598 berichten.
schreef op 20 januari 2017 om 11:47
Er ligt al enige tijd spullen in de sporthal van het varendonck. Zoals: - blauwe kinderjas met knopen - zwarte sjaal met bolletjes eraan. - blauw hemd Mochten deze niet opgehaald worden dan legt de beheerder ze bij de spullen van school.
D1 schreef op 19 januari 2017 om 21:55
Vandaag de inhaalwedstrijd tegen Altior! Deze ploeg staat op 'n 2e plaats, dus we waren gewaarschuwd. De start was veelbelovend: de aanval was scherp, helaas liet de verdediging te makkelijk goals door. Maar met 'n verdiende 6-4 voorsprong gingen we de rust in. Na rust 'n beter Altior dat met heel veel druk DAKOS uit de wedstrijd hield. De speelsters wisten hier niet mee om te gaan, trainingsstof voor de leiding. Uiteindelijk 'n gelijkspel 7-7. Zaterdag Korfrakkers, de nummer 1...
R2 schreef op 19 januari 2017 om 19:05
De wedstrijd tegen MKV stond op het programma. Met 9-en vertrokken we richting Deurne. Al snel kwamen we op 1-0 achterstand. Helaas viel Femke uit en kwam Sylvia in het veld. En niet voor niets! Al snel werd het 1-1. De rust gingen we in met een tussenstand van 1-3. Een sportieve wedstrijd, die we met 1-6 winst af hebben gesloten!
Senioren 1 schreef op 17 januari 2017 om 17:30
Afgelopen zondag begon senioren 1 aan haar eerste wedstrijd van de tweede competitieronde. Het was duidelijk voor de speelsters dat er weer eens gewonnen moest worden en dit was dan ook een goed moment om daar mee te beginnen. De eerste 8 minuten begonnen beide ploegen niet zo sterk en door een paar onnodige fouten aan beide kanten stond het 2-2. Door een kleine kans en 4 mooi geschoten afstandschoten wisten we binnen een kleine 10 minuten voor tijd op voorsprong te komen. SCMH scoorde ook nog twee keer in deze periode. Ruststand: 7-4. De wedstrijd zakte na de rust in elkaar, sinds beide ploegen de eerste tien minuten niet tot scoren kwamen. SCMH maakte vervolgens de eerste goal na rust. 7-5, dit kon nog wel eens wat moeilijker dan verwacht worden. De verdediging stond beter de tweede helft waardoor de aanval langer de tijd had om tot scoren te komen. Het aanvalsvak van Esther, Lindy, Joyce en Michelle scoorde vervolgens 4 keer, maar lieten er ook 3 door. Zo stond het vijf minuten voor tijd nog 11-8. De winst was nog steeds niet binnen. Door een mooi afstandschot van Vera werd het 12-8. Helaas lieten we meteen hierna nog twee doelpunten door waardoor de eindstand resulteerde in 12-10. Een verdiende overwinning, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. Aanstaande zondag uit tegen Klick gaan we de volgende twee punten proberen te pakken.
DAKOS 2 schreef op 17 januari 2017 om 15:23
Afgelopen zondag stond aan het eind van de middag de thuiswedstrijd tegen Corridor op het programma voor DAKOS 2. Het was wel even wennen zo laat op de dag maar iedereen had er zin in en was klaar om die punten te pakken. Want er moest gewonnen worden! DAKOS 2 staat momenteel op een 4e plaats en Corridor onderaan als 8e en ook als we terug kijken naar voorgaande wedstrijden wisten we dat wij de betere ploeg moesten zijn. Met vertrouwen en een duidelijk doel voor ogen begonnen we aan de wedstrijd. We waren meteen scherp en al snel kwamen we op een 3-0 voorsprong door 2 afstandsschoten van Dorien en Manon en een klein kansje werd goed afgemaakt door Lise. Daarna volgde een tegen doelpunt, 3-1. Maar al snel werd er door ons weer 2 keer van afstand geschoord door Dorien en Mandy. Op dat moment leek het alsof we vleugels kregen omdat we zo goed begonnen aan de wedstrijd maar al snel stonden we weer met beide benen op de grond toen het ineens heel snel 6-6 werd. Marita wist nog wel te scoren maar dus ook 5 tegendoelpunten in een zeer korte tijd. Na ook nog eens 2 gemiste stippen aan onze kant pakte Corridor een voorsprong van 6-8. Gelukkig wist Michelle nog een mooie doorloopbal te scoren vlak voor