Wedstrijdverslagen

Verslagen zaal 2016-2017

Week 07

DAKOS 1 – Heumen1, uitslag 16-19.
Afgelopen zondag speelde de dames van Dakos 1 hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen kampioen Heumen. Tijdens de uitwedstrijd tegen Heumen had Dakos het zwaar te voortduren en verloren ze met 23-9. Ondanks deze nederlaag was Dakos gebrand om deze keer wel twee punten binnen te slepen of in ieder geval de schade beperkter te houden. Een afstandsschot van Dakos in de eerste minuut opende de wedstrijd, waarna Heumen ook begon te scoren. Dakos kon goed mee met het niveau van Heumen maar het lukte echter nog niet om op voorsprong te komen. We gingen de rust in met een 7-9 tussenstand. Na de rust was het de taak om dit niveau door te trekken en een keer op voorsprong te komen. Met nog tien minuten op de klok en een voorsprong van 15-13 leek het de goede kant op te gaan, vooral omdat het vak van Dakos dat de hele wedstrijd gemakkelijker tot scoren kwam nu aan de beurt was om aan te vallen. Helaas kreeg dit aanvalsvak weinig kansen om te scoren aangezien Heumen meteen reageerde op onze voorsprong. Binnen twee minuten tijd stond er namelijk weer een 15-15 tussenstand op het scorebord. Ook de laatste paar doelpunten werden gemaakt door de dames uit Heumen, waardoor zij uiteindelijk de wedstrijd wonnen met 16-19. Ondanks het verlies geeft het een goed gevoel om te weten dat we zeker een kans maken om te winnen tegen de kampioen uit onze klasse. Zondag 5 maart staat alweer onze laatste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. We reizen dan af naar Groesbeek waar we om 14:00u een wedstrijd spelen tegen De Horst 1. We zullen er alles aan doen om hen te laten zien dat de vorige nederlaag van 11-16 toch echt een incidentje was. Support is meer dan welkom.

DAKOS 2 – Be Quick 3, uitslag 7-9. 
Afgelopen zondag kregen wij Be Quick 3 op bezoek. Deze ploeg uit Nuland stond één plek boven ons, en we wilden graag revanche van het verlies (7-5) van de vorige keer. De wedstrijd begon erg fanatiek. Onze verdediging stond als een huis en de aanval liep lekker. (Zoals coach Linda zei: “De eerste tien minuten heb ik topkorfbal gezien!”) Helaas werd het harde werk niet al te vlug beloond. Na 10 minuten scoorde Karin eindelijk de welverdiende goal. Be Quick kwam daarna met een antwoord hierop. Vervolgens scoorde Jamy de 2-1 vanuit een klein kansje. Uiteindelijk kwam Be Quick terug op een 2-2 gelijkstand en liep tot de rust uit naar 4-2. Na de rust kwam Manon in de plek van Karin en werden de gaten weer enigszins gedicht. Helaas kwamen we niet dichterbij een gelijke stand, ondanks een enkel mooie doelpunten: afstandschot van Lise en afstandschot van Marita. Tegen het einde van de wedstrijd viel onze Ingrid geblesseerd uit (Beterschap Ingrid!) en met dank aan Daniëlle en Michelle E hebben we de wedstrijd met 8 speelsters kunnen uitspelen. De wedstrijd eindigde in een verlies van 7-9. Helaas vandaag niet al te veel kunnen scoren, hopelijk na de carnaval nog één keer de winst pakken tegen Prinses Irene.

DAKOS 3  – Eendracht 2, uitslag 10-14.
Vandaag de wedstrijd tegen Eendracht 2. We wilden de goede lijn van vorige week doortrekken, dus we gingen goed van start. In de eerste aanval werd direct gescoord vanuit de beginbal die we van Leon geleerd hebben! 1-0. Vrij snel had Eendracht hier een antwoord op en kwam op gelijke hoogte: 1-1. In de aanval die hierop volgde van DAKOS werd meteen weer gescoord van afstand, hierdoor konden we de voorsprong weer pakken: 2-1. Hierna was er een fase waarin Eendracht heel veel kansen kreeg en de verdediging het zwaar had. Het was wachten op een doelpunt en dat viel ook, dus was het weer gelijk: 2-2. Toen kwam DAKOS beter in de wedstrijd en er werden veel kansen gecreëerd mooie schoten van afstanden en ze vielen er in:). Hierdoor pakten we een voorsprong van 5-2. Eendracht kwam hierna weer wat sterker en bij hun gingen de schoten er nu ook in, dus werd het 5-3. Maar meteen daarna bij de wissel werd er weer door DAKOS gescoord via de beginbal: 6-3. Hierna kwam er een hele slordige fase van DAKOS. De ballen werden niet goed gegooid, waardoor Eendracht constant kansen kreeg en aanvallend waren we de bal veel te snel weer kwijt. Deze slechte fase kostte ons de kop en de voorsprong werd helemaal weggegeven. Het werd 6-8. Dit was de ruststand. In de rust besproken om betere ballen te gaan gooien en beter te communiceren in de verdediging. Helaas was het meteen na rust al raak, Eendracht schoot hem er van afstand in: 6-9. En even later zelfs 6-10. Gelukkig ging DAKOS hierna ook beter aanvallen en er kwamen weer betere kansen dit resulteerde in twee mooie doelpuntjes en we kwamen terug tot 8-10. Hierna ging het vrij gelijk op en er werd om en om gescoord door beide teams. Het verschil bleef 2 in het voordeel van Eendracht en de stand werd 10-12. Helaas lieten we het op het einde weer een beetje lopen en kon Eendracht nog 2x scoren en de eindstand werd 10-14. Jammer dames! Toch weer veel goede dingen gezien vandaag en de kansen toch weer goed afgemaakt. De volgende keer wat minder slordig spelen want dit kostte ons vandaag de kop.

DAKOS D1 – Swift D1, uitslag 9-5.
En de D1 was uit op revanche tegen Swift, in de vorige ontmoeting onterecht verloren. En nu ’n dik verdiende 9-5 overwinning. Esmée geblesseerd, de D2 was ’t kampioenschap aan ’t vieren. Dus waren we met 8 speelsters. Linda viel in de rust geblesseerd uit, oeps wat nu? Gelukkig was Naomi bereid om ons team compleet te maken. Met ’n ruststand van 4-1 was de wedstrijd al gespeeld, Na ’n 6-1 voorsprong gooide Swift in echt de allerlaatste sec de 9-5 binnen. Demy was vandaag met 4 doelpunten onze topscoorder. Goed gespeeld meiden, ga zo door.
DOT D1 – DAKOS D3, uitslag 2-13. 
Vandaag gingen we naar Deurne om te spelen tegen DOT D1. Gezien de ranglijst en de eerdere ontmoetingen zouden we vandaag toch moeten kunnen winnen. Maar eerst maar eens laten zien. DAKOS begon slordig aan de wedstrijd, we kregen veel kansen, maar ze werden gemist en het spel wat te chaotisch. We waren de bal veel te snel weer kwijt. Dan zul je altijd zien dat de tegenstander toe slaat… Dit was dan ook het geval. Via een goede aanval en een onoplettendheid bij DAKOS sloeg DOT toe en kwam verrassen op een 0-1 voorsprong. Dit was wel het moment waarop ik dacht het zal toch weer niet. Maar gelukkig leek DAKOS hierdoor wakker geschud en ging beter spelen. Het duurde dan ook niet lang voordat we gelijk maakte met een mooie aanval maakten we de 1-1. Hierna was het eigenlijk alleen maar eenrichtingsverkeer. DAKOS had veel de bal en er werd goed samengespeeld om zo tot mooie kansen te komen. Hierdoor konden we een mooie voorsprong opbouwen. Verdedigend hebben we niks meer weggeven in de eerste helft en de ballen er heel goed uitgehaald. We gingen met een 1-6 voorsprong de rust in. In de rust afgesproken om de score te gaan verdubbelen en goed samen te blijven spelen. Dit werd goed opgepikt door de meiden en ook in de tweede helft hebben we weer goed samengespeeld om tot goede kansen te komen. De verdediging stond weer als een huis. We liepen uit tot 1-10. Het tweede verdedigingsvak kreeg nog wel een strafworp tegen: 2-10. Maar DAKOS liet op het einde nog even zien waarvoor het gekomen was. De laatste aanvallen gingen ook weer super goed en er werd goed gekeken naar elkaar. Hierdoor konden veel verschillende speelsters scoren! Eindstand 2-13. Goed gespeeld meiden. Wat een leuke wedstrijd om te zien. Er stond vandaag echt een team wat goed samen speelde en de juiste kansen heeft benut. Alle speelsters hebben vandaag kansen gekregen en iedereen deed goed mee! Tevens willen we de E1 en D2 feliciteren met hun kampioenschap.
Week 06

JES 1 – DAKOS 1, uitslag 9-10.
Afgelopen zondag stond Jes op het programma voor de dames van senioren 1. Gezien het verloop van de competitie een pot waar het behalen van 2 punten zeker haalbaar zou zijn maar aangezien Jes bij winst of gelijkspel meer kans zou hebben om zich te handhaven in deze klasse, mocht er absoluut geen sprake zijn van onderschatting. Na een moeizame start van de wedstrijd voor beide teams, was het Jes die op voorsprong wist te komen door twee keer te scoren. De eerste helft verliep erg moeizaam en ondanks dat we Jes scorend bij konden houden, moest er in de tweede helft toch echt een tandje bij. Er moesten meer duels gewonnen worden en er mocht minder balverlies geleden worden bij het uitbrengen. Ruststand was 5-4 in het voordeel van Jes. De tweede helft verliep beter. Er werden betere aanvallen opgezet en kansen werden beter benut. Desondanks wisten we geen grote voorsprong te krijgen met als gevolg een gelijke stand van 8-8 met nog 7 minuten speeltijd. Een afstandsschot zorgde voor een voorsprong van 8-9 voor Dakos maar deze werd direct beantwoord door de dames van Jes. Met nog 1 minuut speeltijd, en een stand van 9-9, wist onze verdediging de bal te onderscheppen en naar de aanval te spelen. Dit vak wist de juiste dame vrij te spelen en het laatste doelpunt te scoren voor Dakos. Een nipte overwinning voor Dakos en een hele zure nederlaag voor Jes dat nog steeds moet strijden voor een plaatsje om in de overgangsklasse te mogen blijven. Volgende week speelt Dakos thuis tegen Heumen in de Postel, de koploper van de competitie.

Stormvogels 3 – DAKOS 3, uitslag 14-10.
tja wat zal ik vandaag eens schrijven. ik kan natuurlijk weer een negatief verhaal gaan schrijven omdat we alweer verloren hebben, maar ik zou het graag eens van de positieve kant willen beschrijven. 10x gescoord vandaag, kei goed! veel kansen gecreëerd en ook nog eens afgemaakt, daar lag het vandaag niet aan. verdedigend stonden we ook heel goed, het ging de hele tijd gelijk op tot aan de 10-10, we hebben zelfs voor gestaan met 2 punten. Maar toch op het einde weer onnodig weggegeven. Toch een goede wedstrijd van DAKOS waarin ik veel positieve dingen gezien heb, hopelijk worden deze de volgende keer ook eens benoemd in de voorbeschouwing op deze site. Tja en dan mis je natuurlijk toch een coach in zo’n wedstrijd…. Maar goed volgende week weer een nieuwe kans, wij geven niet op!

