Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

.
598 berichten.
Lana - Pupil van de Week schreef op 18 december 2019 om 21:07
Op 08-12-2019 mocht ik Pupil van de Week zijn. Ik mocht de wedstrijd openen met een doorloopbal. Daarna mocht ik op de bank zitten met de snoepzak die ik van de scheidsrechter had gekregen. Gelukkig hadden jullie gewonnen met 16-15...super knap! Ik vond het erg leuk en zou nog wel een keer Pupil van de Week willen zijn. Succes meiden van DAKOS 1 en bedankt voor de leuke middag. Groetjes Lana
DAKOS E2 schreef op 18 december 2019 om 21:04
De laatste wedstrijd van 2019 mochten wij het opnemen tegen KV Rooi uit Sint Oedenrode. Nog een jonge ploeg met een aantal nieuwe speelsters, dus voor ons wel de bedoeling dat we zouden winnen. We speelden goeie aanvallen en het verdedigen ging ook top. Helaas waren we wat te onrustig met het afmaken van de kansen, waardoor we maar met 3-0 wonnen. Maar de winst was geboekt. Op naar 2020!!! We willen iedereen hele fijne Feestdagen wensen en een sportief 2020! De eerste wedstrijden in 2020 nemen wij het op tegen DAKOS E1....spannend!
F1 en F2 schreef op 14 december 2019 om 20:29
De meiden van de F1 en F2 speelden vandaag tegen elkaar. Allereerst werden de meiden van de F1 verwend. Ze kregen van Resi, moeder Jackie F2, een nieuw haarelastiekje in de kleuren van DAKOS. De scheidsrechter had wat vertraging maar kwam gelukkig super snel naar de Bunt! Ondertussen had de F2 het spel gewonnen en de F1 de strafworpen. De wedstrijd begon en de F2 scoorde vrij snel. De F1 kon vervolgens nog terug komen maar daarna werd er een gat geslagen door de F2 waardoor de F1 met een sterspeler kon spelen. De wedstrijden tegen elkaar zijn vaak héél gezellig en een beetje rommelig. Dus de eindstand werd 10 - 3 in het voordeel van DAKOS F2. Op naar 2020! De F1 en F2 hebben inmiddels beiden 6 speelsters dus dat is een goed teken voor de aanwas van onderaf. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2020!
DAKOS B2 schreef op 14 december 2019 om 19:26
Vandaag stond er voor ons een thuiswedstrijd tegen DES B1 op het programma. Op papier een tegenstander waar we punten tegen kunnen pakken, nu nog laten zien in de praktijk. De start van DAKOS was zeer goed, we stonden al vrij snel op een 2-0 voorsprong. Hierna lieten we DES vrij gemakkelijk terug komen tot 2-1. Gelukkig weet onze aanval vrij snel weer de voorsprong uit te breidden naar 3-1. Toch laten we DES weer terug komen in de wedstrijd en via afstand maken ze de 3-2. Onze aanval krijgt hierna veel kansen, maar verzuimt ze af te maken. Er wordt gehaast gespeeld en er is veel balverlies. Gelukkig weten ze toch nog te scoren en zo uit te lopen naar 4-2. De laatste fase in de eerste helft wordt het allemaal wat fysieker van beide kanten, er komen meer overtredingen en DAKOS krijgt het wat lastiger, zo weet DES terug te komen tot 4-3. Dit is ook de ruststand. Een prima eerste helft, maar ook nog genoeg verbeterpunten. We hoeven dit vandaag niet te verliezen! Na rust komen we goed uit de kleedkamer. Het spel blijft fysiek van beide kanten en er komen meer vrije worpen en strafworpen. We weten hieruit te scoren en lopen uit naar 5-3. Even later bouwen we de voorsprong zelfs uit naar 6-3. Maar DES geeft niet op en komt terug tot 6-4. DAKOS lijkt vermoeid aan het einde en krijgt het wat lastiger, we weten de korf niet zo makkelijk meer te vinden en gaan meer fouten maken. Gelukkig weten we nog een keer te scoren en wordt het 7-4. DES bepaald even daarna de eindstand op 7-5. Een leuke wedstrijd met veel kansen en goed spel. Maar ook nog veel onnodige fouten en balverlies. Maar de eerste OVERWINNING is een feit!!! Goed gespeeld meiden, trots op jullie! Zo sluiten we het kalenderjaar 2019 op een positieve manier af, hopelijk zetten we de stijgende lijn door in 2020. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!
