598 berichten.
Bestuur schreef op 30 september 2016 om 09:54
Wij als vereniging doen mee met het project POSITIEF COACHEN in Someren-Heide. Maandag 3 okt is de aftrap om 18.30 uur op de Plagge, jong en oud zijn welkom.
Sylvia van de Ven schreef op 29 september 2016 om 06:05
IEMAND tijd om vanavond de inhaalwedstrijd van de C3 te fluiten in Lierop? Aanvang 19:00 uur
Dakos A1 schreef op 27 september 2016 om 20:34
Peelkorf A1 - DAKOS A1 Afgelopen zaterdag moesten we aan de bak tegen Peelkorf, een team dat in verhouding weinig nieuwe speelsters had. De wedstrijd ging op het begin heel gelijk op. Waardoor er al gouw een 2-2 op het scorenbord stond. We crieëerde genoeg kansen aleen werden deze niet goed afgerond waardoor het scoren niet lukte. Ondanks de verdediging goed stond wist peelkorf in totaal 9 keer te scoren. Wij helaas maar 5. Deze week dus werken aan de afwerking en volgende week aan de bak tegen DDW A1. Aanvang 15.30 op de plagge
DAKOS B2 schreef op 26 september 2016 om 10:30
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Altior B3 op het programma. Op papier zou dit de wedstrijd moeten zijn waar we een kansje op een overwinning zouden kunnen maken. Ons team is nog erg jong en we moeten nog een beetje aan elkaar wennen. Onze tegenstanders zijn gemiddeld vaak een aantal jaren ouder en fysiek al meer ontwikkeld. De eerste helft startte hoopvol en na een half uur was er pas een keer gescoord door Altior. Na de rust ging Altior als een razende uit de startblokken waardoor we al snel tegen een nog grotere achterstand aankeken. Gelukkig scoorde we ook een paar keer waardoor de eindstand 4-7 was. Toch 4 keer gescoord!
Senioren 1 schreef op 25 september 2016 om 21:03
Vandaag stond voor senioren 1 VVO uit Hapert op het programma. Voorafgaand stond deze ploeg ongeslagen bovenaan. Na een fikse nederlaag afgelopen donderdag in de beker moest het vizier vandaag op scherp staan. Als snel genoeg kwamen de meiden van DAKOS op een 0-3 voorsprong door mooie uitgespeelde aanvallen. Door een klein foutje in de verdeding mocht VVO aanleggen voor een strafworp. Deze kans lieten ze niet onbenut. 1-3. Hierna scoorden beiden ploegen 1 keer 2-4. DAKOS kon met goede lange aanvallen de score uitbouwen naar 2-8. Het werd uiteindelijk een wedstrijd waar DAKOS veel schotpogingen had. VVO scoorde nog 2 en DAKOS 4 keer en dat bracht de eindstand op 4-12. Een mooie overwinning waarbij de score nog wat hoger uit had mogen vallen. Verdedigend stonden we goed vandaag en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. A.s. zondag spelen we thuis tegen Melderslo. Supporters zijn van harte welkom.
DAKOS E3 schreef op 24 september 2016 om 14:42
Vandaag speelde de E3 tegen MKV in Milheeze. Aangezien wij nog een redelijk jong team hebben, speelden we ook deze week weer tegen een team wat net iets ouder is en wat meer ervaring heeft. Dit was al gauw terug te zien in het spelbeeld en helaas ook in de tussenstand. Met de rust was het al 9-0. Winnen zat er dus duidelijk niet in, maar de coaches zagen zeker wel kansen op een doelpunt. Dat werd in de rust dus ook verteld: probeer zo goed mogelijk te verdedigen, maar laat je niet door wat tegendoelpunten uit het veld slaan. Wij proberen om ook een doelpuntje mee te pikken en dan telt die ene voor DAKOS voor ons veel zwaarder dan al die andere voor de tegenstander. Zo gezegd, zo gedaan: Sophie scoorde een doelpunt na een snelle counter van het hele team: hartstikke goed! De eindstand kwam hiermee op 13-1. Van de strafworpen wisten we er twee te benutten. MKV scoorde 3 maal. We zullen deze week extra goed ons best doen tijdens de training, want volgende week komt MKV al weer naar Lierop, dus we gaan proberen om dan een iets betere einduitslag neer te zetten.