DAKOS B1 – SVOC B1, uitslag 5-7.
Dakos B1 tegen SVOC B1 We kwamen goed uit de startblokken met 1-0 voorsprong al snel scoorde svoc de gelijkmaker en was het 1-1 daarna liep svoc verder uit en hebben we de rest van de wedstrijd een achterstand gehad die we niet meer konden ombuigen. De eindstand is 5-7 verloren
NeCa D1 – DAKOS D3, uitslag 2-3. 
Vanmiddag moesten we naar Hapert op tegen NECA D1 te spelen. De vorige keer wonnen we hiervan in een spannende wedstrijd, vandaag gingen we voor niets minder. In Hapert aangekomen kwamen we erachter dat de shirtjes nog in Lierop lagen. Gelukkig werd dit goed opgelost door te gaan spelen in onze trainingsjasjes. DAKOS begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Hierna kregen we nog kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar er werd slordig mee om gegaan. NECA had ook goede aanvallen, maar DAKOS stond goed te verdedigen. Maar toch wist NECA gelijk te komen: 1-1. DAKOS liet het er niet bij zitten en de aanval ging op zoek naar de voorsprong, we kregen genoeg kansen en gelukkig wisten we vlak voor rust de 1-2 te scoren. In de rust besproken om het niet weg te geven en meer rust in het spel te hebben. Helaas begonnen we rommelig aan de tweede helft. Veel slordige ballen in de handen van de tegenstander en veel te gehaast spelen. Hierdoor viel ook de 2-2 door een fout gegooide bal die NECA kon onderscheppen. Gelukkig werd DAKOS daarna wat sterker en via een goede aanval konden we de 2-3 scoren. In het laatste deel van de wedstrijd stonden we super goed te verdedigen, we gaven bijna niets meer weg en aanvallend kregen we nog een paar dotten van kansen. Helaas werd er niet meer gescoord, dus het was spannen tot het eind. Gelukkig de overwinning over de streep kunnen trekken! Eindstand 2-3! Goed gespeeld dames!
Week 05

DAKOS 1 – Bladella 1, uitslag 14-13.
Op zondag 5 februari nam Dakos S1 het op tegen Bladella, de nummer twee op de ranglijst. Dakos wilde graag revanche nemen na een eerdere nederlaag tegen Bladella. Het beloofde daarom een spannende wedstrijd te worden. Dakos schoot uit de startblokken door direct in de eerste secondes te scoren, waardoor de toon was gezet. Bladella had hier echter in de tweede minuut snel een antwoord op. Vervolgens ontspon zich een boeiend korfbalgevecht met mooie scores over en weer. Dakos had continu een voorsprong te pakken, maar slaagde er niet in om een groter gat te creëren. De stugge dames uit Bladel bleven langszij komen, daardoor bleef het lang gelijk opgaan. Tien minuten voor tijd maakte Bladella de gelijkmaker (12-12) en zo ging men met een gelijke stand de slotfase in. Gelukkig wist Dakos vlot tweemaal te scoren, wat ervoor zorgde dat Bladella moest achtervolgen. Bladella kwam hierbij niet verder dan één tegendoelpunt in de voorlaatste minuut. Dit resulteerde in een eindstand van 14-13. Een knappe prestatie, waardoor Dakos 1 op een vierde plaatst blijft staan. Volgende week neemt Dakos 1 het op tegen JES 1. Supporters zijn van harte welkom om 12:30 uur in Boekel.

DAKOS 2 – Bladella 2, uitslag 7-6.
Op zondag 5 februari stond de thuiswedstrijd tegen Bladella op het programma. Na een tegenslag bij de uit wedstrijd was iedereen erg gemotiveerd om vandaag de punten bij DAKOS te houden. Iedereen ging vol goede moed het veld in, maar helaas wist Bladella als eerste de korf te vinden. Echter liet DAKOS zich niet kennen en ook DAKOS wist de korf al gauw te vinden. Hierdoor werd het 1-1. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en dit zorgde voor een wedstrijd die gelijk op liep. We gingen de rust in met een tussen stand van 3-3. DAKOS begon de tweede helft scherp en binnen enkele minuten werd de 4-3 gescoord. Gedurende de wedstrijd bleef het gelijk opgaan, maar DAKOS wist de voorsprong te pakken. En wist dit vol te houden tot het einde van de wedstrijd, dit resulteerde in een eindstand van 7 – 6. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Stormvogels 2 op het programma. Deze wordt om 12.25 uur in Luyksgestel gespeeld.
 
DAKOS 3 – VVO 3, uitslag 7-7.
Vandaag stond voor DAKOS 3 de wedstrijd tegen VVO 3 op het programma. Helaas moesten we het doen zonder de geblesseerde Jolijn en Melissa, maar daar tegenover stond de terugkeer van Kristy. DAKOS startte goed aan de wedstrijd en in de aanval werden verschillende kansen gecreëerd. Maar het afmaken ontbrak. VVO daarin tegen was wel meteen scherp en eiste meteen een voorsprong op van 0-2 door 2 rake afstandsschoten. DAKOS liet het er niet bij zitten en door een goed lopende aanval kon Carly de 1-2 maken van afstand. En vrij snel daarna werd het alweer gelijk: 2-2, eveneens via Carly. Hierna ging het spel over en weer, maar het was VVO die weer de leiding nam: 2-3. Maar ons andere aanvalsvak ging ook beter draaien en beloonde zichzelf. Via een wegtrekbal scoorde Elmie de 3-3. Vlak voor rust wisten we zelf de voorsprong uit te bouwen via Carly werd het 4-3. In de rust besproken het nu echt vast te houden en niet weg te geven zoals elke week het geval is. Helaas was het vlak na rust meteen alweer gelijk: 4-4. Maar het leek wel of dat DAKOS hierdoor wakker geschud werd. We gingen beter spelen en kregen goede kansen. Gelukkig werden deze benut en door mooie doelpunten van Iris, Donna en Carly wisten we een 7-4 voorsprong op het bord te zetten. Nu vasthouden zou je denken, maar VVO kroop dichterbij. DAKOS kreeg aanvallend nog voldoende kansen, maar de bal ging er niet meer in. Ondertussen was de stand 7-6 geworden, met nog een paar seconde op de klok. Helaas viel in een van de laatste seconde de gelijkmaker: 7-7. Zuur, onnodig en onverdiend. Dit is wel ons eerste punt van dit seizoen:), maar het hadden er zeker twee MOETEN zijn! Jammer, maar wel een goede wedstrijd met veel positieve punten. Laten we dit vast houden en hopen dat het de volgende keer een overwinning is! Dit was tevens de laatste wedstrijd van Anne Roefs. Anne bedankt voor je inzet en een hele fijne reis. We zien je volgend seizoen graag weer terug!
 
Rosolo D1 – DAKOS D1, uitslag 7-7.
1 puntje mee genomen uit Reusel, en dat hadden er 2 moeten/kunnen zijn! Rust 1-3, de score werd met mooie doelpunten uitgebreid naar 3-6. In de volgende fase van de wedstrijd was de verdediging niet scherp en werden er door de aanval teveel open kansen gemist, via ’n 6-6 stand kwamen we nog wel op 6-7. In de laatste 12,5 min werd er door DAKOS niet gescoord en Rosolo wist nog 1x ’t gat in de korf te vinden. Eindstand 7-7. Esmee B wist 4x te scoren, zij had vandaag de kansen en dat werd door haar medespeelsters goed gezien. Volgende week vrij en dan staat de thuiswedstrijd tegen Swift op ’t programma

Week 04

ONA/Astrantia 1 – DAKOS 1, uitslag 19-16.
Op de dag van zondag 29 januari, moest DAKOS 1 het opnemen tegen ONA-Astrantia 1 in Overasselt. Een belangrijke tegenstander aangezien DAKOS, op een vierde plek, wordt achtervolgd door ONA-Astrantia op een vijfde plek. Om de voorsprong te behouden moest DAKOS dan ook punten mee naar huis nemen. ONA-Astrantia was zich hiervan ook bewust en startte de wedstrijd erg scherp. De eerste goal viel dan ook aan de kant van ONA-Astrantia. Hierdoor was de eerste toon gezet en liep DAKOS achter de feiten aan. Gedurende de eerste helft wist DAKOS een aansluiting te maken, met op het scorebord de tussenstand 7-7. Helaas had ONA-Astrantia hier meteen een antwoord op en binnen enkele minuten wist ONA-Astrantia weer te scoren. De tussenstand tijdens de rust stond dan ook op 12-8. Gedurende de tweede helft wist DAKOS de rollen niet om te keren. DAKOS bleef meespelen, maar wist geen inhaalslag te realiseren. Aan het einde van de wedstrijd stond de teller op 19-16. Kortom was het een mooie wedstrijd voor het publiek tussen twee gewaagde teams, waarin veel doelpunten zijn gevallen. Echter laat DAKOS wel belangrijke punten achter in Overasselt. Dit zal goedgemaakt moeten worden tijdens de toekomstige wedstrijden. Dakos kan volgende week dan ook alle support gebruiken. Dakos speelt dan om 12.45 uur een thuiswedstrijd tegen Bladella.
Korfrakkers 3 – DAKOS 2, uitslag 22-10.

Op zondag 29 januari stond voor Dakos 2 de wedstrijd tegen de Korfrakkers op het programma. Het zou een pittige wedstrijd worden, maar met het vertrouwen van de afgelopen 3 gewonnen wedstrijden op zak moest het goed komen. Onze (nieuwe!!) coach Linda had zin in een overwinning en daar stemde wij mee in! Hoewel de aanvallen van ons sterk begonnen, waren het de Korfrakkers die de kansen af wisten te maken. Er waren al verschillende tegendoelpunten voorgegaan voordat wij het gat van de korf hadden gevonden. De korfrakkers bleven het gat wel vinden, terwijl wij moeite bleven houden met de scherpte. In de tweede helft bleef het voor Dakos lastig om de aansluiting te vinden. Wat ervoor zorgde dat de korfrakkers uitliepen. Met een uitslag van 22-10 was de wedstrijd uitgespeeld. Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen Bladella 2 op het programma. Deze wordt gespeeld om 11:20 in de postel. Vol goede moed gaan we ervoor zorgen dat de punten in Someren blijven!

DAKOS D1 – Peelkorf D1, uitslag 8-4.
En wederom ’n goede wedstrijd van onze D1, gewonnen met 8-4 van Peelkorf! Er werden al vrij vlug 3 mooie doelpunten gescoord 3-0 en we gingen rusten met ’n 6-2 voorsprong. Na rust ging de wedstrijd gelijk op en de puntjes waren voor DAKOS, eindstand 8-4. Enkele hele mooie doelpunten gezien maar op nummer 1 staat de vrije bal genomen door Janne en gescoord door Loes. Voor de wedstrijd afgesproken en Yep ’t lukte, meiden ga zo door!
Odisco/Nijnsel D2 – DAKOS D3, uitslag 12-8.

