En ze doen het gewoon effe! DAKOS S1 kampioen, proficiat!

Ze doen het gewoon effe, wat ’n fantastische wedstrijd 🙂

DAKOS 1 KAMPIOEN!

In een bloedstollende wedstrijd, waarin beide ploegen streden voor de titel in de overgangsklasse, was het DAKOS dat over de langste adem beschikte. In een overvolle Postel werd het 16 – 15 en daarmee promoveren de senioren van DAKOS 1 naar de hoofdklasse van het vrouwenkorfbal!
Een meer dan geweldige prestatie voor coach Lies Verlangen en haar meiden!

Wat een dag en wat een zaalseizoen……

Tegenstander VVO/Klimroos voerde vanaf de eerste zaalwedstrijd de ranglijst aan en tot vanochtend stonden zij op nummer 1 en waren zij de te kloppen favoriet. Bij DAKOS verliep het zaalseizoen niet geheel vlekkeloos, maar interim coach Lies werd een meer dan volwaardige coach en kreeg de meiden weer aan het korfballen. Het plezier kwam terug en daarmee kwam ook de drive om wedstrijden te winnen weer boven. Net dat stapje extra werd er gezet en van opgeven was geen sprake. Typerend was de wedstrijd tegen MKV uit vorige week, waar DAKOS 1 de laatste strohalm met beide handen pakte. De winst daar , 19 – 20 en vervolgens het bericht vanuit de bond dat het kampioenschap zou worden beslist in Someren, maakte voor DAKOS 1 veel los. Deze kans krijgen we nu en die moeten we met beide handen aangrijpen.  Coach Lies ging aan de slag afgelopen week en er werd goed, fanatiek en bovenal ontspannen getraind. De meiden hadden er zin in.

Ondertussen werd er op de achtergrond van alles geregeld. Versieringen (spandoeken, slingers, ballonnen) werden besteld of gemaakt. De fotograaf werd geregeld en via verschillende soorten media werd duidelijk gemaakt dat DAKOS 1 veel supporters kon gebruiken. Daarnaast waren de pupillen D allemaal erg enthousiast en wilden massaal mee lopen met de speelsters. Ook vanuit VVO/Klimroos werd er een supporters bus geregeld waardoor de Postel meer dan goed gevuld was. Een schitterend gezicht om te zien! Zo horen kampioenswedstrijden ook te zijn.

Nadat pupil van de week Noortje Bollen haar doorloopbal knap scoorde, kon de wedstrijd echt beginnen. Een zenuwachtig begin van beide partijen. De afronding was aan beide kanten nog niet scherp. Toch wist DAKOS als eerste te scoren en dat zorgde ervoor dat de druk eraf was. DAKOS nam het voortouw en speelde goed. Het vertrouwen was er en de afwerking volgde al snel. DAKOS liep via een paar mooie aanvallen uit naar 8 – 3, maar toen kwam VVO ook beter in haar spel. Zij scoorden drie goals en ineens was de marge nog maar twee, 8 – 6 in het voordeel van DAKOS. Op dat moment blesseerde de prima leidende scheidsrechter, de heer Trimpe, zich. Wat nu? Er waren nog ruim 5 minuten te spelen tot aan de rust, maar duidelijk was dat de scheidsrechter niet door kon gaan. Het werd even stil op beide tribunes. Gelukkig was de knkv scheidsrechter die DAKOS 2 had gefloten nog aanwezig en zij was bereid om de wedstrijd over te nemen. Ze kreeg een luid applaus toen ze de wedstrijd weer in floot. Even was het zoeken en VVO profiteerde daarvan door net voor rust de 9 – 8 op het scorebord te zetten. De ruime voorsprong was verdwenen en de spanning terug….…

Het werd een ongekend spannende tweede helft, waarin VVO voor het eerste langszij kwam 10 – 10 en vervolgens ook nog de 10 – 11 wist te scoren. De belangrijke 11 – 11, waardoor het gat niet groter werd, volgde meteen en met nog 20 minuten op de klok kon de wedstrijd nog alle kanten op. Wie had de langste adem en zou zich kampioen van de overgangsklasse mogen gaan noemen?

Het bleef gelijk op gaan, maar DAKOS nam telkens de voorsprong en met nog drie minuten op de klok scoorde DAKOS een belangrijke goal waardoor de marge drie werd! 16 – 13. Fysiek was het slopend en aan beide kanten werd er ontzettend kort verdedigd en moest de aanval flink werken om überhaupt goed vrij te komen. VVO had aan gelijkspel genoeg voor de titel en zij wilden van geen opgeven weten. Het werd nog 16 – 14 en toen floot de scheidsrechter met nog een minuut op de klok voor een terechte strafworp voor VVO. Het werd nog 16 – 15, maar de laatste minuut was al ingegaan en met nog 30 seconden op de klok mocht de aanval van DAKOS uitnemen en zij kwamen tot een schot en de bal werd gevangen en toen was daar het langverwachte eindsignaal en daarmee was het KAMPIOENSCHAP voor DAKOS 1 een feit!  Een oorverdovend lawaai volgde. Tranen van vreugde, blijdschap op alle gezichten die DAKOS een warm hart toedragen en een alles zeggende omhelzing van Lies en haar acht top meiden op het veld. Zoals het spandoek al liet zien: “ Deze titel is ons Verlangen”.  En dat was het voor coach Lies Verlangen, maar zeker ook voor alle basis speelsters en daarnaast de reserve speelsters, bestuur, technische commissie etc.etc. De eerste titel voor senioren 1 na de fusie van SVSH en KSV. Een geweldige titel voor DAKOS 1, maar zeker ook voor alle speelsters voor DAKOS, van jong tot oud, de vrijwilligers en de supporters. Volgend seizoen op naar de hoofdklasse!

Alle supporters die er vandaag waren ontzettend bedankt voor jullie geweldige steun! Het was GENIETEN met hoofdletters.