansen werden niet benut. Aan de andere kant wist Neca via een slimme bal op voorsprong te komen: 1-2. Even later was het weer Neca dat uitliep naar 1-3. Hierna was het rust. In de rust besproken om vooral te blijven concentreren in de verdediging en aanvallend de bal snel rond te laten gaan. De tweede helft begon en Neca wist al vrij snel weer te scoren na een fout in onze verdediging: 1-4. Aanvallend vonden we het wat lastiger om goede kansen te krijgen. De bal ging niet snel genoeg rond en we gingen alles via de steun doen. Aan de andere kant in de verdediging werd het ook wat rommeliger, we stonden wel goed te verdedigen, maar als we de bal hadden veroverd, werd deze een paar keer slecht uitgebracht, waardoor Neca weer kon aanvallen en hieruit wist te scoren: 1-5. Hierna hadden we weer een vakwissel en onze aanval wist weer meer kansen te creëren, alleen ging de bal er niet in. Verdedigend lieten we ons een paar keer foppen en hierdoor wist Neca gemakkelijk te scoren, hierdoor liepen ze uit naar 1-7. Tegen het einde van de wedstrijd had onze aanval nog steeds goede kansen, gelukkig werden deze nu wel benut en werd het nog 2-7. Jammer meiden, jullie hebben goed gespeeld vandaag!
Mw1 schreef op 1 oktober 2020 om 12:23
Gisterenavond speelden we tegen de midweek van Vessem/Winty. Een leuke spontane tegenstander wat ook een echte tegenstander bleek te zijn. Na over en weer regelmatig te scoren gingen we de rust in met een 7-6 voorsprong. Uiteindelijk in de tweede helft bleef het gelijk op gaan. In de laatste minuut scoorde we de winnende goal en wisten we de verdediging de bal snel te onderscheppen wat de winst opleverde! Een gelijkspel was qua spel wellicht terecht geweest, maar wij zijn blij met de punten!
DAKOS C1 schreef op 27 september 2020 om 11:14
Onze wedstrijd was tegen week in Westerhoven tegen Euro Girls C1. Helaas waren we niet compleet, maar kregen we versterking van 3 meiden uit de D1. Het was een leuke wedstrijd, DAKOS was de betere partij en kreeg dan ook de beste kansen. Het duurde even voordat we op voorsprong kwamen. Maar toen we eenmaal gescoord hadden volgde er snel meer doelpunten. We gingen rusten met een 0-3 voorsprong. Na de rust was het even zoeken, onze aanval had meer moeite om goede kansen te vinden en er gingen veel ballen verloren. Na een aanvallende wissel ging het weer beter lopen en wisten we nog een paar keer goed te scoren. Verdedigend hebben we de hele wedstrijd weinig weggeven en hebben er veel ballen tussenuit gehaald. Einstand 0-6. Een leuke en sportieve wedstrijd. Goed gespeeld meiden! Leuk om te zien hoe de speelsters van de D1 zo makkelijk mee speelden en ook alle drie wisten te scoren! Suus, Maud en Jankse bedankt voor het meespelen!
Anouk Kissen E1 schreef op 26 september 2020 om 12:31
Peelkorf - Dakos 1-3. De wedstrijd ging super goed. Peelkorf kreeg maar weinig kansen. Jes gewonnen met 1-3. En met strafworpen gewonnen met 0-2.
Zara vd Westerlo, E2 schreef op 26 september 2020 om 11:49
SWIFT - DAKOS E2 de wedstrijs ging goed ik mog een strafworp maake en ijh zat er in dus1/0voor ons toen hat swift ge skoort dus1/1 maar toen gingen wij weer anvalle en toen hat nikki ge skoort dus 2/1 en toen hadde we ge WONNEN!!! groetjes ZARA
Mw1 schreef op 23 september 2020 om 22:21
Vandaag speelden we tegen spoordonkse girls in Oirschot. Na vorige week een training op volle kracht vandaag vol goeie moed er tegenaan. Dat gebeurde. Alleen hadden ze een netje gespannen over onze korf. Het bleef lang 0-0. Met rust was het 3-0 voor Spoordonkse Girls. Veel kansen werden gecreëerd ook in de 2e helft maar het gat werd te weinig gevonden. 7-3 was de einduitslag. Wel een fijne wedstrijd tegen sportieve dames! Fijn voor het eerst in onze nieuwe shirts gespeeld en met onze nieuwe handdoek mogen afdrogen na de wedstrijd. Bedankt!
anouk steijvers schreef op 23 september 2020 om 18:50
Dakos E1-Klimop E2 Wij moesten tegen klimop. Het was lekker weer dus het was fijn om te spelen. we hebben gewonnen met 7-0. Deze meiden hebben gescoord: 1-0 Anouk Kissen 2-0 Lotte van den Boer 3-0 Anouk Kissen 4-0 Lana Duijndam 5-0 Fem Vergeer 6-0 Lana Duijndam 7-0 Lana Duijndam Het was een wedstrijd met doorloopballen en verre schoten. De strafworpen hebben we gewonnen met 2-1. Het was erg leuk!