Vandaag zijn we afgereisd naar Sint-Oedenrode om te spelen tegen Odisco/Nijnsel D2. De vorige keer ging het best gelijk op, maar verloren we. Vandaag wilde we weer een goede wedstrijd neerzetten. We konden lekker lang inspelen dat was wel fijn. Toen het 10:00u was zou de wedstrijd beginnen. Helaas was er nog geen scheids. Na wat bellen over en weer bij de tegenpartij werd mij gevraagd om te gaan fluiten, er was geen andere optie. Dus ga ik nu vertellen wat ik gezien heb als scheids. DAKOS begon wel goed aan de wedstrijd en kwam dan ook op voorsprong: 0-1. Al vrij snel hierna was het weer gelijk: 1-1. Hierna was DAKOS het volledig kwijt. Verdedigend werd het veel te makkelijk weggeven, we sprongen er elke keer voor en waren ons meisje kwijt. Nijnsel profiteerde hiervan en wist makkelijk te scoren. Ze liepen uit tot 4-1. Hierna had DAKOS wel een goede aanval en met een mooi afstandschot werd het 4-2. Maar helaas konden we dit niet vasthouden en in de verdediging ging het weer mis. Nijnsel profiteerd hiervan en liep weer verder uit naar 7-2. Aanvallend kregen wij in de eerste helft te weinig van de grond. Het was te langzaam, we gooiden geen goede ballen en we speelden te dicht op elkaar. De ruststand was 7-2. In de rust besproken dat het beter moest vooral aanvallend meer bewegen en verdedigend alleen op de meisjes letten. Gelukkig pikte de meiden dit goed op en de verdediging hield het een heel deel vol. De eerste aanval kreeg wel enkele kansjes maar ze gingen er helaas niet in. Na de vakwissel hadden we een goede aanval die 2x wist te scoren en stand op 7-4 bracht. De derde werd helaas afgekeurd door de strenge scheids:). Het laatste deel van de wedstrijd ging de concentratie in de verdediging een beetje weg en Nijnsel kon nog een paar keer scoren. De eindstand was 10-4. Jammer meiden, de eerste helft kon veel beter, gelukkig wel een betere tweede helft !

Week 03

 

Klick’15 1 – DAKOS 1, uitslag 11-11.
Afgelopen zondag 22 januari speelde Dakos 1 uit tegen Klick’15. De thuiswedstrijd tegen hen werd helaas verloren met 7-15. Op dat moment was Klick’15 op alle vlakken de betere partij. Voor ons dan ook de taak om de vorige wedstrijd snel te vergeten en te kijken naar vandaag en het beste eruit te halen. In de eerste minuten van de wedstrijd moesten beide partijen even zoeken, waarna Dakos de score opende. Helaas volgde Klick’15 snel. Waarna het 2e vak aan de aanval startte. Dakos wist hierin tweemaal te scoren. Na de vakwissel scoorde Klick’15 ook direct weer. Hierna volgde een fase waarin het aanvalsvak erg moest zoeken en niet koos voor de juiste kansen. Klick’15 profiteerde van deze mindere fase bij ons en nam de voorsprong over, waardoor wij met een 5-4 achterstand de rust in gingen. In rust duidelijk besproken dat er kansen lagen vandaag, maar dat we de koppies omhoog moesten houden en even ons vertrouwen moesten herpakken. Met die opdracht startten we aan de tweede helft, waarin helaas Klick’15 de eerste partij was die aan scoren toekwam, zij breidden hun voorsprong uit naar 7-4. Het aanvallen binnen de vakken van Dakos begon eindelijk de juiste vorm aan te nemen en ook verdedigend stond het goed. Dit resulteerde in een opmars van Dakos. Langzaamaan pakten wij de aansluiting terug en 3 minuten voor tijd, kwamen we zelfs nog op voorsprong (10-11). Nu was het zaak om dit zo te houden, echter was ook Klick’15 gretig aan het vechten voor de punten. Zij wisten in de laatste minuten ook nog eenmaal te scoren. Waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel (11-11). Een terechte uitslag voor een wedstrijd waarin Dakos zich goed heeft teruggevochten na een slechtere fase in de wedstrijd. Hopelijk biedt dit vertrouwen bij iedereen voor de volgende wedstrijd op het programma; komende zondag spelen we namelijk uit tegen ONA/Astrantia, waar we weer wat puntjes weg moeten gaan snoepen. Alle support is van harte welkom om half 1 in Overasselt.

Klick’15 2 – DAKOS 2, uitslag 8-11.
Afgelopen zondag stond voor DAKOS 2 de uitwedstrijd tegen Klick’15 op het programma. De thuiswedstrijd was redelijk kansloos verloren gegaan, maar aangezien we alweer 2 weken op rij gewonnen hadden, zagen we toch mogelijkheden. Door aanhoudend blessureleed en de griepgolf was het ook deze week weer lastig om de juiste poppetjes op de juiste plaatsen te kunnen zetten. Gelukkig was Merel bereid om met ons mee te gaan. De wedstrijd startte en het was Klick die als eerst wist te scoren. Gelukkig hadden wij al vrij snel ons antwoord klaar door de gelijkmaker te scoren en zelfs de voorsprong te pakken: we waren dus aan elkaar gewaagd! Klick scoorde vervolgens weer de gelijkmaker, maar wij pakten steeds de voorsprong en stonden in de rust zelfs een paar doelpunten los (3-6). De tweede helt begonnen we goed door meteen te scoren, maar Klick liet zich niet zomaar gewonnen. Met onder andere een (terechte) strafworp en een discutabel doelpunt na een duwfout kwamen ze tot op 2 doelpunten afstand te staan (7-9). Gelukkig hield DAKOS het hoofd koel en met een eindstand van 8-11 konden de punten mee naar Someren! Dit is dus 3 keer winst op rij voor DAKOS 2! Het zou schitterend zijn om deze reeks voort te zetten, dat zou dan aanstaande zondag moeten gebeuren tegen de Korfrakkers in Erp onder de bezielende leiding van onze nieuwe coach Linda! Het zou mooi zijn om nog wat hogerop te komen in de ranglijst, net zoals onze inmiddels ex-coach het hogerop zoekt in de Franse wintersportgebieden. Yvon, hartstikke bedankt namens het hele team en heel veel succes in Frankrijk, au revoir!

DAKOS B1 – Swift B1, uitslag 6-4.
Vandaag hadden we een spannende wedtrijd tegen de koploper, we gingen goed van start door meteen een doelpunt te scoren. Gauw genoeg scoorde swift 1-1, we gingen de rust in met 2-3. Daarna scoorde wij alweer snel genoeg 3-3, toen wisten wij een gat te slaan van 2 doelpunten en stond het dus 5-3. Swift maakte het nog heel spannend door 5-4 te scoren en in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde wij nog een doelpunt. Dus een mooie eindstand van 6-4.
Korfrakkers D1 – DAKOS D1, uitslag 12-7.
Een goede uitwedstrijd tegen de koploper! Vooraf aan de wedstrijd duidelijk gemaakt: meiden wij hebben hier niets te verliezen, laat zien wat je kunt. En dat hebben wij vandaag gezien, de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Wel verloren met 12-7, de thuisploeg maakte gretig gebruik van de makkelijk gegeven strafworpen, 7x waarvan ze er 5 binnen gooide (ook ’n kunst), DAKOS kreeg slechts 1 strafworp en helaas deze werd niet benut! Meiden jullie hebben ons verrast en dat smaakt naar meer! Volgende week thuis tegen Peelkorf, dan gaan we voor de winst…
DAKOS D3 – Klimroos D1, uitslag 0-8.
Vandaag de wedstrijd tegen Klimroos D1. Zij staan op de tweede plek, maar in de uitwedstrijd tegen hen verloren we net in de slotfase. Dus vandaag wilde we het ze weer moeilijk maken. Al snel merkte we dat het lastig was. Klimroos zat er goed op, waardoor DAKOS moeilijk kon gooien en vrij kon komen. Hierdoor hadden we veel balverlies. De verdediging was niet alert en zo kon Klimroos al snel op voorsprong komen. DAKOS had het moeilijk het wilde aanvallend niet echt lukken en als we de bal hadden werd deze ook snel weer in de handen van de tegenstander gegooid. Klimroos was gewoon net een tandje scherper en sneller en DAKOS had hier geen antwoord op. De ruststand was dan ook 0-5. In de rust hebben we besproken om aanvallend meer te bewegen en verdedigend nog alerter te zijn. We begonnen dan ook beter aan de tweede helft. Onze aanval kreeg enkele kansen, maar helaas werden deze niet benut. Ook verdedigend ging het beter, we waren alerter en konden er enkele ballen uithalen. Na de vakwissel had de aanval er weer meer moeite mee. Zij kregen dan ook minder kansen. Verdedigend lieten we op het einde ook nog wat steekjes vallen, waardoor Klimroos nog kon scoren. Eindstand 0-8. Wel een betere tweede helft gezien. Laten we dit vasthouden voor volgende week!

Week 02

DAKOS 1 – SCMH 1, uitslag 12-10.
Afgelopen zondag begon senioren 1 aan haar eerste wedstrijd van de tweede competitieronde. Het was duidelijk voor de speelsters dat er weer eens gewonnen moest worden en dit was dan ook een goed moment om daar mee te beginnen. De eerste 8 minuten begonnen beide ploegen niet zo sterk en door een paar onnodige fouten aan beide kanten stond het 2-2. Door een kleine kans en 4 mooi geschoten afstandschoten wisten we binnen een kleine 10 minuten voor tijd op voorsprong te komen. SCMH scoorde ook nog twee keer in deze periode. Ruststand: 7-4. De wedstrijd zakte na de rust in elkaar, sinds beide ploegen de eerste tien minuten niet tot scoren kwamen. SCMH maakte vervolgens de eerste goal na rust. 7-5, dit kon nog wel eens wat moeilijker dan verwacht worden. De verdediging stond beter de tweede helft waardoor de aanval langer de tijd had om tot scoren te komen. Het aanvalsvak van Esther, Lindy, Joyce en Michelle scoorde vervolgens 4 keer, maar lieten er ook 3 door. Zo stond het vijf minuten voor tijd nog 11-8. De winst was nog steeds niet binnen. Door een mooi afstandschot van Vera werd het 12-8. Helaas lieten we meteen hierna nog twee doelpunten door waardoor de eindstand resulteerde in 12-10. Een verdiende overwinning, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. Aanstaande zondag uit tegen Klick gaan we de volgende twee punten proberen te pakken.
DAKOS 2 – Corridor 2, uitslag 13-11.

Afgelopen zondag stond aan het eind van de middag de thuiswedstrijd tegen Corridor op het programma voor DAKOS 2. Het was wel even wennen zo laat op de dag maar iedereen had er zin in en was klaar om die punten te pakken. Want er moest gewonnen worden! DAKOS 2 staat momenteel op een 4e plaats en Corridor onderaan als 8e en ook als we terug kijken naar voorgaande wedstrijden wisten we dat wij de betere ploeg moesten zijn. Met vertrouwen en een duidelijk doel voor ogen begonnen we aan de wedstrijd. We waren meteen scherp en al snel kwamen we op een 3-0 voorsprong door 2 afstandsschoten van Dorien en Manon en een klein kansje werd goed afgemaakt door Lise. Daarna volgde een tegen doelpunt, 3-1. Maar al snel werd er door ons weer 2 keer van afstand geschoord door Dorien en Mandy. Op dat moment leek het alsof we vleugels kregen omdat we zo goed begonnen aan de wedstrijd maar al snel stonden we weer met beide benen op de grond toen het ineens heel snel 6-6 werd. Marita wist nog wel te scoren maar dus ook 5 tegendoelpunten in een zeer korte tijd. Na ook nog eens 2 gemiste stippen aan onze kant pakte Corridor een voorsprong van 6-8. Gelukkig wist Michelle nog een mooie doorloopbal te scoren vlak voor rust. Ruststand 7-8. In de rust werd besproken wat er moest veranderen om deze wedstrijd weer onze kant op te trekken. Alles was nog mogelijk en we gingen weer gefocust de tweede helft in. Na een tijd benutte Corridor een strafworp waardoor de stand 7-9 was geworden. Maar al snel wist Mandy te scoren en stond het nu 8-9. Ook de 8-10 en den 9-10 volgde. Op dit moment duurde het een hele tijd tot er weer gescoord werd. Gelukkig stond onze verdediging erg goed waardoor onze aanval genoeg kansen kreeg om te scoren. En na heel wat aanvallen maakte Lise dan de 10-10. Gelijke stand, nu eroverheen! En dat gebeurde. Manon scoorde van afstand de 11-10. Helaas wist Corridor de stand daarna weer op gelijke hoogte te brengen door het benutten van een vrije worp. Maar we gaven niet op en streden door voor de winst. En dat werd beloond. Lise maakte de 12-11 en Kim H maakte een goede invalbeurt door de winst te verzekeren. Eindstand 13-11. Een wedstrijd waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken. We hadden fijn gespeeld, we wisten weer 13 keer te scoren en we leerden dat we met beide benen op de grond moeten blijven staan en er hard voor moeten blijven werken om die wedstrijden te winnen! Bedankt Lies en Yvon voor de coaching en speciaal dank aan Linda Swinkels: heel erg bedankt dat jij Lies haar stem wilde zijn tijdens de wedstrijd! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen KLICK’15 2 op het programma om 14:00 uur in Wanroij.

