Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

.
598 berichten.
DAKOS 3 schreef op 21 mei 2017 om 21:51
Vandaag naar Leunen voor een wedstrijd tegen Oranje Wit 3. Gezien de ranglijst waren er vandaag kansen, aangezien zij maar 1 plek boven ons stonden. En als we zouden spelen zoals de laatste wedstrijden, dan zou er vandaag misschien wel wat inzitten.... Nou van die droom waren we snel afgeholpen. DAKOS was geen moment in de wedstrijd geweest. We waren totaal ons zelf niet en lieten ook niet zien wat we konden. Oranje Wit liet geen spaan heel van DAKOS en liet ze alle hoeken van het veld zien. De eerste helft was echt een drama. Bij Oranje Wit ging elke bal er zowat in en DAKOS liet het veel te makkelijk gebeuren. Ruststand 12-0... In de rust is er wel een duidelijk woordje gesproken, want de eerste helft was toch wel schandalig. De tweede helft zou toch echt wel beter moeten kunnen. Zo gezegd, zo gedaan startte we de tweede helft. Gelukkig waren we met vlagen wel beter en wisten de korf 3x te vinden. Maar we gaven de tegenstander af en toe nog wel te makkelijk de kans om te scoren. Gelukkig hadden zijn het vizier ook niet mee op scherp staan, anders was de uitslag nog veel hoger uitgevallen. Al met al een iets betere tweede helft, maar verder snel vergeten deze wedstrijd. Eindstand: 21-3. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen en de allerlaatste wedstrijd als DAKOS 3. Wil je hier bij zijn kom dan naar de Renkant in Lierop om 10:30. We hopen op veel publiek!
Coaches D1 schreef op 20 mei 2017 om 18:00
Helaas net niet! In de kampioenswedstrijd tegen Peelkorf D1 gaven wij het de 2e helft uit handen. Uit een sterke start wist het 1e aanvalsvak 3 x te scoren, we gingen de rust in met 'n 3-2 voorsprong. In de 2e helft lukte het allemaal niet meer en Peelkorf kwam steeds beter in hun spel, de gelijkmaker zat er dan ook aan te komen. Oké dan gaan we voor 'n gelijkspel. Ook voldoende om de medailles in ontvangst te nemen. Met nog 3 minuten te gaan moest dat gaan lukken, maar helaas Peelkorf wist in de laatste minuut de 3-4 op het scorebord te zetten. Er vloeide her en der wat traantjes, maar dat mag ook! Na de wedstrijd met z'n allen lekker taartjes gegeten, wat kaartjes en kadootjes uitgedeeld. Jullie hebben overigens de coaches wel verwend, dankjewel! Wij wensen jullie voor komend seizoen veel succes toe, in welk team je ook komt te staan. Blijf hard werken en geloof in jezelf, wij hebben vertrouwen in jullie!
Recreanten 1 schreef op 18 mei 2017 om 09:27
Gisteravond onder tropische omstandigheden een wedstrijd gespeeld tegen Lottum. We openden de wedstrijd door als eerste te scoren waarna het Lottum was die gelijk maakte. Zo was het eigenlijk telkens stuivertje wisselen en hadden we moeite te scoren doordat de dames uit Lottum fel op de bal waren. Met nog drie minuten op de klok keken we tegen twee doelpunten achterstand aan. Na een vervelende botsing aan Lottumse kant waarbij de Lottumse dame geblesseerd het veld moest verlaten kregen wij ineens meer ruimte wat meteen tot doelpunten leidde. Drie zelfs zodat wij uiteindelijk als winnaar (4-5) via de ijssalon in Grubbenvorst weer naar de Hei vertrokken 🙂
DAKOS 3 schreef op 14 mei 2017 om 21:48
Vandaag thuis tegen HBSV 2. Helaas de nodige personele problemen deze week, maar gelukkig toch een voltallig team bij elkaar kunnen krijgen. Onder een stralend zonnetje werd er afgefloten in Lierop. De wedstrijd ging erg gelijk op, beide teams kregen kansen, maar het was DAKOS dat op voorsprong kwam: 1-0. Helaas had HBSV snel een antwoord: 1-1. Hierna liet DAKOS het een beetje lopen, we misten de felheid. Hierdoor kon HBSV uitlopen naar 1-3. We kregen nog wel kansen om dichterbij te komen, maar helaas scoorden we niet meer. Ruststand 1-3. De tweede helft startte we goed. We kwamen al snel terug in de wedstrijd en maakte de 2-3 via een strafworp en even later kwamen we op gelijke hoogte: 3-3. Nu dit vasthouden! Het ging over en weer, maar HBSV nam weer de leiding: 3-4. Gelukkig had DAKOS hier snel een antwoord op en maakte weer gelijk: 4-4. Hierna kwam een mindere fase van DAKOS en slopen er wat foutjes in. HBSV profiteerde en liep uit naar 4-6. Onze laatste aanval probeerde er nog alles aan om er nog een punt uit te halen, we kwamen nog heel dichtbij met 5-6. Maar helaas niet genoeg tijd meer voor de gelijkmaker. Jammer! Maar toch een leuke en sportieve wedstrijd. Sylvia, Lieke en Linda bedankt voor het meedoen.