rust. Ruststand 7-8. In de rust werd besproken wat er moest veranderen om deze wedstrijd weer onze kant op te trekken. Alles was nog mogelijk en we gingen weer gefocust de tweede helft in. Na een tijd benutte Corridor een strafworp waardoor de stand 7-9 was geworden. Maar al snel wist Mandy te scoren en stond het nu 8-9. Ook de 8-10 en den 9-10 volgde. Op dit moment duurde het een hele tijd tot er weer gescoord werd. Gelukkig stond onze verdediging erg goed waardoor onze aanval genoeg kansen kreeg om te scoren. En na heel wat aanvallen maakte Lise dan de 10-10. Gelijke stand, nu eroverheen! En dat gebeurde. Manon scoorde van afstand de 11-10. Helaas wist Corridor de stand daarna weer op gelijke hoogte te brengen door het benutten van een vrije worp. Maar we gaven niet op en streden door voor de winst. En dat werd beloond. Lise maakte de 12-11 en Kim H maakte een goede invalbeurt door de winst te verzekeren. Eindstand 13-11. Een wedstrijd waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken. We hadden fijn gespeeld, we wisten weer 13 keer te scoren en we leerden dat we met beide benen op de grond moeten blijven staan en er hard voor moeten blijven werken om die wedstrijden te winnen! Bedankt Lies en Yvon voor de coaching en speciaal dank aan Linda Swinkels: heel erg bedankt dat jij Lies haar stem wilde zijn tijdens de wedstrijd! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen KLICK'15 2 op het programma om 14:00 uur in Wanroij.
DAKOS 3 schreef op 16 januari 2017 om 16:39
Voor DAKOS 3 stond de wedstrijd tegen Winty 1 op het programma. Gezien de standenlijst zouden we hier kansen tegen hebben, aangezien zij nog maar 1x gewonnen hadden (welliswaar van DAKOS 3). We begonnen dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd. Het spel ging over en weer met kansen voor beide partijen. Toch was het Winty dat de leiding nam en met twee raken schoten een 0-2 stand op het bord zette. Het tweede verdedigingsvak had de zaken goed op orde en hield het goed dicht. Dit gaf de aanval de gelegenheid de juiste kansen te zoeken, zo kwamen we terug tot 1-2. Helaas viel snel daarna de 1-3. Maar we lieten het er niet bij zitten en in de volgend aanval werd het verschil weer kleiner gemaakt: 2-3. Hierna was het weer aan Winty en zij maakte de 2-4. Onze aanval wist vrij snel alweer te scoren en maakte er 3-4 van. Vlak voor rust gooide Winty er nog een in en bepaalde de ruststand op 3-5. Na de rust kwamen we meteen goed uit de startblokken en kwamen terug tot 4-5. Alles kan nog zou je denken. Maar toen ging DAKOS wisselen. We hadden teveel wissels. Hierdoor werd het erg rommelig en werden er fouten gemaakt. Winty wist hiervan te profiteren en liep flink uit. DAKOS kon nog maar 1x scoren in deze fase. Jammer! Het begin was zo goed, helaas kunnen we dit niet vasthouden:( Eindstand: 5-12. Reserves bedankt en Carola bedankt voor het coachen
Dakos 2 schreef op 15 januari 2017 om 13:36
Op zondag 8 december stond de thuiswedstrijd tegen Princes Irene 2 op het programma. Het zou een pittige wedstrijd gaan worden, want de tegenpartij stond boven ons in het puntenklassement, maar er was zeker kans om puntjes te pakken! Ons doel was om het gat minder groot te maken en te winnen natuurlijk. De wedstrijd startte, en we kwamen met 0-2 achter te staan, maar toen maakten Manon en Karin 2 mooie doelpunten en werd het 2-2. Al snel daarna volgde een mooie doorloopbal van Kim H. die de 3-2 maakte en sinds dien hebben we de gehele wedstrijd voorgestaan. Erg mooie wedstrijd, het team werkte goed samen en van niemand speelde slecht. De wedstrijd eindigde met een strafworp van Michelle, die de 16-10 maakte, we hadden we wedstrijd gewonnen. Hopelijk is de positiviteit en het vertrouwen van het team vandaag ook terug te zien tegen de wedstrijd tegen Corridor 2, we willen ten slotte dat de punten deze keer weer in Someren blijven!