DAKOS 3 – Winty 1, uitslag 5-12.
Voor DAKOS 3 stond de wedstrijd tegen Winty 1 op het programma. Gezien de standenlijst zouden we hier kansen tegen hebben, aangezien zij nog maar 1x gewonnen hadden (welliswaar van DAKOS 3). We begonnen dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd. Het spel ging over en weer met kansen voor beide partijen. Toch was het Winty dat de leiding nam en met twee raken schoten een 0-2 stand op het bord zette. Het tweede verdedigingsvak had de zaken goed op orde en hield het goed dicht. Dit gaf de aanval de gelegenheid de juiste kansen te zoeken, zo kwamen we terug tot 1-2. Helaas viel snel daarna de 1-3. Maar we lieten het er niet bij zitten en in de volgend aanval werd het verschil weer kleiner gemaakt: 2-3. Hierna was het weer aan Winty en zij maakte de 2-4. Onze aanval wist vrij snel alweer te scoren en maakte er 3-4 van. Vlak voor rust gooide Winty er nog een in en bepaalde de ruststand op 3-5. Na de rust kwamen we meteen goed uit de startblokken en kwamen terug tot 4-5. Alles kan nog zou je denken. Maar toen ging DAKOS wisselen. We hadden teveel wissels. Hierdoor werd het erg rommelig en werden er fouten gemaakt. Winty wist hiervan te profiteren en liep flink uit. DAKOS kon nog maar 1x scoren in deze fase. Jammer! Het begin was zo goed, helaas kunnen we dit niet vasthouden:( Eindstand: 5-12. Reserves bedankt en Carola bedankt voor het coachen
DAKOS D1 – VIOS D1, uitslag 3-7.

Vandaag de wedstrijd tegen VIOS die slechts 2 punten hebben behaald, en dat in de 1e wedstrijd tegen DAKOS! De speelsters en leiding wilde heel graag de punten in Someren houden. We wisten dat de tegenstander de bal op de steun speelt en dan hopsakee rennend op het blok lopen en dan hopen dat de bal goed wordt meegegeven. Lastig voor de scheids om te beoordelen of het wel of geen snijden is. Maar goed we dachten te weten hoe dit op te lossen, helaas in de 1e helft was daar niet veel van te zien. Rust 2-5. In de 2e helft wist de verdediging hier beter mee om te gaan, maar aanvallend komen we niet tot scoren zodat ’n overwinning er niet in zat. Volgende week naar Erp waar we de nummer 1 tegen komen, ’n zware dobber. Maar je weet nooit!

Korfrakkers D3 – DAKOS D3, uitslag 19-1.

Na bijna een maand geen wedstrijd te hebben gehad, mochten we vandaag eindelijk weer spelen. We moesten naar Erp om te spelen tegen Korfrakkers D3. Aan de thuiswedstrijd tegen hen denken we liever niet terug, toen waren we kansloos. Vandaag hadden we twee doelen gesteld als team: minimaal 1x scoren en minder als 20 doelpunten tegen krijgen. Het bleek al snel dat Korfrakkers ook deze keer veel te sterk was. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal er bij hun in lag. Het ging in de verdediging vaak mis bij het overnemen. Ook was de scheids erg streng, hij floot snel af en kende de regels erg goed. Aanvallend kregen we niet veel van de grond in de eerste helft. Het spel was te langzaam en te slordig. De ruststand was 10-0. In de rust besproken om aanvallend het beter neer te zetten en verdedigend te letten op overnemen. In de tweede helft ging het aanvallend wel wat beter en we kregen een paar kansjes. Uit een mooie aanval wist Saske eens strafworp te verdienen, deze werd goed benut door Karlijn. Gelukkig waren we van de 0 af:) Verdedigend was het af en toe nog te rommelig. Er stond te vaak iemand vrij en we kwamen vaak net een stap tekort. Uiteindelijk werd het 19-1 voor Korfrakkers. Dus hebben we vandaag allebei onze doelen gehaald:) Goed gedaan meiden! Voor beide teams te hopen dat ze elkaar buiten niet meer tegen komen.

Week 01

DAKOS 2 – Prinses Irene 2, uitslag 16-10.
Op zondag 8 december stond de thuiswedstrijd tegen Princes Irene 2 op het programma. Het zou een pittige wedstrijd gaan worden, want de tegenpartij stond boven ons in het puntenklassement, maar er was zeker kans om puntjes te pakken! Ons doel was om het gat minder groot te maken en te winnen natuurlijk. De wedstrijd startte, en we kwamen met 0-2 achter te staan, maar toen maakten Manon en Karin 2 mooie doelpunten en werd het 2-2. Al snel daarna volgde een mooie doorloopbal van Kim H. die de 3-2 maakte en sinds dien hebben we de gehele wedstrijd voorgestaan. Erg mooie wedstrijd, het team werkte goed samen en van niemand speelde slecht. De wedstrijd eindigde met een strafworp van Michelle, die de 16-10 maakte, we hadden we wedstrijd gewonnen. Hopelijk is de positiviteit en het vertrouwen van het team vandaag ook terug te zien tegen de wedstrijd tegen Corridor 2, we willen ten slotte dat de punten deze keer weer in Someren blijven!

Week 50

DAKOS B1 – Be Quick B1, uitslag 6-2.
Zaterdag 17 december stond Be Quick B1 op het programma. De vorige keer hadden we hier 8-2 van gewonnen maar we mogen in deze poule zeker niemand onderschatten. Het eerste doelpunt werd al gauw gemaakt door Be Quick, dat maakte het meteen erg spannend. Maar al snel werd het 1-1. Door een overtreding van Be Quick kregen we een vrije worp. De vang van Be Quick lette niet op en dit strafte we meteen af, de bal werd op de vang gelegd en deze scoorde. De vrije worp werd dus goed benut 2-1. Voor de rust scoorde we nog 1 keer en gingen dus met 3-1 het kleedlokaal in. In de tweede helft scoorde we vrijwel meteen de 4-1. Niet lang daarna kregen we een strafworp die goed benut werd 5-1. Door het wisselen van aanvalsvak kwamen we wat moeilijker tot scoren, maar toch kwam na een tijdje de 6-1. Uiteindelijk schoot Be Quick zonder vang en dit schot was raak. Hiermee kwamen we op de eindstand van 6-2. Een terechte overwinning! Volgende week om 7:00 op om tegen Swift te gaan knallen!!
Peelkorf C1 – DAKOS C1, uitslag 8-9.
Laatste wedstrijd van het jaar, speelde we de kraker tegen Peelkorf. Het duurde even tot we scoorde, maar door een afstand schot en doorloopbal stonden we op 0-2. De verdediging vond het erg moeilijk om de steun er uit te houden, Peelkorf maakte gebruik van deze zwakke plek en zo stond het na een tijdje 3-2. Dit drong bij de meiden ook door dat ze meer moesten gaan scoren. Gelukkig gooide ze er nog 2 voor de rust in, dit zorgde voor een 3-4 voor sprong in de rust. In de rust werden de meiden weer scherp gesteld en dit viel ook te zien in de 2de helft. Verdedigend hadden we het beter onder controle en ook aanvallend ging het beter. We scoorde zelfs 4 afstand schoten achter elkaar! (3-8) door wat slordigheidjes en foute keuzes gaven we Peelkorf weer de ruimte om terug te komen. Uiteindelijk werd 8-9. Meer zullen we er niet over zeggen…. we hebben de puntjes en hierdoor staan we 3 punten los van nummer 2!
Swift D1 – DAKOS D1, uitslag 7-6.

Na 2 nipte overwinningen vandaag nipt verloren. Maar wel van ’n team dat op papier te verslaan was. Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, dit werd jammer genoeg niet doorgetrokken en zo gingen we de rust in met ’n 3-3 stand op ’t scorebord. Na rust ’n fanatieker Swift dat bijna alle duels wist te winnen ging uiteindelijk verdiend met de 2 punten naar huis. Op 7 jan wacht Altior, ’n sterke tegenstander. Willen we de punten in de Postel houden dan zal er ’n tandje bovenop moeten. Wij hebben er alle vertrouwen in, meiden aan jullie de taak om het te laten zien!

KV Rooi D2 – DAKOS D2, uitslag 0-13.

Na de wedstrijd van de D3 ben ik meteen doorgegaan om met de D2 mee te gaan. Dit team draait goed in de competitie een staat daarom ook bovenaan. Ze speelden vandaag in Sint-Oedenrode tegen Rooi D2. Om 12.00u zou de wedstrijd starten, alleen de auto uit Lierop had vertraging opgelopen, gelukkig kwamen zijn net na 12.00u binnen gerend, snel omkleden en we konden toch gaan spelen. DAKOS begon goed aan de wedstrijd en de aanval kreeg héél véél kansen, maar de bal ging er niet in. Gelukkig was de verdediging alert en plukte de bal er snel weer uit waardoor de aanval weer op zoek kon naar een doelpunt. Na een tijdje had DAKOS de korf gevonden en werd er een mooie 3-0 voorsprong op het bord gezet. Hierna was het vakwissel. Het tweede aanvalsvak liep wat stroever er werd te gehaast gespeeld en zonder vang geschoten, waardoor we de bal te snel kwijt waren. Gelukkig was de verdediging super alert en plukte alle ballen eruit. Rooi had geen schijn van kans. De aanval wist gelukkig nog wel een keer te scoren voor rust: 0-4 was de ruststand. In de rust hebben we besproken om beter te organiseren en de juiste kansen te zoeken. Na rust kwam DAKOS echt los. Aanvallend kregen we weer héél véél kansen en heb ik mooie dingen gezien. Er werd beter gekeken naar elkaar en goed samengespeeld en ook de verdediging was super alert door er veel ballen uit te halen. Zo bouwde DAKOS de voorsprong uit tot 0-8. Na de vakwissel liep ook het tweede aanvalsvak super goed, het was af en toe net een schiettent zoveel kansen als DAKOS kreeg. Hierdoor werd het wel wat rommelig. Maar we hadden de bal ook snel weer terug veroverd. We scoorden nog een paar mooie doelpunten. En het slotakkoord was voor Lana die goed in was gevallen en de eindstand bepaalde op 0-13. Meiden super goed gespeeld. Jullie zijn een leuk team, wat goed voor elkaar werkt! Veel succes nog verder en hopelijk op het eind een kampioenschap!