D1 schreef op 13 mei 2017 om 19:49
Een terechte 6-2 overwinning op Swift D1, de snelle 3-0 voorsprong is niet meer in gevaar geweest. Goed gedaan meiden, en nu op naar 't kampioenschap. Zaterdag 20 mei spelen wij tegen de medekoploper Peelkorf D1, aanvang 11:00 uur. Supporters zijn van harte welkom, de 9e man kunnen we tegen 't sterke Peelkorf goed gebruiken. Tot dan!
DAKOS D3 schreef op 13 mei 2017 om 17:26
Vandaag een uitwedstrijd naar Heusden. Voor vertrek wat problemen met het vervoer, maar gelukkig goed opgelost door een attente ouder (bedankt Anke!) Eenmaal aangekomen in Heusden snel omkleden en inspelen. We hadden vandaag een goede kans, aangezien DOS net boven ons stond en waren dan ook gebrand op winst. Helaas ging het in de praktijk wat anders. DAKOS speelde een zwakke eerste helft. DOS kwam snel op 1-0 en was de betere partij. DAKOS speelde heel slordig, slechte ballen werden gegooid en tegen de handen van de tegenstander. Aanvallend liep het ook totaal niet, geen beweging en de bal veel te snel kwijt. We kregen wel een paar kansen, maar de bal ging er niet in. Ook viel Tessa vlak voor rust uit door een pijnlijke val op het pols, beterschap Tessa! Ruststand 1-0. In de rust besproken om betere ballen te gaan gooien en meer snelheid in de aanval te hebben. Na rust begonnen we dan ook goed en de gelijkmaker kwam al vrij snel: 1-1. Helaas ging het daarna weer mis. In de verdediging werd er niet goed gecommuniceerd, waardoor er telkens iemand van DOS vrij stond en vrij kon schieten. Ook volgenden we niet, waardoor DOS zo langs het blok kon lopen. Hierdoor kon DOS uitlopen naar 4-1. In het laatste deel van de wedstrijd ging het bij ons ineens wel weer heel goed, nu kregen we weer energie en de aanval kreeg kansen, ze wisten nog aardig dichtbij te komen, mede omdat de verdediging de ballen er heel goed uithaalden. Het werd nog even heel spannend op het einde, maar helaas geen punt kunnen pakken. Eindstand 4-3. Jammer meiden, volgende keer meteen vanaf het begin die felheid!
Bestuur schreef op 10 mei 2017 om 07:31
wij feliciteren Lies en Jos en grote zus Lotte met de geboorte van hun zoontje en broertje Wout. Geniet ervan met zijn viertjes.