DAKOS MW2 schreef op 12 december 2019 om 17:43
Woensdag 11 december mochten we aantreden tegen Arcades. Geen lastige tegenstander voor DAKOS, dat was ook dit keer weer zo. Het is nooit een wedstrijd geweest, heel veel kansen voor DAKOS en goed vastgezet in de verdediging. Ruststand was 9-1 Na de rust gingen we nog even verder met doelpunten scoren. Op het laatst waren er wat concentratieproblemen en waren we onoplettend waardoor Arcades op het laatst nog 3x wist te scoren. Eindstand 18-4!!
DAKOS MW2 schreef op 11 december 2019 om 23:10
Op woensdag 27 november stonden onze rivalen uit Vlierden weer op het programma. Altijd fijn om er thuis tegen te spelen, want dan heb je in ieder geval een goeie scheids. Gelukkig wisten we deze met 1 doelpunt verschil te winnen en zonder blessures, 10-9. Snel door naar de volgende wedstrijd.
DAKOS MW2 schreef op 11 december 2019 om 23:06
Woensdag 18 november, Swift/HBSV MW2 - DAKOS MW2. Waar we voorheen altijd uitkeken naar de wedstrijd tegen Swift, omdat we dan altijd een echte wedstrijd konden spelen is het sinds hun fusie 1 van de mindere wedstrijden, omdat ze nog niet op elkaar ingespeeld zijn en behoorlijk wat ervaring ingeleverd hebben. Deze wonnen we dan ook makkelijk met 2-10. Hopelijk raakt dit team het komende seizoen wat meer op elkaar ingespeeld, zodat we er weer fijn tegen kunnen spelen.
DAKOS E2 schreef op 11 december 2019 om 22:59
Zaterdag 30 november mochten we weer tegen Klimop E3 spelen. Een bekende tegenstander waar we het altijd zwaar tegen hebben. Maar we begonnen met goede moed aan de wedstrijd. Door goed verdedigen en aanvallend lang te spelen bleef de stand geruime tijd op 0-0 staan. Pas na 8 minuten wist Klimop te scoren. Na een 3-0 achterstand wisten wij ook de korf te raken en kwamen verassend genoeg zelfs langszij, 3-3. Heel erg knap. We bleven goed spelen, maar helaas wist Klimop er na 4-4 alsnog van door te gaan met 5-4 winst. Maar er stond een supertevreden coach langs de kant. Super goed gespeeld dames! A.s. zaterdag mogen we het op gaan nemen tegen KV Rooi uit St. Oedenrode.
DAKOS B2 schreef op 7 december 2019 om 14:53
Vandaag reisden we af naar het Limburgse Meerlo. Hier stond een wedstrijd op het programma tegen Sporting B1. Een onbekende tegenstander voor ons, maar gezien hun eerder behaalde resultaat deze week zouden er misschien kansen liggen. De wedstrijd begon en het was Sporting met de beste kansen. Zij waren meteen superscherp en scoorde 2x van afstand:2-0. Ons aanvalsvak had moeite met het vinden van goede kansen. Na de vakwissel ging het beter en ons aanvalsvak wist met goede snelheid veel kansen te krijgen en we kwamen terug: 2-1. Hierna was het weer Sporting dat de voorsprong uit wist te breidden, ze schoten makkelijk van afstand en DAKOS was niet altijd even scherp in de verdediging. Aanvallend kwamen we er met vlagen goed uit, maar de kansen werden niet benut. Sporting scoorde nog 3x en we gingen rusten met een 5-1 achterstand. In de rust bespronken dat er meer in zou moeten zitten. Na rust kwamen we goed uit het kleedlokaal en we wisten terug te komen tot 5-3. Dit was een fase waarin we het gevoel hadden dat er wat te halen was. Maar helaas zat het daarna weer niet mee. Het werd allemaal een stuk fysieker aan de kant van Sporting en helaas floot de scheids vrijwel nergens voor. Dit was jammer voor de wedstrijd. Sporting wist nog een paar keer te scoren via afstandschoten. Onze aanval probeerde het ook, soms kwamen er nog goede kansen, maar helaas ging de bal er niet in. We verloren met 9-3. Jammer, er had meer ingezeten vandaag!