DAKOS D3 – DOT D1, uitslag 8-2.
Vandaag stond er voor ons de thuiswedstrijd tegen DOT D1 op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar je moet je tegenstander nooit onderschatten. Dit bleek ook wel in de eerste helft. DAKOS nam het initiatief en maakte het spel. Dit leidde tot kansen, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant had DOT een lange dame in het veld staan waar zij goed gebruik van maakte en hier ook kansen via kregen. Gelukkig kon DAKOS het goed dicht houden, waardoor het 0-0 bleef. Onze aanval wist goed rond te spelen en de goede kansen te zoeken, zo werd ook de 1-0 gemaakt. Helaas konden we hier niet lang van genieten, want DOT kwam op gelijke hoogte door slim te spelen: 1-1. Na de vakwissel had onze aanval het lastig, er kwam te weinig van de grond en er werd slordig gespeeld, hierdoor was er veel balverlies. Verdedigend hadden we het wel goed voor elkaar en konden we er veel tussenuit halen. De aanval deed hier helaas te weinig mee, waardoor de ruststand 1-1 was. In de rust hebben we wat veranderd in de vakken in de hoop dat het wat beter ging lopen. Gelukkig gebeurde dit en DAKOS begon in de tweede helft goed. Aanvallend liep het allemaal beter, we kregen nu meer kansen en maakte ze ook goed af. Ook verdedigend stond het nu goed en er was meer rust met het gooien van de ballen. Zo konden we uitlopen naar 5-1. Hierna was het vakwissel. De verdediging was helaas niet meteen alert en DOT wist hiervan te profiteren en terug te komen tot 5-2. Gelukkig begon ons tweede aanvalsvak ook beter te draaien en zij wisten de voorsprong dan ook verder uit te bouwen. Er werd goed rondgespeeld en de juiste kansen gekozen. Uiteindelijk wist DAKOS de wedstrijd met 8-2 te winnen. Goed gespeeld meiden. Fijn om te zien dat het elke week beter gaat en dat er een stijgende lijn in zit! Laten we deze positieve lijn doorzetten in het nieuwe jaar. Maar nu eerst genieten van een paar weken vakantie!

Week 49

DAKOS 1 – JES 1, uitslag 16-8.

Vandaag speelde het eerste team van DAKOS een thuiswedstrijd tegen JES 1. JES heeft tot nu toe evenveel punten in de binnencompetitie als DAKOS. Het was vandaag dus erg belangrijk om punten te pakken, zodat we in de top 4 kunnen blijven meespelen. Dit hadden de dames goed begrepen en na 3 minuten gespeeld te hebben, stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. JES begon hierna ook mee te scoren, maar de voorsprong werd niet weggegeven. Vlak voor rust werd er door DAKOS scherp geschoten, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 12-6. Dit was dan ook de ruststand. Na de rust werd er bijna niet meer gescoord. Het duurde 10 minuten voordat allebei de teams een goal hadden gemaakt. Het was pas in de laatste 5 minuten dat DAKOS de korf weer wist te vinden en de uitslag uitbreidde naar 16-8. Het was een verdiende overwinning, maar er waren nog veel schoonheidsfoutjes aanwezig. Nog genoeg om aan te werken voor komende zondag dus. Dan spelen we om kwart voor 11 in Overasselt tegen Heumen. Support is meer dan welkom!!

DAKOS 2 – Stormvogels 2, uitslag 5-16.

Vandaag speelde Dakos 2 een thuiswedstrijd tegen Stormvogels 2. De voorbespreking was duidelijk. Het zou een pittige wedstrijd worden, maar met zijn allen strijden voor punten was ons doel. Nadat Dorien getrakteerd had op worteltjes moesten we wel scherp de wedstrijd in gaan. Echter kregen we al snel een strafworp tegen en merkten we dat Stormvogels 2 scherper was in haar schoten dan Dakos 2. Met 10 doelpunten tegen en 2 afstandschoten voor, gingen we de rust in. Nadat we in de tweede helft weer 2 doelpunten om onze oren kregen, kwam Lise in het veld en zorgde voor 2 mooie doelpunten. Helaas bleef ook Stormvogels 2 raak schieten. Met een afstandschot van Jamy eindigde de wedstrijd met de stand 5-16. We gaan ons voorbereiden op de wedstrijd van volgende week tegen Be Quick 3.

SVOC B1 – DAKOS B1, uitslag 4-4.
Deze week is de B1 afgereisd naar Venray om tegen SVOC B1 te spelen. Een team waar we eigenlijk nog niet zo veel van afwisten, dus hadden we ons op verschillende situaties voorbereid. Aan het begin van de wedstrijd pakte we de leiding, met 2 kleine kansjes aan onze kant. Na de vakwissel kwam al snel het derde doelpunt aan voor ons en stond het 0-3. Na wat slordigheden in de verdediging kwam er een punt voor de thuisploeg en stond het 1-3. Daarna, door een foute bal van ons bij het uitbrengen naar het andere vak, kon SVOC weer een punt maken en stond het 2-3. Na de rust duurde het lang voordat het volgende doelpunt kwam, ookal waren er vooral aan onze kant veel kansen. SVOC zette hun wissels in en wisselde in het aanvalsvak 3 van hun meiden. Vlak daarna kwam in ons aanvalsvak een kans die afgemaakt werd en dus stond het nu 2-4. SVOC werd steeds feller in de aanval en zette veel opzetjes neer. Hierdoor gingen er redelijk snel achter elkaar 2 ballen van hun in en stond het 4-4. Het was nog maar enkele minuten en we hebben nog veel geprobeerd, maar we konden er niks meer uithalen. Uitslag: 4-4
Oranje Wit C1 – DAKOS C3, uitslag 17-1.

De C3 reisde vanmiddag af naar Deurne om te spelen tegen koploper Oranje Wit C1. Al snel bleek dat Oranje Wit een maatje te groot was voor DAKOS, want binnen 5 minuten stond het al 2-0. Maar gedurende de eerste helft ging het toch steeds beter. Aanvallend was het nog een beetje zoeken, maar verdedigend ging het niet zo slecht. We konden voor de rust de schade beperken tot 5-0. Na rust ging Oranje Wit helaas los, ze scoorde het ene na het andere doelpunt met mooie en slimme acties en DAKOS had het heel zwaar. Toch kregen we in de aanval een paar kansjes en gelukkig nog 1x weten te scoren. De eindstand was 17-1. Het was ook niet te doen tegen dit team wat veel te laag ingedeeld staat.

DAKOS D3 – NECA D1, uitslag 5-3.

Vandaag speelde de D3 thuis tegen NECA D1. Na 3 nederlagen in de eerste 3 wedstrijden wilde we vandaag toch graag een keer winnen. We begonnen in ieder geval goed aan de wedstrijd en kregen kansen, maar we hadden ook wat haast, dus ze gingen er niet in. NECA kreeg ook enkele kansjes, maar wist ze ook niet te benutten, zo bleef het lang 0-0. Maar het was toch DAKOS dat het eerste doelpunt wist te maken. Met een mooie aanval konden we de 1-0 binnenschieten. NECA had er al snel een antwoord op en zo werd het weer gelijk: 1-1. Hierna ging het spel over en weer. Door slechte ballen van beide teams werd het een spannende wedstrijd, het kon beide kanten opvallen. Gelukkig was het DAKOS dat vlak voor de rust op voorsprong kwam: 2-1. In de rust hebben we besproken om dit vol te houden en niet te verzwakken. DAKOS kwam dan ook goed uit de rust en breidde de voorsprong uit: 3-1. Verdediging moesten we nu aan de bak, dit deden we heel goed, NECA kreeg niet veel kansen en de bal kwam snel weer in de aanval. Zij wisten door goed samenspel de 4-1 te scoren. Hierna werd het wat rommeliger NECA kreeg wat kansjes en kwam terug tot 4-2. Maar gelukkig was onze aanval goed wakker en maakte het verschil weer groter: 5-2. In de laatste minuten was het nog erg spannend, zowel DAKOS als NECA kreeg nog verschillende kansen, NECA wist de 5-3 nog te maken. DAKOS kreeg nog kansen op meer, maar de bal wilde er niet meer in. Eindstand: 5-3. Een hele mooie en knappe overwinning. Goed gespeeld meiden! Laten we dit vasthouden voor volgende week.

Klimop F1 – DAKOS F2, uitslag 17-3.

F2 Vandaag mocht de F2 weer tegen Klimop F1 aantreden. Vooraf was het doel de schade zo beperkt mogelijk te houden… De meiden van Klimop zijn wat ouder en daarnaast ook erg fel. Dus de meiden waren gewaarschuwd. Het begin was voor Klimop, maar de F2 kon gelukkig m.b.v. de superspeler toch meteen wat terug doen en het werd zelfs 3 – 2. Complimenten! Na de eerste helft stond er 7 – 3 op het scorebord en de “interim coach” was erg tevreden. Er werd kei hard gewerkt. Na de 3 – 3 bij de strafworpen was het doel om de tweede helft nog een keer 110% te geven. Dat deden de meiden, maar de concentratie werd wat minder en Klimop hield daarentegen de concentratie erg goed vast en bleef, van grote afstanden vaak ook, scoren. Helaas dus terecht verloren, maar ondanks dat het verschil zo groot was, hebben deze jongste speelsters van DAKOS heel erg hun best gedaan en ook nog mooie dingen laten zien! Volgende week thuis tegen DOS F1. Zet ‘m op!

Sporting R – DAKOS R3, uitslag 11-10
Vorige week hadden we nog een mooie overwinning met 3-5 tegen Oxalis en gisteren gingen we de strijd aan tegen Sporting. Het ging de hele wedstrijd gelijk op, Dakos had wel iedere keer de voorsprong, maar het bleef spannend. In de laatste 10 minuten scoorde sporting de 11-10 en dit was tevens de einduitslag. Jammer genoeg verloren. 4 januari hebben we pas weer onze volgende wedstrijd.

Week 48

Bladella 1 – DAKOS 1, uitslag 13-10.
Op zondag 4 december speelde DAKOS 1 een belangrijke wedstrijd tegen Bladella 1. We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd waardoor we na 20 minuutjes al 4-2 achterstonden. Echter, het ene vak kon iets makkelijker aanvallen en binnen 3 minuten stond het 4-4. Doordat we op sommige momenten even onze aandacht verloren, kwamen er veel kansen voor de tegenstander wat uiteindelijk resultuurde in een 6-4 ruststand. In de rust werd aan de dames een goede peptalk gegeven en vol goede moed begonnen ze aan de tweede helft. Binnen 5 minuten scoorden we twee keer waardoor we gelijk stonden met Bladella. Vanaf toen werd het een nek aan nek race waarin beide vakken goed verdedigde en aanvielen. Bij de 9-9 kantelde de wedstrijd doordat een dame van DAKOS viel en dit genadeloos werd afgestraft. Hierna liep Bladella uit tot 13-10. Einde wedstrijd. Ondanks dat we hard hebben gevochten voor de winst, was het niet goed genoeg om de punten binnen te halen.
Bladella 2 – DAKOS 2, uitslag 7-8.

Op zondag 4 december stond de wedstrijd tegen Bladella op het programma. Dakos 2 heeft eerst Dakos 1 aangemoedigd en daarna zijn we vol vertrouwen aan de wedstrijd begonnen, hier waren punten te halen. De wedstrijd met een 0-2 voorsprong. Hier wist Bladella antwoord op waardoor we weer gelijk stonden. Ondanks een aantal leuke combinaties tussen Lise en Marita gingen we toch met een stand van 4-3 rusten. Na de rust was Dakos de eerste die de mand wist te vinden. De wedstrijd ging erg gelijk op, het verschil was steeds 1 doelpunt in het voordeel van Dakos. Na een aantal spannende minuten was het fluitsignaal bij een eindstand van 7-8. De eerste overwinning is een feit! Door deze overwinning zijn we van de laatste plek naar de 4e plaats geschoten! Hopelijk kan Dakos 2 deze stijgende lijn doorzetten.