DAKOS 3 schreef op 7 mei 2017 om 22:00
Vandaag reisden we af naar Vierlingsbeek waar koploper Des op ons stond te wachten. Ons doel was vandaag om het hun zo moeilijk mogelijk te maken. DES startte goed en al snel kwamen ze op voorsprong. DAKOS moest even zoeken voordat het goed ging draaien. Zo was het snel 0-3, maar DAKOS vocht zich terug. Via een verdiende strafworp die gemist werd, maar in de rebound toch gescoord kwamen we op 1-3. Hier had DES helaas met een antwoord op: 1-4. Maar DAKOS werd sterker, had goede aanvallen en mooie kansen. We scoorden de 2-4 en 3-4 en er waren zelfs kansen op de gelijkmaker, maar helaas viel deze nog niet. We gingen met 3-4 de rust in, maar wel met een heel goed gevoel. Dit moesten we toch vast kunnen houden! Gewoon zo doorgaan in de tweede helft. Maar je kent ons, we laten het altijd weer lopen. Zo ook vandaag, we lieten het weer lopen en DES liep uit naar 3-6. Gelukkig werden we hierdoor wakker en het ging weer beter met DAKOS het werd 4-6 en zelfs 5-6. Hierna werd het wat rommeliger, vooral omdat we veel moesten wisselen door pijntjes en blessures. Het liep wat minder bij DAKOS. Hierdoor kon DES weer uitlopen. Maar toch bleef het verschil klein. Helaas trapte we een aantal keer in hun trucje: omdraaien in de steun. Hierdoor kregen we nog een paar doelpunten tegen. Het werd uiteindelijk 7-10 voor DES. Jammer, verliezen was niet nodig vandaag en ook niet terecht. We waren zeker niet minder. Maar toch een goede wedstrijd gezien en er werd ook fijn samengespeeld vandaag! Dessie en Maartje bedankt voor het meedoen
DAKOS D3 schreef op 6 mei 2017 om 18:30
Na een heerlijke vakantie van 2 weken mochten we vandaag weer een wedstrijd spelen. Merselo D1 kwam naar Lierop. Gezien de rangelijst werd dit een lastige opgave en toen we de grote dames zagen wisten we dat het vandaag niet makkelijk zou worden. We waren met 9 speelsters, omdat Tessa nog genoot van haar vakantie en Jaike de E3 moest versterken. Merselo liet gelijk zien waarvoor het was gekomen en zij kwamen dan ook heel snel op een 0-1 voorsprong. We waren dus meteen gewaarschuwd. We moesten alle zeilen bijzetten vandaag. Gelukkig bleef het lang dezelfde stand, DAKOS kreeg verdedigend steeds beter grip op Merselo. Maar aanvallend liep het nog niet zo goed. Veel slordige ballen en weinig beweging zorgde ervoor dat Merselo het niet lastig kreeg. Na de vakwissel kreeg het tweede aanvalvak wel enkele goede kansen. Vooral door van afstand te schieten, want we kregen genoeg ruimte. Helaas geen doelpunt. Merselo kreeg ook nog enkele kansen maar ook zij benutte ze niet. Dit leidde tot een 0-1 ruststand. Helemaal niet verkeerd, maar toch genoeg verbeterpuntjes voor de tweede helft. We startten goed in de tweede helft. Via een verdiende strafworp benut door Lana kwamen we op gelijke hoogte: 1-1. Nu zaak om het vast te houden. We kregen het steeds lastiger. Onze dames kregen de bal maar moeilijk naar het andere vak gebracht en als we de bal hadden deden we er te weinig mee. We stonden te veel stil en speelden slordig. Verdedigend kregen we het ook steeds lastiger. Merselo kreeg veel kansen en soms ging het allemaal wel wat te makkelijk. Hierdoor kon Merselo ook op een verdiende 1-2 voorsprong komen. En tegen het einde van de wedstrijd via een strafworp werd het nog 1-3. Een verdiende nederlaag, maar gezien de tegenstand niet onaardig gedaan. Een aantal puntjes waaraan we moeten werken, zoals ballen uitbrengen en meer variatie in de aanval.
D1 schreef op 6 mei 2017 om 14:40
Een belangrijke overwinning vandaag tegen SVOC'01 D1, met nog 2 wedstrijden te gaan tegen Swift en Peelkorf (die ook nog alle wedstrijden hebben weten te winnen) hebben de speelsters van de D1 'n kampioenschap in eigen hand. Zonder Esmee B, Demy en Linda vertrokken we naar Venray, Dana en Maartje waren bereid om ons team kompleet te maken. Een verdiende 4-6 overwinning, hoewel het op het einde toch nog spannend werd. Na een 2-6 stand schoot SVOC er zomaar 2 in en met nog 4 minuten op de klok was het toch effe billen knijpen. Maar de punten zijn binnen en volgende week komen we Swift D1 tegen, de wedstrijd wordt gespeeld op spp. de Plagge aanvang 11:00, en jullie begrijpen het al "supporters" zijn van harte welkom!