DAKOS B2 schreef op 1 december 2019 om 12:05
Gisteren stond voor ons de eerste zaalwedstrijd op het programma. Tegenstander was ODC B1, een oude bekenden waar we het op het veld zwaar tegen hadden. Maar goed, nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen. DAKOS begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot. ODC had er snel een antwoord op en trok het weer gelijk: 1-1. Gelukkig wist DAKOS in hun volgende aanval de voorsprong weer te pakken en maakte de 2-1. Maar ODC gaf nog wat gas en wist 2x snel achter elkaar de korf te vinden en pakte een 2-3 voorsprong. Met deze stand gingen we ook de rust in. In de rust besproken dat we dit potje zeker niet hoefden te verliezen als we allemaal een stapje extra zouden doen. We begonnen dan ook goed na rust en kwamen verdiend terug tot 3-3. Het leek dus een spannend potje te worden. Helaas was na een half uur de pijp bij een aantal speelsters van DAKOS een beetje leeg, er hadden een paar meiden al een wedstrijd in de benen bij de B3 en dat werd zichtbaar gedurende de tweede helft. We lieten ODC vrij gemakkelijk uitlopen naar een grote score en bij DAKOS lukte het gewoon niet meer, in de aanval kregen we niks opgezet en veel ballen kwamen al vrij snel weer bij ODC terecht. Zij wisten er wel raad mee, ze waren superscherp in de tweede helft en scoorde de ene na de andere goal. Eindstand: 3-12. Jammer meiden, volgende week weer een nieuwe kans!
DAKOS E2 schreef op 29 november 2019 om 15:13
Vorige week zaterdag speelden we eerste zaalwedstrijd van het seizoen. In de grote zaal van de Postel...spannend. We mochten aantreden tegen ODC. Vooraf besproken dat we de doorloopballen van ODC eruit moesten houden, daar hadden we het de vorige keer op verloren. Met een D speelsters in de basis toegevoegd begonnen we de wedstrijd erg sterk en hielden ODC op afstand van de korf. De doorbraak hielden we er keurig uit en wij wisten de korf meerdere malen te bereiken. Na 3x10 minuten stond er een veilige 9-2 op het scorebord. Helaas verliep de laatste 10 minuten volledig anders. ODC ging meer op het schot spelen en schoten er werkelijk alles in. Wij waren niet alert genoeg op de omschakeling waardoor we de ene goal na de andere om onze oren kregen. Helaas bleek de veilige 9-2 voorsprong net genoeg om nog een puntje in Someren te houden. Eindstand 9-9. Dus meiden.....de wedstrijd duurt 4x 10 minuten, dus tot de laatste minuut concentratie!!! Weer genoeg stof om op te trainen. Morgen nemen wij het op tegen Klimop E3....ook een lastige tegenstander, maar we gaan ervoor.
Enthousiaste Quizzer schreef op 13 november 2019 om 13:58
Bedankt Recr 2 voor de leuke vrijwilligersavond. Zeker voor herhaling vatbaar.
Clubkascommissie schreef op 3 november 2019 om 13:53
Alle pakjes speculaas zijn verkocht. Bedankt Bakkerij Koolen voor de medewerking en natuurlijk ook alle inpaksters, jeugdleden en hulpouders voor de verkoop. TOPPRESTATIE
Midweek 2 schreef op 29 oktober 2019 om 22:12
Vorige week hadden we onze laatste veldwedstrijd. Als we deze winnend weten af te sluiten dan worden we ongeslagen KAMPIOEN. Dus het doel van deze avond is meer goals maken dan ODC. Het ging op het begin niet zo heel soepel maar we wisten te scoren maar we kregen ook wat goals tegen. Ruststand 3-5 Na de rust nog even een tandje erbij gezet en we wisten het winnend af te sluiten met 6-10!! Dus we zijn ongeslagen KAMPIOENEN!!!! Rachel had voor de champagne gezorgd en Linsey voor een lekker hapje erbij. Nu op naar het zaalseizoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!!!
