Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
.
534 berichten.
TC Dakos schreef op 10 april 2020 om 20:39:
Voor de speelsters die nog niet gereageerd hebben op de mail voor komend seizoen, willen jullie dit doen, uiterlijk zondag 19 april? Alvast bedankt.
DAKOS B2 schreef op 8 maart 2020 om 11:14:
Eerste wedstrijd na de carnaval, we moesten uit naar Overloon om tegen DES B1 te spelen. Thuis wisten we hiervan te winnen, dus vandaag wilden we ook de punten mee nemen. De wedstrijd begon en al vrij snel kreeg DES een strafworp. De scheidsrechter die uit het wedstrijd korfbal kwam floot voor een overtreding en dat riep bij onze meiden de nodige vragen op. DES benutte de strafworp en kwam op een 1-0 voorsprong. Gelukkig wisten wij ons te herpakken en kwamen al vrij snel op 1-1 en even later kwamen we op voorsprong: 1-2. Hierna kregen wij een strafworp, helaas scoorde we deze niet en bleef het 1-2. Aan de andere kant werd DES feller en kwam terug tot 2-2. En even later via twee afstandschoten liepen ze zelfs uit naar 4-2. Dit was ook de ruststand. In de rust besproken dat we het vandaag niet moesten laten liggen. Onze meiden gaven aan dat ze erg moesten wennen aan de manier van fluiten en communiceren van de scheidsrechter, ze floot overigens erg goed, maar onze meiden zijn dit niet gewend dat ze overal voor afgefloten worden en dat hier geen uitleg bij gegeven wordt. De tweede helft startte we goed, we kwamen terug tot 4-3. En kregen ook voldoende kansen op de gelijkmaker, helaas kwam deze er niet. Hierna kakte het een beetje in bij DAKOS en we lieten DES vrij gemakkelijk uitlopen, het stond inmiddels 8-3. Gelukkig werden we hierna wakker en er kwam meer strijd in. We hadden nog een paar mooie aanvallen en kwamen terug tot 8-6. Helaas hadden we niet genoeg tijd meer om er nog een punt uit te halen. Jammer meiden, er had meer ingezeten vandaag!
Pupillen E2 schreef op 28 februari 2020 om 11:49:
Carnaval is weer achter de rug, dus we gaan vol goede moed de laatste zaalwedstrijden spelen. We gaan proberen onze mooie 4e plaats vast te houden, of misschien nog wel stijgen naar de 3e plaats. Volgende week spelen we uit tegen KV Rooi.
Pupillen E2 schreef op 28 februari 2020 om 11:46:
Op 1 februari moesten we in Asten spelen tegen ODC. Ook dit is altijd een lastige tegenstander voor ons. Er staan in dat team sowieso 2 meiden met behoorlijk wat lengte, dat is extra moeilijk met gooien en scoren. Deze wedstrijd verloren we dan ook met 9-1.
Pupillen E2 schreef op 28 februari 2020 om 11:38:
Op 8 februari speelden we thuis tegen Klimop. We weten dat dit een goeie tegenstander is, maar de vorige wedstrijd hadden we maar met 5-4 verloren. Klimop kwam met 1-0 voor en wij scoorden daarna de 1-1. Helaas bleek toch dat Klimop een goeie wedstrijd had en wij een mindere. eindstand 2-11.
Pupillen E2 schreef op 28 februari 2020 om 11:13:
We lopen nog wat verslagjes achter, dus bij deze. Op 25 januari hadden we nogmaals een wedstrijd tegen de E1 van DAKOS. De week ervoor hadden we makkelijk gewonnen, maar we moeten natuurlijk elke week alert zijn. We speelden een goeie wedstrijd met veel aanvallen en de verdediging stond goed. Helaas maakten we onze kansen niet af. We wonnen wel met 5-1. De strafworpen werden door de E1 gewonnen met -3-1.