D1 schreef op 14 januari 2017 om 20:02
Vandaag de wedstrijd tegen VIOS die slechts 2 punten hebben behaald, en dat in de 1e wedstrijd tegen DAKOS! De speelsters en leiding wilde heel graag de punten in Someren houden. We wisten dat de tegenstander de bal op de steun speelt en dan hopsakee rennend op het blok lopen en dan hopen dat de bal goed wordt meegegeven. Lastig voor de scheids om te beoordelen of het wel of geen snijden is. Maar goed we dachten te weten hoe dit op te lossen, helaas in de 1e helft was daar niet veel van te zien. Rust 2-5. In de 2e helft wist de verdediging hier beter mee om te gaan, maar aanvallend komen we niet tot scoren zodat 'n overwinning er niet in zat. Volgende week naar Erp waar we de nummer 1 tegen komen, 'n zware dobber. Maar je weet nooit!
Marion schreef op 14 januari 2017 om 19:50
Er staan weer eens wat foto's op de site, vandaag D2 en D1. Volgende keer weer 'n ander team.
DAKOS D3 schreef op 14 januari 2017 om 16:40
Na bijna een maand geen wedstrijd te hebben gehad, mochten we vandaag eindelijk weer spelen. We moesten naar Erp om te spelen tegen Korfrakkers D3. Aan de thuiswedstrijd tegen hen denken we liever niet terug, toen waren we kansloos. Vandaag hadden we twee doelen gesteld als team: minimaal 1x scoren en minder als 20 doelpunten tegen krijgen. Het bleek al snel dat Korfrakkers ook deze keer veel te sterk was. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal er bij hun in lag. Het ging in de verdediging vaak mis bij het overnemen. Ook was de scheids erg streng, hij floot snel af en kende de regels erg goed. Aanvallend kregen we niet veel van de grond in de eerste helft. Het spel was te langzaam en te slordig. De ruststand was 10-0. In de rust besproken om aanvallend het beter neer te zetten en verdedigend te letten op overnemen. In de tweede helft ging het aanvallend wel wat beter en we kregen een paar kansjes. Uit een mooie aanval wist Saske eens strafworp te verdienen, deze werd goed benut door Karlijn. Gelukkig waren we van de 0 af:) Verdedigend was het af en toe nog te rommelig. Er stond te vaak iemand vrij en we kwamen vaak net een stap tekort. Uiteindelijk werd het 19-1 voor Korfrakkers. Dus hebben we vandaag allebei onze doelen gehaald:) Goed gedaan meiden! Voor beide teams te hopen dat ze elkaar buiten niet meer tegen komen.
r3 schreef op 4 januari 2017 om 23:51
Vanavond moesten de recreanten 3 hun eerste wedstrijd in 2017 spelen tegen mkv. De eerste 10 minuten waren moeizaam, maar daarna waren we constant aan het aanvallen. En scoren deden we ook!! Einduitslag 17-3. Een goei begin van het nieuwe jaar.
gevonden schreef op 20 december 2016 om 22:01
In de Postelein is een blauw capuchonjasje gevonden. Neem contact op met de beheerder.
Senioren 1 schreef op 20 december 2016 om 19:04
Afgelopen zondag speelde het eerste team van Dakos een uitwedstrijd tegen Heumen. Het zou geen gemakkelijke wedstrijd worden, daar werden we tijdens de trainingen er naar toe al op voorbereid. Gekeken naar de resultaten van Heumen, zagen we dat zij altijd veel doelpunten maken. Onze tactiek was om te proberen hun schutters zo te verdedigen dat ze weinig kans tot scoren hadden. Helaas was Heumen echt een paar maatjes te groot. Tot aan de 26ste minuut konden we ze nog aardig bijbenen (7-4) maar in de laatste paar minuten van de eerste helft sloegen ze meteen een gat zodat we met rust tegen een 12-4 achterstand aan keken. Na de rust hebben we geprobeerd onszelf te herpakken. Het eerste doelpunt na rust viel aan onze kant maar daarna liet Heumen weer flink van zich horen. Binnen een kwartier na rust tilden zij de stand op naar 21-6. Er werd nog wat gescoord aan onze kant maar dit was meer voor de statistieken. Einduitslag was 23-9. De volgende keer zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden... Daar hebben we nog even de tijd voor. Nu is het tijd voor een paar weken vakantie. Op zondag 8 januari staat voor ons een thuiswedstrijd tegen de Horst op het programma, om 16.40 in de Postel. De Horst bezet op dit moment de laatste plaats van onze poule maar we hebben al gemerkt dat dit niks wil zeggen. Supporters zijn van harte welkom om ons na de vakantie naar een overwinning te komen aanmoedigen! Bij deze willen we namens ons team iedereen fijne feestdagen toewensen en een goed en gezond 2017!