DAKOS 2 schreef op 27 oktober 2019 om 20:42
Vandaag een uitwedstrijd naar Nistelrode tegen Prinses Irene. Aangezien we wat geblesseerden binnen ons team hebben wordt het aan alle kanten aangevuld, wat erg fijn is! Zo was Kim M. al naar Polen op en neer gevlogen maar toch mooi op tijd om als reserve bij ons aan te sluiten en ook Lies en Dorien zijn vanaf de wedstrijd van het eerste meteen doorgereden om aan te sluiten bij ons team. Michelle hield het praatje en duidelijk was dat er bij PI een dame in stond die nogal scherp was. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 zeggen ze maar helaas legde ze binnen no time de 1-0 en 2-0 binnen. Ook het andere verdedigingsvak kreeg snel 2 doelpunten tegen. Dit ging zo even door en we stonden al snel tegen een 6-0 achterstand aan te kijken. Gelukkig konden ook wij op een gegeven moment de korf vinden maar dit was bij lange na niet zo vaak als PI. Met de rust stond het 11-4. Lastig om dit goed te maken maar... Als zij 11x kunnen scoren in een helft dan kunnen wij dat ook werd er gezegd! Een hoop positiviteit in het kleedlokaal en vol goede moed zijn we gestart aan de 2de helft. Dit ging voortvarend want in de eerste aanval werd er al door ons gescoord. Wissel van kant. Andere aanvalsvak liet zien ook te kunnen scoren en zo werd het 11-7. Aan de kant van PI werd een time out aangevraagd. Het werd ze te heet onder voeten waarschijnlijk. Wij hebben alleen de yell gedaan want we hoefden niet zoveel te bespreken. Van 11-7 gingen we als een speer naar 12-12 en ook naar 12-13. Nu werd het even spannend want als je zo'n inhaalslag maakt dan wil je echt niet meer verliezen! De coach van PI ging nog aan alle kanten wisselen maar dit pakte, gelukkig voor ons, niet goed uit. Wij bleven scherp en er met zijn allen hard voor werken waardoor we de wedstrijd uiteindelijk wonnen met 13-15! Echt een goeie comeback waar we met zn allen super trots op zijn!
DAKOS F1 + DAKOS F2 schreef op 27 oktober 2019 om 11:47
De laatste wedstrijd van het seizoen! De wedstrijd was in Lierop, vorige keer was het in Someren-Heide. Vooraf werd al gezegd, we winnen altijd want DAKOS wint! Kijk dat is de goede instelling, lekker een potje korfballen. Het weer was goed, zonnetje scheen.. Ook deze wedstrijd ging in eerste instantie redelijk gelijk op, maar DAKOS F2 wist toch een paar keer vaker te scoren dan DAKOS F1. Toen het 4-1 was mocht DAKOS F1 een superspeler inzetten. Helaas werd het toch nog 5-1. Gelukkig daarna nog 5-2, maar DAKOS F1 kon niet meer dichterbij komen. DAKOS F2 wist nog 4x te scoren en DAKOS F1 nog 1x de uitslag was daarmee 9-3. Met de strafworpen ging het gelijk op 2-2. We hadden lekker gekorfbald en kijken uit naar het Zaalseizoen!