TC schreef op 29 april 2017 om 10:40
Voor het eerst vond er op Koningsdag een RTC-toernooi plaats voor de veertien RTC-teams onder de dertien jaar (gemengd). En onze Esmée van Mierlo heeft hieraan deelgenomen. Als DAKOS zijn wij hier super trots op. Succes Esmée met de trainingen en met het toernooi wat nog gaat komen...
AC schreef op 28 april 2017 om 08:21
Een mooie, koude en zonnige dag op spp. de Plagge. Niet veel deelnemers, maar degene die er waren gingen volop de strijd aan om de bekers/medailles in ontvangst te nemen. Voor het eerst dit jaar koppelschieten… Een succesvol alternatief voor het korfschieten, zeker voor herhaling vatbaar. Meiden bedankt voor jullie inzet en enthousiasme...
S3 schreef op 23 april 2017 om 12:26
Vandaag een inhaalwedstrijd thuis in Lierop tegen Lottum 2. Na twee weken rust hadden we weer zin om te korfballen. Het ging lekker gelijk op in de wedstrijd. Beide teams kregen kansen op de openingsgoal. Toch was het Lottum dat op een 0-1 voorsprong kwam. Maar DAKOS had hier meteen een antwoord op: met 1 hand wist Kristy de 1-1 te maken. Het spel ging weer over en weer. Toch gaf DAKOS wat teveel ruimte weg, waardoor Lottum op voorsprong kon komen: 1-2 en daarna ook nog de 1-3. Maar gelukkig wist DAKOS toch weer de aansluiting te vinden en met een mooi afstandsschot van Suzan werd het 2-3. Lottum was net wat feller, terwijl DAKOS het af en toe liet lopen. Lottum wist hiervan te profiteren en liep uit naar 2-5. In de daar op volgende aanval van DAKOS werd een van de vele kansen wel benut door Renske: 3-5. Maar Lottum had meteen weer een antwoord en bracht het verschil weer op drie: 3-6. Vlak voor rust wist DAKOS nog een keer te scoren, wederom Suzan: 4-6. In de rust met z'n allen besproken dat we zeker niet kansloos zijn vandaag. Een tandje erbij dan moet het toch kunnen. In de tweede helft begonnen we best wel fel, maar helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Hij viel toch weer te makkelijk aan de andere kant. Lottum speelde de kansen slim uit en DAKOS kwam niet goed in hun spel. Lottum liep uit naar 4-10. Met een goede aanval werd een strafworp verdiend door DAKOS, deze werd goed benut door Anke: 5-10. Het slotakkoord was voor Lottum dat de eindstand bepaalde op 5-11. Helaas in de tweede helft de kansen niet af kunnen maken. Volgende keer meteen vanaf het begin met z'n alleen fel vanaf het begin! Desiree en Nona bedankt voor het meespelen.
DAKOS D3 schreef op 22 april 2017 om 15:11
Vandaag thuis tegen Melderslo D1. We waren met een voltallig team, dus 11 speelsters, dit betekend 3 wissels, wat een luxe. Gezien de ranglijst zouden we vandaag toch moeten kunnen winnen. Dus gingen we er ook vol voor. DAKOS begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook goede kansen in de aanval, alleen werden ze nog niet benut. Verdedigend hadden we in het begin nog wat moeite, maar toen we hier wat gewisseld hadden ging het beter. Het duurde vrij lang voor het eerste doelpunt viel, het was vlak voor de vakwissel toen we op een verdiende 1-0 voorsprong konden komen. Na de vakwissel met het tweede aanvalsvak ging het een stuk sneller, de bal lag er zo in en zo werd het 2-0. DAKOS was de bovenliggende partij en het tweede verdedigingsvak had de zaakjes goed op orde, er werd niet veel weggeven. Hierdoor konden we veel aanvallen en de 3-0 maken. En even later werd het via een mooie aanval zelfs 4-0. Dit was ook de ruststand. In de rust besproken om vooral zo door te gaan en de tweede helft niet te verslappen. Na rust was het eerste aanvalsvak goed actief en we kwamen dan ook op een 5-0 voorsprong. De verdediging had het wat lastiger en gaf meer ruimte weg, waarvan Melderslo wist te profiteren: 5-1. Het spel ging over en weer, maar DAKOS wist met een mooi afstandschot er 6-1 van te maken. Hierna was het vakwissel. Het tweede verdedigingsvak had het lastig met de bewegende dames van Melderslo. Zo werd het 6-2 en even later zelfs 6-3. Aanvallend ging het ook minder, we konden elkaar minder goed vinden en werden slordiger. De vele kansen die we kregen werden niet benut. Gelukkig konden we nog 1x scoren: 7-3. Maar Melderslo scoorde ook nog: 7-4. Op het einde kregen beide teams nog kansen, maar er vielen geen doelpunten meer. De eerste overwinning is een feit! Goed gedaan meiden! Nu lekker genieten van 2 weken vakantie.