Bestuur schreef op 19 december 2016 om 13:07
Het bestuur wenst iedereen een sportief en gezond 2017. Tot in het nieuwe jaar.
Dakos B1 schreef op 18 december 2016 om 14:56
Zaterdag 17 december stond Be Quick B1 op het programma. De vorige keer hadden we hier 8-2 van gewonnen maar we mogen in deze poule zeker niemand onderschatten. Het eerste doelpunt werd al gauw gemaakt door Be Quick, dat maakte het meteen erg spannend. Maar al snel werd het 1-1. Door een overtreding van Be Quick kregen we een vrije worp. De vang van Be Quick lette niet op en dit strafte we meteen af, de bal werd op de vang gelegd en deze scoorde. De vrije worp werd dus goed benut 2-1. Voor de rust scoorde we nog 1 keer en gingen dus met 3-1 het kleedlokaal in. In de tweede helft scoorde we vrijwel meteen de 4-1. Niet lang daarna kregen we een strafworp die goed benut werd 5-1. Door het wisselen van aanvalsvak kwamen we wat moeilijker tot scoren, maar toch kwam na een tijdje de 6-1. Uiteindelijk schoot Be Quick zonder vang en dit schot was raak. Hiermee kwamen we op de eindstand van 6-2. Een terechte overwinning! Volgende week om 7:00 op om tegen Swift te gaan knallen!!
Coaches D1 schreef op 17 december 2016 om 23:11
Na 2 nipte overwinningen vandaag nipt verloren. Maar wel van 'n team dat op papier te verslaan was. Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, dit werd jammer genoeg niet doorgetrokken en zo gingen we de rust in met 'n 3-3 stand op 't scorebord. Na rust 'n fanatieker Swift dat bijna alle duels wist te winnen ging uiteindelijk verdiend met de 2 punten naar huis. Op 7 jan wacht Altior, 'n sterke tegenstander. Willen we de punten in de Postel houden dan zal er 'n tandje bovenop moeten. Wij hebben er alle vertrouwen in, meiden aan jullie de taak om het te laten zien!
DAKOS D2 schreef op 17 december 2016 om 17:05
Na de wedstrijd van de D3 ben ik meteen doorgegaan om met de D2 mee te gaan. Dit team draait goed in de competitie een staat daarom ook bovenaan. Ze speelden vandaag in Sint-Oedenrode tegen Rooi D2. Om 12.00u zou de wedstrijd starten, alleen de auto uit Lierop had vertraging opgelopen, gelukkig kwamen zijn net na 12.00u binnen gerend, snel omkleden en we konden toch gaan spelen. DAKOS begon goed aan de wedstrijd en de aanval kreeg héél véél kansen, maar de bal ging er niet in. Gelukkig was de verdediging alert en plukte de bal er snel weer uit waardoor de aanval weer op zoek kon naar een doelpunt. Na een tijdje had DAKOS de korf gevonden en werd er een mooie 3-0 voorsprong op het bord gezet. Hierna was het vakwissel. Het tweede aanvalsvak liep wat stroever er werd te gehaast gespeeld en zonder vang geschoten, waardoor we de bal te snel kwijt waren. Gelukkig was de verdediging super alert en plukte alle ballen eruit. Rooi had geen schijn van kans. De aanval wist gelukkig nog wel een keer te scoren voor rust: 0-4 was de ruststand. In de rust hebben we besproken om beter te organiseren en de juiste kansen te zoeken. Na rust kwam DAKOS echt los. Aanvallend kregen we weer héél véél kansen en heb ik mooie dingen gezien. Er werd beter gekeken naar elkaar en goed samengespeeld en ook de verdediging was super alert door er veel ballen uit te halen. Zo bouwde DAKOS de voorsprong uit tot 0-8. Na de vakwissel liep ook het tweede aanvalsvak super goed, het was af en toe net een schiettent zoveel kansen als DAKOS kreeg. Hierdoor werd het wel wat rommelig. Maar we hadden de bal ook snel weer terug veroverd. We scoorden nog een paar mooie doelpunten. En het slotakkoord was voor Lana die goed in was gevallen en de eindstand bepaalde op 0-13. Meiden super goed gespeeld. Jullie zijn een leuk team, wat goed voor elkaar werkt! Veel succes nog verder en hopelijk op het eind een kampioenschap!