DAKOS D3 schreef op 24 september 2016 om 11:23
Vandaag stond een thuiswedstrijd tegen DOS D1 op het programma. We wilden natuurlijk deze keer wel weer winnen, na de nederlaag van vorige week. DAKOS begon dan ook sterk aan de wedstrijd en met mooie aanvallen en goed samenspel stond er al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord. Maar DOS wist hierna ook beter in de wedstrijd te komen en kwam met een antwoord: 2-1. Het spel ging over en weer met kansen voor beide partijen, het was DAKOS die de voorsprong uitbouwde: 3-1. Maar DOS liet zich niet kennen en kwam terug: 3-2. Hierna was het weer aan DAKOS en wij maakte er 4-2 van. Zo kwam de bal weer bij DOS en zij konden de 4-3 op het bord zetten. Maar DAKOS liet zich niet kennen en bouwde de voorsprong weer uit: 5-3. Hierna liet DAKSO het een beetje lopen en werd de voorsprong weggegeven, zo kon DOS terug komen tot 5-5. Hierna was het ook rust. In de rust besproken om ons meer te concentreren op het verdedigen. Na rust leek het wel of er een heel ander DAKOS stond. Aanvallend lukte er vrij wel niets meer en verdedigend waren we het ook totaal kwijt. DOS wist hier optimaal van te profiteren en ze waren ook zeer effectief in de afwerking. Zo kwam er 5-9 op het scorebord te staan.Het laatste deel van de wedstrijd herpakte DAKOS zich. Aanvallend liep het beter en we kregen meer kansen, zo konden we de 6-9 nog maken. Ook verdedigend konden we het nu wel dichthouden. De wedstrijd eindigde in een 6-9 nederlaag. Dit was zeker niet nodig geweest, een puntje of meer had er echt wel ingezeten. Dus deze week flink trainen op verdedigen, zodat we het volgende week beter dicht kunnen houden.
rec3 schreef op 24 september 2016 om 10:01
rec3 moesten afgelopen woensdag spelen tegen de rec2. Rec3 kwam snel op voorsprong, ze gingen er ook gemakkelijk in. Deze voorsprong hebben ze niet meer weggegeven. Ankie, ons nieuw lid, had ook een aantal kansjes gehad. Welkom bij de club. Einduitslag was 4-10 voor de rec3.
Midweek 2 schreef op 24 september 2016 om 08:02
Afgelopen woensdag onze 2de wedstrijd tegen de flamingo's ook weer gewonnen. Het ging in begin even gelijk op, maar dit duurde niet lang. Met 7-2 gingen we de rust in. De 2de helft hebben de flamingo's niet meer weten te scoren. Wij deden dat wel en eindigde de wedstrijd met 14-7
Diane Engelen schreef op 20 september 2016 om 16:52
Hoi, Vanaf nu zijn er ook kinderrokjes te krijgen van Erima mtt 116. Bij Willem
Bestuur schreef op 20 september 2016 om 16:21
Hoi, Wij hebben in de aanbieding capuchonvestjes mt44 mt40 mt38 en 2x mt36 voor 15 euro. De achterkant is wel bedrukt met Bij Willem. Als je interesse hebt kun je mij mailen diane@engelensomeren.nl, op is op.
Dakos A2 schreef op 19 september 2016 om 19:47
Afgelopen zaterdag moesten we tegen Korfrakkers A3. De wedstrijd begon niet meteen goed met 0-1 achterstand, we hervatte ons meteen en de score op het scorebord begon te lopen. De vakken liepen vlot en daardoor ontstonden er vele kansen met een einduitslag van 12-2. C1 Bedankt voor het meespelen!