DAKOS F1 schreef op 27 oktober 2019 om 11:44
VERLAAT VERSLAG: Op zaterdag 19 oktober moesten we weer tegen ODC, nu in Ommel. Vorige week verloren we met 0-2 dus we wilden revanche. De 1e helft ging gelijk op, mede doordat hun beste speelster even gewisseld werd. Bij de rust was het 2-2. In de 2e helft kwam de goede speelster van ODC er weer in en die is een maatje te groot voor ons. Uitslag 6-2. De strafworpen hadden we gewonnen met 4-5 🙂
DAKOS B2 schreef op 27 oktober 2019 om 09:12
Gister de laatste veldwedstrijd gespeeld tegen United B1. Zij stonden een plekje boven ons, dus wellicht kans op de eerste punt(en). We startten goed en kwamen op een 1-0 voorsprong. United had er snel een antwoord op en kwam terug tot 1-1. Daarna volgde een fase waarin United veel kansen kreeg, maar DAKOS goed stond te verdedigen, er werden 3 goals van United afgekeurd, tot grote frustratie van hun coach. Maar volgens ons terecht en een goede beslissing van onze scheidsrechter! Toch wist United de voorsprong uiteindelijk te pakken: 1-2. DAKOS vocht zich terug en kwam op 2-2. Vlak voor rust kregen we een strafworp, deze werd benut en zo gingen we met een 3-2 voorsprong de rust in. Nu vasthouden en niet meer weggeven! We kwamen goed de kleedkamer uit en breidde onze voorsprong uit tot 4-2. Hierna volgde een fase waarin United de betere ploeg was, zij kregen de betere kansen en bij DAKOS stokte het in de aanval, zo kwam United terug tot 4-3 en even later werd het 4-4. Maar DAKOS gaf niet op en wist toch weer een voorsprong te pakken: 5-4. Nu rustig uitspelen zou je zeggen. Helaas ging DAKOS hier niet goed mee om. We gingen te gehaast spelen, er werden fouten gemaakt en veel slechte ballen gegooid. United kwam hierdoor op 5-5. De laatste paar minuten van de wedstrijd waren spannend, het kon nog beide kanten opgaan, maar gelukkig floot de scheids af en bleef de stand 5-5. Yes ons eerste punt is binnen!! Goed gespeeld meiden!
Mw1 schreef op 24 oktober 2019 om 11:48
Gisteren de laatste buitenwedstrijd gespeeld tegen ROKA. Een fysieke match waarbij we zeker het eerste kwartier weinig antwoord hadden op de scherpe schoten.. 0-7 was de stand voor we wat terug konden doen. Met een ruststand van 2-9 hadden we afgesproken dat met wat meer kracht en pit we toch zeker nog wat goals moesten kunnen maken. Een eindstand van 6-11 getuigd van getoonde weerstand in de 2e helft. Alleen aan de middellijn onderuit geschoefeld worden kan zelfs Debby niet aan, helaas een flinke blessure opgelopen. Debby beterschap en dank voor al je inzet afgelopen weken bij ons mw team. Hiernaast willen wij ook onze teammaat Carola nog van harte feliciteren met de geboorte van Evi! Veel geluk en gezondheid toegewenst!
DAKOS B2 schreef op 19 oktober 2019 om 12:18
Op deze onstuimige herfstdag speelden we thuis tegen Melderslo B1. Zij staan net boven ons, dus wellicht dat er vandaag kansen lagen. We startten goed aan de wedstrijd en kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong door een mooi afstandsschot. Helaas wist Melderslo snel langszij te komen en stond het 1-1. Het ging gelijk op en beide teams kregen kansen. Helaas werd er in de verdediging een foutje gemaakt, waardoor Melderslo een strafworp kreeg en deze werd benut: 1-2. Niet heel lang daarna wist Melderslo ook de 1-3 te maken. Het was bijna rust en DAKOS was aan het aanvallen, de tijd was voorbij, maar DAKOS kreeg nog een strafworp. De coach van de tegenpartij was het er niet mee eens, maar de scheids bleef goed bij haar beslissing. Helaas werd de strafworp gemist door DAKOS, waardoor we met een 1-3 achterstand de rust in gingen. In de rust besproken dat er aanvallend wat meer overtuiging en actie mocht komen en dat we goede ballen moesten blijven gooien. De tweede helft begonnen we niet zo sterk. We maakten teveel fouten in de verdediging en Melderslo kon hiervan profiteren. Ze liepen uit naar 1-5. Aanvallend ging het wel beter, er kwam meer actie en we kregen goede kansen, helaas ging de bal er niet in. Melderslo wist nog wel 2x te scoren en bepaalde de eindstand op 1-7. Jammer meiden, jullie hebben hard gewerkt vandaag! Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van de veldcompetitie, hopelijk kunnen we dan nog wat puntjes pakken!