DAKOS A1 – DDW A1, uitslag 13-10.
Dakos A1 vs DDW A1 We begonnen de wedstrijd met een 1-0 voorsprong, maar al snel werd er door DDW de 1-1 gescoord. We kwamen de afspraken die vooraf gemaakt waren niet na, zowel aanvallend als verdedigend. Hierdoor wist DDW nog vijf keer te scoren voor rust. De ruststand was 3-6. Na de rust werd het er nog niet beter op en kwamen we met 4-9 achter te staan. De moed zakten ons in de schoenen en werd er gewisseld om nieuwe energie in het team te krijgen. Dit pakte goed uit en door twee doelpuntjes erbij werd het 7-9 met nog 20 minuten op de klok. Je zag het vertrouwen weer groeien. We vochten voor iedere bal en we liepen weer voor elkaar. Toch scoorde DDW nog een keer maar dat hinderden ons niet meer in ons spel. We knalden er nog 6 afstand schoten in. De eindstand was 13-10. Volgende week spelen we tegen Korfrakkers A1.
Sporting B1 – DAKOS B2, uitslag 5-3.
Vandaag een uitwedstrijd naar Grubbenvorst. We vertrokken met een ruime selectie naar de wedstrijd. Joyce, Maartje en Rinske waren geblesseerd, dus hadden we Renske, Dana en Vera meegevraagd van de C2. De wedstrijd begon sterk, Dakos verdedigde heel sterk en gaf Sporting weinig kans tot aanval.Helaas werden er slechte ballen gegooid vanuit de verdediging, waardoor Sporting aanval nog kansen kreeg. De aanval van Dakos begon beetje rommelig, maar er werden lange aanvallen gespeeld en kansen gecreëerd. Helaas nog geen doelpunten gemaakt. Het bleef lang 0-0. Na 15 minuten in de eerste helft kwam Sporting toch op voorsprong. Dit was ook de ruststand. De tweede helft werden we aanvallend sterker, er werden meer mooie aanvallen opgezet, maar helaas nog geen doelpunt. Verdedigend werd het minder, er werd minder geroepen en niet overgenomen in de steun. Maar verdedigd werd het laatste kwartier wel beter, en je merkt dat de meiden de training wel oppikken in de wedstrijd. Aanvallend werd er nog 3 keer mooie doelpunten gemaakt. Eindstand 5-3. Jammer meiden, als de kansen erin gingen was het een gelijkspel geweest. Donderdag gaan we weer trainen zodat het volgende week nog beter gaat in de verdediging. Dana, Renske en Vera nogmaals bedankt voor het meedoen!
DAKOS D1 – Rosolo D1, uitslag 7-5.
En weer 2 punten voor de D1… Gaat goed meiden, dit proberen vol te houden. De verdediging stond als ’n huis en de aanval draaide op volle toeren. Door rake schoten van Esmee M kwam Dakos op ’n 3-0 voorsprong, Na de vakwissel werden de rollen omgekeerd en wist Rosolo de korf te vinden. Aanvallend kwamen we er niet aan te pas en verdedigend letten we niet op. Zo gingen we rusten met ’n 4-3 voorsprong. 2e helft hetzelfde spelbeeld: Dakos kwam op ’n mooie 6-3 voorsprong. Weer kwam Rosolo gevaarlijk dichtbij 6-5 met nog enkele minuten op de klok. Gelukkig gooide Loes de 7-5 binnen waardoor de wedstrijd gespeeld was. Jammer genoeg zijn we volgende week vrij, we gaan ons voorbereiden op de laatste wedstrijd van 2016 17 dec uit naar Swift.

Week 47

DAKOS 1 – Ona/Astrantia 1, uitslag 11-7.
Op zondag 27 november speelde Dakos 1 tegen concurrent Ona/Astrantia 1. De meiden waren zich er van bewust dat de winst erg belangrijk was als ze wilden meedraaien in de top 4. Voorafgaand aan de wedstrijd werd dit nog een keer duidelijk besproken en iedereen ging met goede moed de zaal in. Al gauw stond er 0-2 op het score bord voor Ona/Astrantia. Maar door twee hele mooie Ona/Astrantia wist steeds net iets eerder de korf te vinden dan Dakos waardoor ze iedere keer toch de voorsprong hielden. Vlak voor de rust wist Dakos twee keer in 3 minuten te scoren waardoor we op 2 punten voorsprong kwamen. Helaas viel er aan de andere kant ook nog een goal waardoor er met de rust 6-5 op het score bord stond. Tijdens de rust werd ons verteld dat het nu belangrijk was om scherp te zijn en de voorsprong door te trekken. Dit werd dan ook goed gedaan door de meiden en zo werd het al snel 10-5. Ona/Astrantia wist ook nog twee keer te scoren op afstand en Dakos scoorde nog een keer via een klein kansje. De stand werd uiteindelijk 11-7. Vandaag heeft Dakos, op een paar schoonheidsfoutjes na, laten zien dat er een echt team stond en dat de punten terecht in Someren zijn gebleven. Volgende week reist Dakos af naar Bladel waar om 14.00u een belangrijke wedstrijd tegen Bladella op het programma staat. Bij winst doet Dakos erg goede zaken omdat een plekje in de uiteindelijke top 4 dan weer een stapje dichterbij komt. Alle support zullen we volgende week dus hard nodig hebben

DAKOS 2 – Korfrakkers 3, uitslag 7-12.
Op zondag 27-11 mochten we thuis aantreden tegen Korfrakkers 3. Een ploeg met flink wat (oud-)topspeelsters waar we buiten een verdedigend goede wedstrijd tegen hebben gespeeld. De doelpunten lagen toen niet echt aan onze kant. De kans voor ons om deze week alles uit de kast te halen om misschien wel te kunnen stunten! We begonnen scherp! Toch lag het eerste doelpunt aan de Korfrakkers. Maar daarna had ook Dakos de korf gevonden en scoorde Michelle een prachtig afstandschot. Vervolgens kregen we een strafworp die Dorien volop benutte! (Ja, Dorien is weer terug op het veld!) Tot aan de rust gingen we erg gelijk op en met een stand van 4-3 in ons voordeel gingen we het kleedlokaal in. Na de rust gooide Korfrakkers iets meer ballen in de mand. Maar door onder andere een goed benutte strafworp van Michelle stond het al vrij snel toch weer 6-7 op het scorebord. Na onder andere een aantal strafworpen aan de kant van de Korfrakkers en ook nog een mooie doorloopbal van Dorien eindigde de wedstrijd in 7-12 in het voordeel van de Korfrakkers. Yvon maakte tot slot ook nog een mooie actie/val, die misschien nog wel op film terug te zien is. We hebben deze wedstrijd echt strijdlust laten zien en als we dit doorzetten in andere wedstrijden komt er vast ook winst aan onze kant!
Swift A1 – DAKOS A1, uitslag 14-16.

Vandaag stond voor ons Swift op het programma. Altijd een fysieke en zware wedstrijd, maar we wisten dat de winst haalbaar was. de wedstrijd begon goed. We kwamen al gauw op een 0-2 voorsprong te staan alleen door een foutje in de verdediging kwam Swift gelijk al terug met de 1-2. De kansen gingen op en neer alleen Dakos wist toch de voorsprong te behouden en liep daardoor halverwege de eerste helft uit naar 4-7. Het spel ging heel gelijk op en de voorsprong behouden was dan ook van groot belang. Door nog 1 goede aanval maar ook een paar foutjes in de verdediging gingen we de rust in met 7-8. In de rust besproken dat we dit vast moesten houden! Het ging goed en we moesten hier dan ook zeker geen punten laten liggen. Na de rust werd het spannender Swift wist telkens de aansluitende goal te maken, maar geen één keer op voorsprong te komen waardoor het ongeveer 10 minuten voor tijd 10-12 stond. Vanaf dit moment de voorsprong weten te behouden en de wedstrijd uitspelen als hoe we de hele wedstrijd gespeeld hadden, is het uiteindelijk 14-16 geworden. Een wedstrijd die heel gelijk op ging en waar de winst ook zeker verdiend was. Volgende week spelen we thuis om kwart over 2 tegen DDW, die dit binnenseizoen ook al verrassende uitslagen heeft gemaakt. Supporters zijn dat ook van harte welkom! Daniëlle, Michelle en Anne bedankt dat jullie vandaag mee zijn gereisd naar velden om ons team te versterken

DAKOS B1 – Altior B1, uitslag 4-6.

Vandaag stond Altior op het programma. Al snel na het fluitsignaal werd het 0-1, maar we herpakten ons snel en kwamen terug met 1-1. Altior speelde heel slim, maar onze verdediging zette ze goed vast. Helaas door wat miscommunicatie vielen er 2 goals. Onze aanvallen gingen ook goed, we scoorden ook waardoor de ruststand uitkwam op 3-3. Na de rust gingen we vol met energie ertegenaan en kregen we veel vrije worpen en zelfs een strafworp in ons voordeel. Jammer genoeg zaten ze niet, maar daardoor creërden we wel nieuwe kansen. Helaas overtrof Altior ons met 2 doelpunten die in de laatste 10 min vielen, daardoor werd de eindstand 4-6.

Swift C1 – DAKOS C1, uitslag 1-9.
Ja zeker, deze mooie zaterdag middag weer een cadeau voor de C1. Vandaag in Velden hoopte we weer wat puntjes cadeau te krijgen. We begonnen de wedstrijd en het werd al vrij snel 1-0 voor Swift. Dat was weer een goede wake up call voor de meiden. Met een mooie aanval scoorde we de 1-1. Nog vele mooie aanvallen en kansen, maar er ging veel mis. Toch gingen we met 1-5 de rust in. De verdediging en de aanval stond als een huis met een schoor steen en liet er geen cadeau/bal door heen gaan. In de laatste minuut en laatste 5 seconde scoorde we nog 2 doelpunten. Het werd 1-9! Hopen dat Sint en Piet er volgende week er weer bij zijn tegen DDW.
Peelkorf D1 – DAKOS D1, uitslag 6-7.

De eerste punten voor DAKOS D1, ’n nipte overwinning tegen Peelkorf D1: 6-7. Na een florissante 0-3 voorsprong, worden er toch heel makkelijk goals weggegeven waardoor we de rust ingaan met 2-3. Direct na rust ’n mooie doorloopbal van Demy , 2-4. Nu ook weer onoplettendheid rondom de korf en Peelkorf komt op gelijke hoogte.Bij een 5-7 stand was het toch weer effe billen knijpen, Peelkorf scoorde 6-7 met nog enkele minuten op de klok. Gelukkig wist de verdediging de meiden uit Ysselstein van het score af te houden en yep we nemen de punten mee naar huis! Aanvallend gaat het allemaal wel, verdedigend laten we toch regelmatig ’n steekje vallen, werk aan de winkel.

DAKOS D3 – Odisco/Nijnsel D2, uitslag 3-6. 