DAKOS D3 schreef op 17 december 2016 om 16:52
Vandaag stond er voor ons de thuiswedstrijd tegen DOT D1 op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar je moet je tegenstander nooit onderschatten. Dit bleek ook wel in de eerste helft. DAKOS nam het initiatief en maakte het spel. Dit leidde tot kansen, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant had DOT een lange dame in het veld staan waar zij goed gebruik van maakte en hier ook kansen via kregen. Gelukkig kon DAKOS het goed dicht houden, waardoor het 0-0 bleef. Onze aanval wist goed rond te spelen en de goede kansen te zoeken, zo werd ook de 1-0 gemaakt. Helaas konden we hier niet lang van genieten, want DOT kwam op gelijke hoogte door slim te spelen: 1-1. Na de vakwissel had onze aanval het lastig, er kwam te weinig van de grond en er werd slordig gespeeld, hierdoor was er veel balverlies. Verdedigend hadden we het wel goed voor elkaar en konden we er veel tussenuit halen. De aanval deed hier helaas te weinig mee, waardoor de ruststand 1-1 was. In de rust hebben we wat veranderd in de vakken in de hoop dat het wat beter ging lopen. Gelukkig gebeurde dit en DAKOS begon in de tweede helft goed. Aanvallend liep het allemaal beter, we kregen nu meer kansen en maakte ze ook goed af. Ook verdedigend stond het nu goed en er was meer rust met het gooien van de ballen. Zo konden we uitlopen naar 5-1. Hierna was het vakwissel. De verdediging was helaas niet meteen alert en DOT wist hiervan te profiteren en terug te komen tot 5-2. Gelukkig begon ons tweede aanvalsvak ook beter te draaien en zij wisten de voorsprong dan ook verder uit te bouwen. Er werd goed rondgespeeld en de juiste kansen gekozen. Uiteindelijk wist DAKOS de wedstrijd met 8-2 te winnen. Goed gespeeld meiden. Fijn om te zien dat het elke week beter gaat en dat er een stijgende lijn in zit! Laten we deze positieve lijn doorzetten in het nieuwe jaar. Maar nu eerst genieten van een paar weken vakantie!
C1 schreef op 17 december 2016 om 14:07
Laatste wedstrijd van het jaar, speelde we de kraker tegen Peelkorf. Het duurde even tot we scoorde, maar door een afstand schot en doorloopbal stonden we op 0-2. De verdediging vond het erg moeilijk om de steun er uit te houden, Peelkorf maakte gebruik van deze zwakke plek en zo stond het na een tijdje 3-2. Dit drong bij de meiden ook door dat ze meer moesten gaan scoren. Gelukkig gooide ze er nog 2 voor de rust in, dit zorgde voor een 3-4 voor sprong in de rust. In de rust werden de meiden weer scherp gesteld en dit viel ook te zien in de 2de helft. Verdedigend hadden we het beter onder controle en ook aanvallend ging het beter. We scoorde zelfs 4 afstand schoten achter elkaar! (3-8) door wat slordigheidjes en foute keuzes gaven we Peelkorf weer de ruimte om terug te komen. Uiteindelijk werd 8-9. Meer zullen we er niets over zeggen.... we hebben de puntjes mee en hierdoor staan we 3 punten los van nummer 2!
Tessa schreef op 16 december 2016 om 20:03
Zo dankbaar. En blij! Ik heb volop genoten van het mogen presenteren voor de #ASPrijs2016, gewoon omdat ik mijn verhaal mocht vertellen. Zo dankbaar voor alle liefde, aandacht en support die ik heb mogen zien en vooral heb mogen voelen de afgelopen weken van iedereen die een stem heeft uitgebracht, heeft willen delen zodat we er samen voor zorgen dat de tienermeisjes in Zuid-Afrika een meer happy en healthy seksuele ontwikkeling ervaren (de publieksprijs is in de pocket!) NASF bedankt voor de erkenning van € 750. We gaan er iets moois mee doen! BEDANKT voor jullie stem... Volg ons op www.sheblooms.nl