DAKOS C1 schreef op 19 september 2020 om 13:50
Vandaag speelden we thuis tegen Rosolo C2. We begonnen goed aan de wedstrijd en onze aanval kreeg al meteen goede kansen, alleen waren ze een beetje te gehaast met de afronding. In de verdediging stonden we goed, we gaven niet veel kansen weg. Hierdoor kon de bal ook snel weer naar de aanval. Via een mooie aanval wisten we op een 1-0 voorsprong te komen door een mooi schot van onze jarige Sophie! Hierna kreeg de aanval meer vertrouwen en kwamen er meer kansen, helaas wilde de bal er niet in. Het was een leuke eerste helft, het spel ging over en weer, veel slordige ballen aan beide kanten en Rosolo kreeg ook nog wat kansjes, maar de bal ging er niet in. We gingen dus met een 1-0 voorsprong rustten. In de rust besproken om vooral de snelheid in de aanval te houden en goede ballen te gaan gooien. Na rust kwamen we goed uit de startblokken en wisten we via een mooie aanval en een goed schot van Nina op 2-0 te komen. Hierna gingen we wisselen van functie, het andere vak mocht nu eindelijk gaan aanvallen na meer dan een helft verdediging te zijn geweest. Ons nieuwe verdedigingsvak moest nog even erin komen en hierdoor kreeg Rosolo enkele kansen, hierdoor werd het 2-1. Ons aanvalsvak speelde slordig, er werd te gehaast gespeeld en waren ook snel de bal weer kwijt, gelukkig werd hij in de verdediging weer goed terug verdiend. Onze aanval zette een goede aanval op en via een mooi schot van Anne kwamen we op 3-1. Onze meiden bleven goed geconcentreerd spelen en zo haalde de verdediging er weer een bal uit en kon de aanval weer gaan spelen, er werd goed rondgespeeld en Eefke trok goed weg bij de korf en maakt de 4-1. Rosolo kwam ook beter in de wedstrijd en kreeg steeds meer kansen en soms konden ze wel heel veel schieten, omdat onze meiden even niet opletten. Zo kon Rosolo op 4-2 komen. Gelukkig had onze aanval er nog zin in en Janne scoorde van afstand de 5-2. De laatste minuten ging het spel over en weer, beide teams kregen nog enkele goede kansen. Aan beide kanten zijn er nog enkele bal op of tegen de korf gebutst, maar gescoord werd er niet meer. Het laatste fluitsignaal klonk en onze meiden waren super blij! Eindelijk gewonnen! Gefeliciteerd meiden, een verdiende overwinning, hard gewerkt vandaag en goed gespeeld!
Lana Duijndam schreef op 13 september 2020 om 11:45
Oxalis E1 - DAKOS E1 Wij moesten spelen tegen Oxalis. Het was lekker weer dus we hadden er zin in. We hebben goed gespeeld en met 7-1 gewonnen. Er werd gescoord door afstand schoten en doorlooopballen. Het spelletje na de wedstrijd hadden we jammer genoeg verloren.
DAKOS C1 schreef op 12 september 2020 om 14:27
Vandaag moesten we naar Hooge Mierde om te spelen tegen DDW/SDO C2. We hadden rode shirts meegenomen, omdat we dachten dat zij blauw waren, maar eenmaal aangekomen zagen we dat zij oranje waren, dus konden we toch in het DAKOS blauw spelen. De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het was een leuke, open eerste helft met kansen voor beide teams. Het was DDW/SDO dat de score opende met een doorloopbal: 1-0. Maar DAKOS wist terug te komen en Tessa scoorde van afstand de 1-1. Het spel ging op en neer en de scheidsrechter liet veel doorgaan, het was niet snel verdedigd en dat was voor onze meiden lastig. Zo kon DDW/SDO nog een keer scoren met een klein kansje: 2-1. Hierna was het rust. In de rust besproken om vooral genoeg te blijven bewegen in de aanval en in de verdediging de handen goed omhoog te houden. We starten goed in de tweede helft en kwamen weer gelijk door een mooi schot van Mirte: 2-2. Hierna ging het spel over en weer, beide teams kregen veel kansen, helaas ging de bal er aan de kant van DAKOS niet meer in. Bij DDW/SDO konden ze nog 2x juichen en was de einstand 4-2. Jammer meiden, jullie hebben goed gespeeld vandaag en er is zeker een stijgende lijn zichtbaar. Ga zo door, dan komen de punten vanzelf!