Dakos A1 schreef op 18 september 2016 om 21:38
Gisteren stond oranje wit op het programma, een tegenstander die we niet moesten onderschatten. Aangezien de teller nog steeds op nul stond wilde we deze keer de punten toch echt in de Hei laten. We begonnen de wedstrijd fel en wisten deze keer de kansen beter af te maken dan de vorige wedstrijden. Dit zorgde voor een 5-1 voorsprong in de 1ste helft. De 2de helft was het aan ons de taak om dit verschil groter te maken en te blijven vechten voor alle ballen. Dat zorgde voor een eindstand van 12-6. Al met al een redelijke wedstrijd, maar natuurlijk nog genoeg werk aan de winkel voor de volgende wedstrijd. Volgende week moeten we de strijd aan met Peelkorf, ook hier hopen we de punten mee naar huis te nemen!!
DAKOS 2 schreef op 18 september 2016 om 20:59
Vanochtend reisden we in alle vroegte af naar Son en Breugel. Daar wachtte Corridor 2 op ons. Een tegenstander waar we het vorig seizoen een aantal keer best lastig tegen hadden, dus we wisten wat ons te wachten stond. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen op een 1-0 voorsprong. Daarna was het de beurt aan Corridor en zij scoorden maar liefst drie keer: we stonden tegen een 3-1 achterstand aan te koekeloeren. Gelukkig laten wij ons daar niet zo gauw gek door maken en herpakten we ons snel. Zo kwamen we op een 3-4 voorsprong. Corridor is een ploeg die erg aast op de kleine kansjes rond de korf, hoewel we ons hiervan bewust waren, waren we helaas toch niet altijd even alert. Zo kon Corridor nog net voor de rust de gelijkmaker binnengooien. Je zou het kunnen zien als een domper, wij zagen het als een wake-up call: we hebben nog een halve wedstrijd om de overwinning binnen te slepen, als we alert blijven tot de laatste minuut en zelf ons spelletje slim spelen dan moeten hier punten te pakken zijn! Maar daar komt ie weer: met alleen alert en slim zijn, kom je er niet. Die bal moet ook nog een heel aantal keer door dat mandje willen vallen. Deze week waren Laura (7x) en Karin (4x) heerlijk op schot. Mooi om te zien dat we niet afhankelijk zijn van altijd dezelfde individuen. Nog mooier om te zien waren twee doelpunten van eerder genoemden: ze wisten namelijk allebei een afstandsschot te scoren dat de korf niet raakte. Je weet wel, zo eentje waarvan je denkt: hè? Zat die er nu in?! Ja dat zaten ze, kan ik je vertellen! We wisten uiteindelijk wederom 14 keer te scoren. De Corridor bleef steken op 9 doelpunten. Na twee rondes hebben we dus het maximaal aantal punten behaald. Dit is op zich wel een lijn waarvan ik graag zie dat we deze doortrekken... 😉 Maar lijnen doortrekken, kan alleen als er ook duidelijke lijnen worden uitgezet. Coaches Yvonne en Inge lieten weer zien dat ze deze kwaliteit zeer goed bezitten, bedankt daarvoor! Ook een speciaal woord van dank voor de uitstekend fluitende scheidsrechter mevrouw Daniëls. Volgende week spelen we uit in Milsbeek tegen SPES. Zij hebben nog geen punten weten te pakken. Wij gaan er natuurlijk alles aan doen om dat zo te houden!
Midweek 2 schreef op 18 september 2016 om 09:10
Wij hebben afgelopen woensdag onze eerste wedstrijd gespeeld van dit seizoen. We moesten uit tegen DOT Vlierden. Een leuke wedstrijd met als ruststand 6-6. Na rust pakten wij snel een ruime voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Eindstand 9-13.
Coaches D1 schreef op 17 september 2016 om 17:33
De 1e wedstrijd met ons nieuwe team. 3 speelsters die vorig seizoen in de D1 ervaring hebben opgedaan, de overige speelsters komen van de D2 en/of E! De wedstrijd tegen Altior D1, een voor ons onbekende tegenstander. Een verdiende 7-3 overwinning, maar wij wisten niet goed om te gaan met de baldruk die Altior gaf. Altior kreeg in de aanval veel kansen door insnijden naar de korf vanuit de ruimte...Stof voor de trainsters! En meiden als we onze kansen beter benutten was 't eerste cijfer voor 't - veel hoger uitgevallen. Volgende week weer 'n vrije zaterdag, wel balen, maar dan hebben we nog 2 weken training voor de volgende thuiswedstrijd tegen Be Quick (ook 'n onbekende tegenstander).