D1 schreef op 22 april 2017 om 12:33
De 3e overwinning op rij voor de D1, tegen de Treffers de 2 punten verdiend mee naar huis genomen 1-5. Ondanks 't "gehavend" team, Janne V-Esmee B-Linda waren afwezig, hebben we toch mooie dingen gezien. Cato-Maartje-Renske van de D2 hebben de lege plekken opgevuld. Meiden bedankt!
Fotograaf Linda schreef op 15 april 2017 om 20:15
Onder het kopje fotoalbum foto's C1 en B1 van vandaag! En wat 'n ontvangst van de veldwacht voor de scheids, ze werd op haar wenken bediend. Wat wil je in de rust, koffie met slagroom:)
DAKOS D3 schreef op 15 april 2017 om 16:01
Gezocht: Wij zijn al een tijdje een shirtje kwijt van ons team. Het is een DAKOS wedstrijdshirt met voorop sponsor Patrick Verbakel en achter op Kusters. Heeft een ander team deze toevallig in de tas zitten. Of heb je dit shirt gezien, laat het dan even weten.
DAKOS D3 schreef op 15 april 2017 om 15:59
Vandaag mochten we afreizen naar Vierlingsbeek om te spelen tegen DES D1. Na een goed verlopen reis van drie kwartier kwamen we mooi op tijd aan en konden we rustig omkleden en inspelen. Tijdens het inspelen was het al heel gezellig en werd er veel gelachen. Om half 11 was het tijd om te starten met de wedstrijd. In het begin ging het gelijk op, maar al snel bleek dat DAKOS niet scherp was vandaag. Er werden héél véél slechte ballen gegooid, waardoor we bijna niet aan aanvallen toe kwamen. Verdedigend stonden we vrij aardig er werd niet veel weggeven en goed overgenomen! Helaas wist DES toch een gaatje te vinden en de 1-0 te scoren. DAKOS was niet bij machtte om iets terug te doen, er zat weinig beweging in ons spel, waardoor DES er makkelijk tussen kon komen en zo liepen we constant achter de feiten aan. DES wist de score uit te breiden naar 2-0 en door een onoplettendheid in onze verdediging werd het ook nog 3-0. Gelukkig was het hierna rust. In de rust even besproken dat het wel wat beter kon! Na rust ging het met vlagen in de aanval wat beter, we kregen nu wel enkele kansen, maar helaas ging de bal er niet in. Helaas werden er nog steeds slechte ballen gegooid, waardoor de aanvallen niet lang duurde of we hadden net de bal terugverdiend en gooide hem meteen weer in de handen van de tegenstander, zonde. Verdedigend hadden we de zaakjes nog steeds goed staan, helaas kon DES nog wel een keer de 4-0 maken. Op het einde leek DAKOS het wel te hebben opgegeven. We liepen niet meer voor een bal en dachten dat ie vanzelf wel in het andere vak zou komen. Ook in de aanval stonden we stil, waardoor DES heel eenvoudig kon tussenspringen. Vlak voor het einde werd het ook nog 5-0 voor DES. Wij kregen op het laatst ook nog een paar goede kansen, maar helaas geen doelpunt. Jammer meiden! Een slechte wedstrijd van onze kant. Ik weet dat we veel beter kunnen, maar dan moeten we er wel als een team staan en dat was vandaag niet het geval.
D1 schreef op 8 april 2017 om 22:59
Een zeer ruime overwinning vandaag tegen Olympia 18-3! Iedereen wist 't balletje door de mand te gooien, of we hier wijzer van worden: NEE. Jammer dat de herindeling nog niet is zoals we vooraf hadden verwacht, en hopelijk krijgen we nog teams tegen waar we vol aan de bak moeten. Volgende week vrij, en dan op naar Neerkant waar de Treffers onze tegenstander is.