F2 schreef op 20 februari 2020 om 07:10:
De meiden van de F2 speelden op de woensdag avond tegen dot. Beide ploegen hadden nog niet verloren en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. De gymzaal in Lierop was heel goed gevuld en de wedstrijd ging van start. Het spel werd vooraf, om de spanning te doorbreken, gewonnen door de F2! Het was even schrikken voor de F2. Ze kwamen achter en de tegenstander was letterlijk en figuurlijk nog een maatje te groot. Moeten de dames dan meer boterhammen eten.... Wellicht wel maar DOT is ook ouder. Gelukkig herpakten de meiden zich gedurende de wedstrijd goed en boden ze DOT toch tegenstand. Knap gedaan van deze jonge meiden. De wedstrijd ging verloren en dat was voor sommige speelsters even wennen maar de strafworpen gingen er goed in en het applaus van het publiek was super voor de meiden. Hier leren we van en wellicht stunten we volgende keer!!! Kim bedankt voor het fluiten en alle supporters ook bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen!!! Fijne carnaval allemaal! DAKOS F2
DAKOS B2 schreef op 16 februari 2020 om 11:54:
Deze week wedstrijd tegen Sporting. We staan gelijk in punten, dus bij winst zouden we ze voorbij gaan op de ranglijst. De eerste helft ging het gelijk op. Het was wel erg rommelig, veel balverlies en onrustig spel. Sporting was net wat scherper en DAKOS maakte wat foutjes, waardoor Sporting met een 3-5 voorsprong de rust inging. De tweede helft lukt het bij DAKOS niet meer zo goed, aanvallend liep het een beetje vast en verdedigend lieten we wat steekjes vallen. Eindstand 5-10. Jammer meiden, er had meer ingezeten. Aukje bedankt voor het meespelen!
DAKOS B2 schreef op 9 februari 2020 om 11:04:
Voor ons stond gister een wedstrijd tegen ODC B1 op het programma. Altijd een lastige tegenstander. De wedstrijd begon en het was ODC dat al vrij snel op een 1-0 voorsprong kwam. Maar DAKOS kreeg ook goede kansen in de aanval, helaas gingen deze er niet in. Aan de andere kant kreeg ODC ook enkele kansen, hieruit scoorde ze de 2-0. Helaas was deze in mijn ogen verdedigd, maar de scheids liet hem gewoon tellen. De scheidsrechter, die overigens nog weinig ervaring had, was heel bepalend deze wedstrijd, ze liet veel toe en dit kwam de wedstrijd niet ten goede. ODC liep uit naar 3-0. Hierna was er een momentje van in de rug springen aan de lijn, gelukkig kregen we hier een vrije worp voor en die benutte we, waardoor we terug kwamen tot 3-1. Hierna was het rust. In de rust besproken om ons vooral niet gek te laten maken en gewoon ons eigen spel te blijven spelen. De tweede helft begon en het was ODC dat als eerste scoorde en uitliep naar 4-1. Daarna brachten ze hun "superster" in en ze kregen meteen een strafworp, waardoor het 5-1 werd. Maar DAKOS gaf niet op en door een mooie aanval werd het 5-2. De wedstrijd werd er allemaal niet leuker op, het werd erg fysiek, maar de scheidsrechter floot er niet voor. Toch ging ze tegen het einde wel wat meer vrij worpen geven, zo kreeg ODC er een en maakte er 6-2 van. Maar aan de andere kant wisten wij terug te komen tot 6-3. Helaas scoorde ODC ook nog twee keer en bepaalde de eindstand op 8-3. Jammer meiden, jullie hebben er hard voor gewerkt. Hoewel de eindstand dit niet doe vermoeden speelde DAKOS een prima wedstrijd, maar kreeg het niet wat het verdiende. Snel vergeten deze wedstrijd en volgende week thuis de punten weer gaan pakken! Lana en Karlijn bedankt voor het meespelen!
DAKOS D2 schreef op 2 februari 2020 om 20:55:
DAKOS D2 Aangezien de eigen coach op vakantie is, mocht ik een keertje invallen bij de D2. Na twee verloren wedstrijden was het tijd dat de meiden weer eens met een overwinning naar huis zouden gaan zodat ze die tweede plek vast kunnen houden. We wisten dat de tegenstander een speelster heeft met een enorm goed schot en haar moesten we vooral niet in het spel laten komen. De wedstrijd begon en al snel kwamen we op een 1 – 0 voorsprong. Daarnaast werd er goed verdedigend en haalden de meiden er veel ballen tussenuit. Aanvallend waren de meiden in het begin scherp en zo kwam er een 4 – 0 voorsprong op het scorebord te staan. Gefocust blijven en je vast bijten in de tegenstander en geen ziekenhuis ballen gooien was het advies in de rust. Ook de tegenstander wist te scoren na rust maar de meiden van de D2 wisten de korf ook nog vier keer te raken. Dus uiteindelijk werd het 8 – 2 voor DAKOS! Tot het einde toe bleven de meiden er voor gaan en er stond echt een team. Mooi om te zien en natuurlijk erg prettig om te coachen! We kregen zelfs complimenten van de tegenstander. Meiden ga zo door en op naar de wedstrijd van volgende week tegen ODC. Succes!