De D3 speelde vandaag een thuiswedstrijd tegen Odisco/Nijnsel D2. DAKOS begon sterk aan de wedstrijd en kwam al vrij snel op een 1-0 voorsprong. We hielden dit ook vrij lang vol, maar op een gegeven moment zwakte de verdediging wat weg en kreeg Nijnsel wat meer kansen. Zij wisten hiervan te profiteren en de 1-1 te maken. DAKOS kreeg in de aanval wel een paar kansjes, maar daar werd slordig mee omgesprongen. Nijnsel wist op zijn beurt wel de kansen te benutten en kwam op een 1-2 voorsprong. Het tweede aanvalsvak benutte meteen een goede kans en bracht de stand terug tot 2-2. Hierna ging het ook minder lopen bij DAKOS. Ballen kwamen niet meer aan en werden zo in de handen van de tegenstander gegooid. En ook verdedigend hadden we het nu moeilijker. Nijnsel kreeg de betere kansen en benutte ze ook, zo konden zij afstand nemen: 2-4. Dit was ook de ruststand. In de rust besproken om betere ballen te gaan gooien en meer concentratie te nemen in de verdediging. We begonnen dan ook sterker aan de tweede helft en kwamen terug tot 3-4. Helaas bleef het daarbij voor DAKOS. Ons slordige spel en ongeconcentreerd verdedigen bleef ons ook deze week opbreken. Nijnsel kon nog twee keer scoren: 3-6 was de eindstand. Jammer meiden, we hebben weer genoeg puntjes om aan te werken. Floor bedankt voor het meespelen.

Sporting R – DAKOS R2, uitslag 3-3
Afgelopen woensdag speelden we onze 2e wedstijd in de zaal tegen Sporting. We kwamen al snel op 0-1 voorsprong dmv een doorloopbal van Marieke G. De 0-2 werd gemaakt door Suus. Sporting zorgde voor een ruststand van 1-2. Een pittige 2e helft volgt en Jeanine weet de stand dmv een mooi afstandschot naar 1-3 te brengen. Helaas lukt het ons niet meer om te scoren en maakt Sporting de stand gelijk met 3-3.

Week 46

DAKOS 1 – Klick’15 1, uitslag 7-15.
Afgelopen zondag speelden de meiden van Dakos 1 hun eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie tegen Klick’15. Klick’15 speelt in de buitencompetitie een klasse hoger dan Dakos en doet het daar best aardig. Iedereen was zich er dan ook bewust van dat dit wel eens een pittige tegenstander zou kunnen worden. Hoewel het erg zoeken was in de aanval en er een aantal slordigheidjes waren in de verdediging, konden we de eerste 20 minuten vrij goed mee met het niveau van Klick’15. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok stond er een tussenstand van 3-4 op het scorebord. In de resterende 10 minuten van de eerste helft zocht Klick’15 lang naar de goede kansen en schoten ze erg zuiver op de juiste momenten waardoor we toch nog de rust in gingen met een 3-7 achterstand. Een peptalk in de rust, zorgde ervoor dat we het begin van de tweede helft vol goede moed van start gingen. Vooral verdedigend hadden we Klick’15 beter onder controle. Ook aanvallend kregen we genoeg kansen, maar we wisten onszelf helaas te weinig te belonen door deze kansen niet af te maken. Hierdoor zakten ons vertrouwen weg en daar kon Klick’15 juist van profiteren. Zij bleven ondertussen juist goed en lang doorzoeken naar de juiste kansen, iets waar Dakos 1 veel van kan leren. Uiteindelijk had Klick’15 duidelijk de overhand in de wedstrijd en was het ook de terechte winnaar. De eindstand was 7-15. Bedankt voor alle supporters tijdens de wedstrijd. Volgende week zondag 27 november spelen we onze tweede thuiswedstrijd tegen ONA/Astrantia om 17:40 in de Postel. Iedereen is dan weer meer dan welkom om ons aan te moedigen!

DAKOS 3 – Rosolo 4, uitslag 4-8.
Onze eerste thuiswedstrijd stond vandaag op het programma. De tegenstander was Rosolo 4. Helaas moesten we het doen zonder onze coach Ilse. We starten hierdoor met 9 man zonder coach. Toevallig kwamen ex-coaches Tom & Bianca kijken vandaag, zij werden meteen ingezet als interim-coaches. Beide teams begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Het spel ging op en neer met kansen voor beide teams. Maar beide waren niet scherp in de afronding waardoor het lang 0-0 bleef. Toch was het Rosolo wat gedurende de eerste helft de betere kansen had en deze ook benutte. Zo kwamen zij op een 0-2 voorsprong. Maar DAKOS liet zich niet kennen en vocht zich terug in de wedstrijd. Zo werd het 2-2. Hier had Rosolo weer een antwoord op en nam weer de leiding: 2-3. Het was bijna rust, maar DAKOS wilde toch met een goed gevoel de rust in, dus werd er met een goede aanval de gelijkmaker gemaakt: 3-3. In de rust besproken om dit de tweede helft vast te houden. Helaas is dit ons probleem en meteen na rust ging het dan ook mis. DAKOS ging fouten maken en Rosolo profiteerde hiervan. Ze kregen een voorsprong die ze goed vast wisten te houden. DAKOS probeerde het nog wel, maar de kansen werden niet benut en er werden ook nog twee strafworpen gemist. Rosolo liep uit naar 3-8. Vlak voor tijd wist DAKOS nog wat terug te doen en bepaalde de einstand op 4-8. Een mindere tweede helft breekt ons helaas weer op. Tom en Bianca super bedankt voor het coachen! Melissa bedankt voor het invallen.
DAKOS A1- Melderslo A1, uitslag 13-10.
Na de flinke overwinning van vorige week moesten we vandaag weer vollop aan te bak tegen Melderslo. Onderschatting mocht er niet wezen aangezien we er buiten een oefenwedstrijd tegen hebben gespeeld en die maar net wonnen. De wedstrijd begon aan de kant van Melderslo waarmee het 0-1 kwam te staan. Na wat foutjes in de verdediging, goeie schoten van Melderslo maar ook zeker goede aanvallen van Dakos gingen we de rust in met 7-6. Na de rust kwam melderslo al gauw met een antwoord waardoor het 7-8 kwam te staan. Vanaf dat moment wisten we dat we er nog een tandje bij moesten doen om deze wedstrijd te kunnen winnen. We kwamen met 11-8 voor met nog minder als 10 min op de klok. Nog een paar goede kansen en uiteindelijk is het 13-10 geworden. Volgende week reizen we af naar velden om daar hopelijk ook weer de puntjes mee te nemen naar Someren. Michelle, Sharon en Lieke bedankt dat jullie er deze week bij waren om ons team te versterken!
Swift B1 – DAKOS B1, uitslag 7-7.
Na de eerste overwinning van vorige week en 2 fanatieke trainingen gingen we met een goed gevoel richting Velden. We wisten op voorhand dat het een zware pot ging worden omdat we buiten met 0-7 hadden verloren. De start van de wedstrijd was duidelijk voor Swift. Zij hadden goede lange aanvallen en wij moesten nog flink zoeken in de aanval. Gelukkig kwamen wij op 0-1 voorsprong, maar Swift gaf de aanval erop meteen een antwoord. Onze verdediging stond prima, de communicatie en de overnames liepen goed. De aanvallen begonnen lekker te draaien en we kregen veel ruimte om te schieten. Daardoor gingen we de rust in met een 2-3 voorsprong. Na een goede peptolk in de rust wisten we dat we nog 25 minuten aan de bak moesten. Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde. Het ging ontzettend gelijk op. Er stond een 4-4 op het scorebord met nog 15 minuten te gaan. Op dat moment kreeg Swift er pas echt zin in, en kwamen er bij ons wat fouten in de verdediging. We lieten ons te veel meeslepen in het spel van swift. Swift had de hele wedstrijd nog geen korf geraakt met schieten en opeens vielen ze ook aan hun kant. Ook kregen we helaas 2 strafworpen tegen die allebei zaten. Gelukkig wisten we zelf ook mee te blijven scoren en bleven we rustig in de aanval. Met nog 2 minuten te gaan stonden we op een voorsprong van 6-7, de spanning steeg, maar de laatste goal viel aan de verkeerde kant. Eindstand was 7-7. Prima wedstrijd aan onze kant, maar er zat helaas meer in. Volgende week thuis tegen Altior.
DAKOS D1 – Korfrakkers D1, uitslag 3-6.
Weer geen punten voor DAKOS D1, een terechte nederlaag tegen ’n beter spelend Korfrakkers. Ruststand 2-4. In de rust besproken kom op meiden er kan nog van alles gebeuren. Zorg voor de aansluitingstreffer, helaas er kwamen wel kansen maar ze gingen er niet in. En dan is het wachten op de tegentreffer 2-5. De 3e goal werd gescoord en ’t team kreeg weer hoop, maar snel genoeg scoorde KR de 3-6. Volgende week uit tegen Peelkorf D1, ook ’n sterke ploeg! Maar we gaan voor de overwinning en hopen de punten mee naar huis te kunnen nemen.
Klimroos D1 – DAKOS D3, uitslag 8-7.
Vandaag reisde de D3 af naar Hoogeloon om te spelen tegen Klimroos D1. Na de zware nederlaag van vorige week was DAKOS vandaag gebrand op revanche. Terwijl Saske genoot van haar vakantie hadden we Britt bereid gevonden om ons te versterken. DAKOS begon erg sterk aan de wedstrijd en liet zien niet voor niks naar Hoogeloon te zijn gekomen. Dit resulteerde als snel in een 0-1 voorsprong. Hierna na Klimroos het initiatief, maar DAKOS stond goed te verdedigen en wist zo de voorsprong te behouden. Dit duurde tot de vakwissel. Hierna kwam het tweede aanvalsvak in actie en zij wisten de voorsprong uit te bouwen: 0-2. Een fantastisch begin van de wedstrijd. Het tweede verdedigingsvak had meer moeite met het spel van Klimroos en hierdoor kon Klimroos terug komen tot 2-2. Het aanvalsvak liet mooie dingen zien en kreeg ook mooie kansen, alleen werden ze niet benut. Dat was jammer, want vlak voor rust kon Klimroos op een 3-2 voorsprong komen. In de rust hebben we besproken om meer rust in de aanval te nemen en in de verdediging goed op te blijven letten. Na rust was het Klimroos dat het betere spel had en hun voorsprong kon uitbreiden, zo kwamen zij op 5-2. Onze aanval had moeite met het verdedigende spel van Klimroos en leed hierdoor veel balverlies. Na de vakwissel ging het tweede aanvalsvak weer op zoek naar de aansluiting en die kwam er: 5-3. Helaas moest de verdediging meteen weer twee treffers incasseren en zo werd het 7-3 voor Klimroos. Het laatste deel van de wedstrijd gebeurde er iets met DAKOS. De aanval onderleiding van Britt die goed gebruik maakte van haar lengte kreeg vleugels en liet prachtige dingen zien. Hierdoor kwam DAKOS terug in de wedstrijd: 7-4,7-5, 7-6 en vlak voor tijd zelfs 7-7. Wat was het spannend! Maar helaas in de allerlaatste aanval maakte Klimroos de 8-7. Jammer! Wat een verschil met vorige week. Super goed gedaan meiden! Britt bedankt voor het meespelen

Week 45

SCMH 1 – DAKOS 1, uitslag 8-18.
Afgelopen weekend reisden de meiden van senioren 1 af naar Veghel om daar de eerste wedstrijd van het zaalseizoen te spelen tegen SCMH. Vooraf aan de wedstrijd werd de meiden duidelijk gemaakt hoe belangrijk het zou zijn om goed aan de zaalcompetitie te beginnen en de 2 punten mee naar huis te nemen. Deze boodschap leken de meiden goed begrepen te hebben want ze begonnen heel doelgericht aan de wedstrijd. Er werden goede kansen gecreëerd en deze werden ook af gemaakt wat resulteerde in een voorsprong van 0-5 voor Dakos met nog ongeveer 20 minuten op de klok. De rest van de eerste helft hadden de meiden van Dakos duidelijk de overhand waardoor SCMH steeds achter de feiten aan moest lopen. Daardoor was de ruststand 5-10. In de rust kreeg Dakos de taak om in de tweede helft de voorsprong verder uit te bouwen en de winst niet meer weg te geven, iets waar we soms moeite mee lijken te hebben. De eerste 20 minuten van de tweede helft wisten we onszelf te weinig te belonen door de kansen die we kregen niet af te maken. Ook SCMH had moeite met scoren en dit bracht de stand op 6-13. Met nog ongeveer 10 minuten speeltijd wisten de meiden de korf weer te vinden waardoor de voorsprong in hoog tempo uitgebouwd werd door middel van een aantal mooie afstandschoten. SCMH wist nog een paar keer te scoren maar niet genoeg om Dakos in gevaar te brengen. De eindstand was 8-18. Mede dankzij de goed gevulde supportersbank en de reserves die met ons mee wilden gaan wisten we de winst binnen te slepen en de 2 punten weer mee naar huis te nemen. Aankomende zondag 20 november speelt Dakos weer de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie in de Postel tegen Klick’15 om 16.45 uur. Alle support is dan meer dan welkom!