DAKOS D3 schreef op 17 september 2016 om 13:11
Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd naar Oxalis D1 op het programma. We wisten niet wat ons stond te wachten, maar wilde natuurlijk de lijn van vorige week doortrekken. Het was al snel duidelijk dat Oxalis de betere partij was. Zij konden veel kansen creëren. DAKOS moest verdedigend vol aan de bak, wat meteen een aandachtspuntje is. Een stapje meer en hij is verdedigd en aan de goede kant staan is ook een leerpuntje. Aanvallend kwamen we in de eerste helft niet uit de verf. We stonden veel te veel stil en waren heel erg slordig met het gooien van de ballen. Ruststand 4-0 voor Oxalis. In de rust besproken om toch zeker in de tweede helft te gaan scoren en zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. We startten na rust meteen goed en de eerste aanval leverde meteen een goal op. Dat gaf vertrouwen. De aanval kreeg nu in ieder geval wel de bal bij de korf en kreeg kansen. Zo hebben ze toch 2x kunnen scoren! Verdedigend ging het in de tweede helft nog steeds rommelig, overnemen is nog lastig en Oxalis was ook wel heel snel bij de korf. Maar het laatste deel van de wedstrijd hielden we het goed dicht! De aanval kreeg ook nog wat kansjes, maar de bal wilde er niet meer in. Eindstand 9-2. Genoeg leerpunten gezien vandaag. Nu lekker genieten van de kermis! Sanne bedankt voor het meespelen.
Dakos B2 schreef op 17 september 2016 om 12:49
Spoordonkse Girls B1- Dakos B1 16-2 Ojee, die waren duidelijk een maatje te groot voor ons. We hebben ons doel bereikt een keer scoren in elke helft. Verder was er voor ons vandaag geen eer aan te behalen. Donderdag weer flink aan de bak, we moeten nog veel leren 😉
DAKOS E3 schreef op 17 september 2016 om 12:33
Vandaag was de tegenstander Peelkorf E3. Een team wat al een jaartje ervaring had in de E, dus dit zou een pittige wedstrijd worden. We deden goed ons best, maar waar de tegenstander bijvoorbeeld de doorloopbal al behoorlijk goed beheerste, was het voor ons al een hele prestatie om goed rond te kunnen spelen, laat staan om kansen te creëren. Dit lukte toch een enkele keer, maar helaas wisten we hier niet uit te scoren. Peelkorf wist het mandje maar liefst 9 keer te vinden. Na de wedstrijd werden er nog strafworpen genomen en hier wisten we er 3 van te scoren. Dat is alweer één meer dan vorige week, dus als we deze lijn doorzetten dan moet dat goed komen! Peelkorf gooide er 6 strafworpen in. Helaas dus geen punten voor ons deze ronde, maar volgende week gaan we er gewoon weer met frisse moed tegenaan! We spelen dan om 10.00u in Milheeze tegen MKV.
Bestuur schreef op 16 september 2016 om 14:05
Heb jij een kind dat aan sport doet? Dan mag je dit niet missen! ‘En nou is het afgelopen!‘ is een humoristische voorstelling, speciaal voor ouders van sportende kinderen. Een heerlijk avondje uit in het theater, woensdag 5 okt in de Ruchte! In de voorstelling volgen we een gezin op een zaterdag dat alle drie de kinderen een wedstrijd hebben. Van het ontbijt ’s ochtends vroeg tot het naar bed gaan ’s avonds laat. We zien de hectiek in het gezin en hoe ze omgaan met de prestatiedrang. Hilarisch en soms ontroerend! Over wat je zegt aan de ontbijttafel op de dag van een spannende wedstrijd. Wat je roept langs de kant als het echt ergens om gaat. En wat je zegt in de auto na een verloren uitwedstrijd. Zorg dat je erbij bent!!!