DAKOS B2 schreef op 25 januari 2020 om 17:00:
Vandaag stond voor ons een thuiswedstrijd tegen HBSV B1 op het programma. HBSV staat bovenaan en heeft nog geen wedstrijd verloren deze competitie, dus we wisten dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. Maar we begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd. Dit vertrouwen resulteerde al vrij snel in een 1-0 voorsprong. Helaas was HBSV ook sterk en wist de stand vrij snel gelijk te trekken: 1-1. Het was een leuke, spannende wedstrijd met veel inzet en enthousiasme van beide kanten. DAKOS speelde een sterke eerste helft en wist terecht een 2-1 voorsprong op het bord te zetten. We kregen veel kansen in de aanval en verdedigend hadden we het goed voor elkaar. We wisten uit te lopen naar 3-1. Hiermee gingen we de rust in. In de rust besproken om zeker niet te gaan verslappen, want we waren vandaag zeker niet de mindere! We gingen dus ook vol vertrouwen de tweede helft in. Het was HBSV dat terugkwam tot 3-2. Gelukkig had DAKOS er vrij snel een antwoord op en we liepen uit naar 4-2. En vrij snel daarna werd het zelfs 5-2. De sfeer in het veld werd grimmiger, de speelsters van HBSV gingen zich ergeren aan het felle spel van DAKOS en de frustratie nam toe aan hun kant. De scheids moest nog even ingrijpen om beide speelsters tot bedaren te roepen. Het was een spannende slotfase, beide teams kregen nog enkele goede kansen, maar de stand bleef 5-2. Een hele mooie, knappe, maar vooral verdiende overwinning! Trots op jullie meiden! Janne en Lana bedankt voor het meespelen.
DAKOS B2 schreef op 18 januari 2020 om 12:21:
Vanochtend mochten we al vroeg vertrekken naar Reuver. Tegenstander was ROKA B2, een team dat nog geen punt had gepakt, maar zeker op dit vroege tijdstip mochten we niet denken dat we dit zomaar zouden gaan winnen. Gelukkig was onze start goed en wisten vrij snel op voorsprong te komen door een goed uitgespeelde aanval: 0-1. Helaas stokte het hierna een beetje bij DAKOS, we waren aanvallend teveel gefocust om met z'n allen naar binnen te gaan, waardoor het een rommeltje werd. Verdedigend hadden we afgesproken om de steun eruit te halen en veel druk te geven. Dit ging vrij aardig, ROKA had moeite met het maken van het spel. Gelukkig kwamen we op een gegeven moment op 0-2 door een mooi afstandsschot. In de verdediging werden af en toe foutjes gemaakt, waardoor ROKA helemaal vrij kon schieten, hieruit wisten ze terug te komen tot 1-2. Gelukkig wist ons aanvalsvak met een mooie aanval weer uit te lopen naar 1-3. Helaas wist ROKA ook nog een keer te scoren en 2-3 was de ruststand. In de rust besproken dat er wel een tandje bij mocht, het mocht allemaal net wat overtuigender. Gelukkig werd dit goed opgepakt en we startte de tweede helft dan ook al vrij snel met een doelpunt: 2-4. Vrij snel hierna konden we profiteren van een fout van ROKA en uitlopen naar 2-5. Verdedigend stond het vrij aardig, ROKA kreeg wel enkele kansjes, maar wij hadden de bal weer snel terug veroverd. Onze aanval kon via een goed schot uitlopen naar 2-6. En even later door een goed uitgespeelde aanval en een verdiende strafworp werd het zelfs 2-7. Hierna kwam het klad er een beetje in bij DAKOS. Aanvallend was het weer teveel in een trechter en de scheids floot ook vrij snel voor verdedigd. Gelukkig wisten we het verdedigend wel dicht te houden en zo te winnen met 2-7. Een verdiende overwinning! Maar ook nog genoeg verbeterpunten gezien. Goed gespeeld meiden!
Pupillen E2 schreef op 14 januari 2020 om 22:01:
Zaterdag 11 januari mochten we onze eerste wedstrijd van 2020 korfballen. We moesten thuis aantreden tegen onze andere pupillen E1. Op de standenlijst scheelt het maar 1 punt dus we moesten aan de bak. De afspraak was om goed te gooien naar elkaar en we gaan schieten om te scoren en niet schieten om de bal omhoog te gooien! Dit pikten de meiden goed op. De schoten die we losten waren goed gericht op de korf en de bal ging er goed in. Verdedigend moeten we op blijven letten dat we tussen de paal en het meisje moeten blijven en de bal goed verdedigen. We hebben super goed gespeeld en de einduitslag is 9-3 voor DAKOS pupillen E2 Op de strafworpen moeten we nog goed oefenen. Daar werd door niemand gescoord!!
DAKOS MW2 schreef op 14 januari 2020 om 21:54:
Namens de midweek 2 willen we iedereen een sportief en gezond 2020 wensen. Wij mochten maandag 6 januari onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar spelen tegen HBSV/Swift. Altijd maar weer afwachten wat het gaat worden tegen deze ploeg. Ze komen elke keer met een andere samenstelling van team. We begonnen meteen fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en knalden er weer goed op los. Verdedigend stond het weer als vanouds. We zijn geen moment in de problemen gekomen. Einduitslag 10-5!!
DAKOS B2 schreef op 11 januari 2020 om 16:27:
Vandaag de eerste wedstrijd van 2020 voor ons. Helaas deze week de nodige moeite gehad om een team bij elkaar te krijgen door zieken en afwezigen. Gelukkig op het laatste moment nog genoeg speelsters kunnen vinden. Dus vertrokken we vanmiddag naar Horst, daar wachtte tegenstander United B1 op ons. Op het veld speelden we hier gelijk tegen, dus we wisten dat er kansen lagen. De start van de wedstrijd was goed. Onze aanval wist goede kansen te creëren en de verdediging stond goed opgesteld. Het bleef lang 0-0. Toch was het United dat de score opende met een afstandsschot: 1-0. Maar in de volgende aanval kreeg DAKOS een vrije worp en deze werd koel binnengeschoten en zo kwamen we weer op gelijke hoogte: 1-1. Na de vakwissel wist ons andere aanvalsvak ook snel te scoren van afstand en zo pakte we een voorsprong: 1-2. United kreeg ook nog enkele kansen, maar benutte ze niet. Zo gingen we met een voorsprong de rust in. In de rust besproken om vooral zo door te gaan. De tweede helft begon en al snel bleek dat het bij DAKOS minder ging lopen, na een wissel in de rust werd het aanvallend allemaal wat statischer en kwamen we moeilijk in ons spel. Verdedigend lieten we ook meer steekjes vallen en we lieten United terug in de wedstrijd komen. Zij pakte ook een voorsprong van 4-2. Gelukkig konden we ons hierna herpakken en kwamen terug tot 4-3. Helaas konden we dit niet vast houden. United was in de tweede helft een stuk scherper en bij DAKOS verdween de scherpte juist gedurende de tweede helft. Hierdoor kon United vrij eenvoudig uitlopen naar 8-3. Gelukkig wisten we tegen het einde nog een mooie aanval neer te zetten en de 8-4 te maken. Helaas wist United ook nog een keer te scoren en de eindstand te bepalen op 9-4. Helaas meiden, een goede eerste helft, maar een mindere tweede helft. Er had meer ingezeten vandaag! Saske en Kim bedankt voor het meespelen!
MIDWEEK 2 schreef op 24 december 2019 om 11:30:
Afgelopen woensdag hebben we onze laatste wedstrijd van het jaar gespeeld. We speelden tegen de 'oudjes' van ODC. Een oude bekende waar we de laatste paar seizoenen niet meer tegen gekorfbald hebben. Dit was dus weer even wennen, maar geen paniek; we waren scherp zoals altijd ;-)! We hebben geen moment spanning gehad, waren meteen vanaf het begin de bovenliggende partij. Eindstand 13-9 voor DAKOS. Dus ook dit jaar weer ongeslagen en winnend afgesloten! Voor iedereen gezellige kerstdagen en op naar een gezond en sportief 2020 namens DAKOS MIDWEEK 2
Lana - Pupil van de Week schreef op 18 december 2019 om 21:07:
Op 08-12-2019 mocht ik Pupil van de Week zijn. Ik mocht de wedstrijd openen met een doorloopbal. Daarna mocht ik op de bank zitten met de snoepzak die ik van de scheidsrechter had gekregen. Gelukkig hadden jullie gewonnen met 16-15...super knap! Ik vond het erg leuk en zou nog wel een keer Pupil van de Week willen zijn. Succes meiden van DAKOS 1 en bedankt voor de leuke middag. Groetjes Lana
DAKOS E2 schreef op 18 december 2019 om 21:04:
De laatste wedstrijd van 2019 mochten wij het opnemen tegen KV Rooi uit Sint Oedenrode. Nog een jonge ploeg met een aantal nieuwe speelsters, dus voor ons wel de bedoeling dat we zouden winnen. We speelden goeie aanvallen en het verdedigen ging ook top. Helaas waren we wat te onrustig met het afmaken van de kansen, waardoor we maar met 3-0 wonnen. Maar de winst was geboekt. Op naar 2020!!! We willen iedereen hele fijne Feestdagen wensen en een sportief 2020! De eerste wedstrijden in 2020 nemen wij het op tegen DAKOS E1....spannend!
F1 en F2 schreef op 14 december 2019 om 20:29:
De meiden van de F1 en F2 speelden vandaag tegen elkaar. Allereerst werden de meiden van de F1 verwend. Ze kregen van Resi, moeder Jackie F2, een nieuw haarelastiekje in de kleuren van DAKOS. De scheidsrechter had wat vertraging maar kwam gelukkig super snel naar de Bunt! Ondertussen had de F2 het spel gewonnen en de F1 de strafworpen. De wedstrijd begon en de F2 scoorde vrij snel. De F1 kon vervolgens nog terug komen maar daarna werd er een gat geslagen door de F2 waardoor de F1 met een sterspeler kon spelen. De wedstrijden tegen elkaar zijn vaak héél gezellig en een beetje rommelig. Dus de eindstand werd 10 - 3 in het voordeel van DAKOS F2. Op naar 2020! De F1 en F2 hebben inmiddels beiden 6 speelsters dus dat is een goed teken voor de aanwas van onderaf. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2020!
DAKOS B2 schreef op 14 december 2019 om 19:26:
Vandaag stond er voor ons een thuiswedstrijd tegen DES B1 op het programma. Op papier een tegenstander waar we punten tegen kunnen pakken, nu nog laten zien in de praktijk. De start van DAKOS was zeer goed, we stonden al vrij snel op een 2-0 voorsprong. Hierna lieten we DES vrij gemakkelijk terug komen tot 2-1. Gelukkig weet onze aanval vrij snel weer de voorsprong uit te breidden naar 3-1. Toch laten we DES weer terug komen in de wedstrijd en via afstand maken ze de 3-2. Onze aanval krijgt hierna veel kansen, maar verzuimt ze af te maken. Er wordt gehaast gespeeld en er is veel balverlies. Gelukkig weten ze toch nog te scoren en zo uit te lopen naar 4-2. De laatste fase in de eerste helft wordt het allemaal wat fysieker van beide kanten, er komen meer overtredingen en DAKOS krijgt het wat lastiger, zo weet DES terug te komen tot 4-3. Dit is ook de ruststand. Een prima eerste helft, maar ook nog genoeg verbeterpunten. We hoeven dit vandaag niet te verliezen! Na rust komen we goed uit de kleedkamer. Het spel blijft fysiek van beide kanten en er komen meer vrije worpen en strafworpen. We weten hieruit te scoren en lopen uit naar 5-3. Even later bouwen we de voorsprong zelfs uit naar 6-3. Maar DES geeft niet op en komt terug tot 6-4. DAKOS lijkt vermoeid aan het einde en krijgt het wat lastiger, we weten de korf niet zo makkelijk meer te vinden en gaan meer fouten maken. Gelukkig weten we nog een keer te scoren en wordt het 7-4. DES bepaald even daarna de eindstand op 7-5. Een leuke wedstrijd met veel kansen en goed spel. Maar ook nog veel onnodige fouten en balverlies. Maar de eerste OVERWINNING is een feit!!! Goed gespeeld meiden, trots op jullie! Zo sluiten we het kalenderjaar 2019 op een positieve manier af, hopelijk zetten we de stijgende lijn door in 2020. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!