DAKOS B1 – Be Quick B1, uitslag 8-2.
Vandaag stond voor ons be quick uit Nuland op het programma, een team dat we eigenlijk niet kenden en waarvan we niet wisten wat we moesten verwachten. De wedstrijd begon redelijk, het was nog even zoeken in de aanval maar al snel werd het 2-0 door twee kleine kansen. Ook het andere aanvalsvak had voor de rust nog 2 keer gescoord (rustand dus 4-0). Na de rust waren we even de concentratie kwijt in de verdediging en kwamen er 2 onnodige goals in het voordeel van be quick. Daarna werd er een time-out aangevraagd en herpakte we ons goed. er werd weer gescoord via een kleine kans en een vrije bal. Ook het andere vak scoorde nog 2 mooie goals en zo werd de eindstand 8-2 voor dakos. Een redelijk goede wedstrijd maar we weten wel dat we nog zwaardere ploegen tegen zullen krijgen in deze competitie.
Pr.Irene C1 – DAKOS C1, uitslag 2-22.
Vol verwachting klopt ons hart, wie de winst krijgt en wie de smart. Op deze mooie zaterdag ochtend in Nistelrode. Na een gewonnen oefenwedstrijd vorige week, stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen prinses Irene. Vorige wedstrijd met moeite 8-3 gewonnen, gingen we vandaag voor een beter resultaat. We kwamen meteen op een 1-0 achter stand. Dit was een goede wake up call voor de meiden, want vanaf toen kwam er peper (noot) in de reet en ging de stand met volle vaart richting Dakos. We waren super scherp op de afstand schot, zo lagen er al in de eerste helft 7 afstand schoten in. Daarna scoorde we nog een paar kleine kansjes, doorloop balletjes en een vrijeworp. Wat lijde tot de rust stand 2-11. In de rust werd geattendeerd dat de winst nog zeker niet in de zak hadden. De verdediging stond als een huis met een schoor steen en liet er geen cadeau/bal door heen gaan. We hebben heel de helft de 2 kunne Houden. Wij dachten wij zijn sociaal wij gaan ook voor de 2. Door weer een paar mooie afstand schoten, kleinekansjes en een strafworp zetten we de mooie uitslag 2-22 op het score bord! De c1 heeft alvast hun eerste cadeautje verdiend! Volgende week gaan we kijken of sint en piet ook in Velden een cadeau hebben achter gelaten!
VIOS D1 – DAKOS D1, uitslag 11-7.
Helaas geen Sint en Pieten in Oeffelt, kan natuurlijk ook niet want ze waren nog in Nistelrode. DAKOS D1 kreeg geen kadootjes, haha… Een terechte overwinning voor VIOS die toch net iets slimmer waren dan onze D1 speelsters. Met rust was het 2-1. Daarna ging de doelpuntenmachine lopen aan beide kanten. VIOS kwam op een 5-1 voorsprong maar onze meiden dachten dat vinden wij niet oké en DAKOS kwam op gelijke hoogte. Tja en toen ging het effe niet goed, de tegenstander strafte elk foutje af; de scheids floot voor einde wedstrijd bij een 11-7 stand. Wij weer richting S-Heide zonder punten. Niet erg als VIOS richting Someren komt proberen wij er voor te zorgen dat zij weer richting Oeffelt kunnen zonder punten… Maar vandaag waren zij de terechte winnaars!
DAKOS D3 – Korfrakkers D3, uitslag 0-24.
De D3 startte vandaag de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen de Korfrakkers D3. Al snel bleek dat Korfrakkers een maatje te groot was voor DAKOS. Korfrakkers was veel feller en effectiever en wist hierdoor veel kansen te krijgen. DAKOS speelde veel te chaotisch. In de verdediging ging het veel te veel mis. We waren constant te laat en ons meisje kwijt. Als we de bal dan eindelijk hadden waren we veel te slordig en gooiden we de bal weer in de handen van de Korfrakkers. Die wisten er wel raad mee en scoorden de ene na de andere goal. Ruststand:0-14. In de rust werd er een hartig woordje gesproken, omdat het allemaal wel erg makkelijk ging en DAKOS het wel heel makkelijk liet lopen. De tweede helft ging het met vlagen beter met verdedigen. Nu werd er wel voor elkaar gewerkt. We kregen in de aanval ook een paar kleine kansjes maar de 0 bleef steken op het bord bij DAKOS. Korfrakkers kende geen rem en ging vrolijk door met een monsterscore neerzetten,ondanks dat DAKOS meer weerstand gaf. Eindstand:0-24. Een wedstrijd om snel te vergeten. Wel een compliment voor de meiden van DAKOS dat ze de hele tijd positief zijn gebleven! Deze uitslag is voor beide teams niet leuk! Dinsdag weer flink trainen en volgende week weer nieuwe kansen.

Verslagen najaar 2016-2017

Week 42

ZSV C1 – DAKOS C3, uitslag 0-2.
Vandaag speelde Dakos C3 hun laatste wedstrijd van de buitencompetitie tegen ZSV in Deurne. Deze tegenstander stond helemaal onderaan de ranglijst en dus was het de taak aan de C3 om hier hun eerste winst van het seizoen binnen te halen. De dames begonnen fanatiek aan de wedstrijd en scoorde al snel de 0-1. Verdedigend hadden we het niet lastig en konden we er voor zorgen dat de tegenstander geen kansen kreeg. Zo kon de aanval tegen het einde van de tweede helft zorgen voor een 0-2 voorsprong. De tweede helft was het de beurt aan het andere vak om te scoren, dit lukte echter niet meer. Doordat de verdediging goed hun werk deed konden de tegenstanders ook niet meer scoren. We sloten dus af met een 0-2 winst. Goed gedaan meiden! Met goede moed op naar de binnencompetitie en hopen dat we daar wat meer kunnen gaan scoren! Kaya en Marieke bedankt voor het meespelen! Fijn dat jullie ons bij het binnenseizoen komen versterken!

DAKOS D1 – Korfrakkers D1, uitslag 5-8.

Ook de D1 had ’n extra speelster nodig vandaag: Loes was gevraagd om de D2 te versterken, Linda is in Oostenrijk en neemt deel aan het WK dansen (Linda héél véél succes), gelukkig was Lynn er nog. Lynn bedankt! De wedstrijd tegen de “herfstkampioen” Korfrakkers uit Erp. Onze laatste wedstrijd op het veld, en daar wilden we ’n mooi resultaat neerzetten. En dat is ook zeker gelukt, bij vlagen werd er mooi verzorgd korfbal gespeeld. Een gelijk opgaande 1e helft wedstrijd resulteerde toch in ’n 2-4 ruststand. Na rust waren we effe de organisatie kwijt, KR profiteerde daarvan en tilde de stand verdiend naar 2-7. Gelukkig wisten de speelsters het spelletje weer op te pakken wat resulteerde in ’n 5-8 eindstand. Nu ’n weekje vakantie, daarna de zaal in waar we ons gaan voorbereiden op de 1e competitiewedstrijd: 12 november tegen VIOS, ’n onbekende tegenstander maar wel eentje die we absoluut niet mogen onderschatten!
Olympia/Dos D2- DAKOS D2, uitslag 3-3.
We hebben vandaag een spannende wedstrijd gespeeld. Olympia/Dos opende de wedstijd met een 1-0 voorsprong. We kregen in de aanval veel ruimte en veel kansen maar wisten er voor de rust maar één te benutten. Ruststand 1-1. De verdediging stond goed en het overnameprobleem werd gedurende de wedstrijd steeds beter opgelost. De aanvallen liepen goed maar nog met veel slordige ballen en onafgemaakte kansen. Toch kwamen we op een voorsprong van 1-3, helaas lieten we Olympia/Dos terugkomen tot een gelijke stand 3-3. Het laatste doelpunt was goed verdedigd maar deze werd niet afgefloten. Eindstand 3-3. We hebben de meiden zien groeien gedurende het buitenseizoen en hebben zin in de binnen competitie! Goed gespeeld, Dana en Loes bedankt voor het meespelen!
Flamingo’s D2 – DAKOS D3, uitslag 3-4.
Voor de laatste wedstrijd van de veldcompetitie reisden we af naar Mariahout om te spelen tegen de Flamingo’s D2. Gezien de ranglijst zouden we aan elkaar gewaagd moeten zijn, maar wij gingen natuurlijk voor een goede afsluiter. We begonnen sterk aan de wedstrijd en onze aanval kreeg gelijk een aantal mooie kansen, maar helaas ging de bal er niet in. De verdediging stond goed en gaf niet veel weg. Dit duurde een tijd, het spel ging over en weer, maar DAKOS vergat zichzelf te belonen. Dan zal je altijd zien dat de tegenstander op voorsprong komt. Ja hoor dat was ook het geval, de Flamingo’s opende de score, door een onoplettendheid in onze verdediging: 0-1. Je zou zeggen DAKOS werd hier wakker van, maar nee. Even later was het weer raak aan de verkeerde kant: 0-2 voor Flamingo’s. Hierna ging het bij DAKOS ook beter lopen en we konden terug komen via een mooie aanval tot 1-2. Verdedigend ging het nu ook wat beter en de bal kwam weer bij de aanval. Zij gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook: 2-2. Dit was ook de ruststand. In de rust besproken om meer pit in de aanval te gooien. We begonnen nog te slap aan de tweede helft en de Flamingo’s kwam weer op voorsprong: 3-2. Gelukkig ging onze aanval beter lopen en we kregen veel kansen. We kwamen gelijk tot 3-3 en het nieuwe aanvalsvak maakte de 3-4. Hierna kregen we nog een aantal opgelegde kansen, maar helaas wilde de bal er niet meer in. Gelukkig werd het nu wel goed dicht gehouden door de verdediging. Een verdiende overwinning die wel wat hoger had mogen uitvallen. Maar al met al een mooie afsluiting van de veldcompetitie waarin we met 3 verloren en 3 gewonnen wedstrijden mooi in de middenmoot geëindigd zijn. En we hebben met z’n allen veel geleerd. Anne en Cato bedankt voor het meespelen!

Week 41

MOSA’14 A1 – DAKOS A2, uitslag 4-4.

Vandaag speelde Dakos A2 een uitwedstrijd in Oijen. Een onbekend dorp voor ons allemaal en een onbekend team waar we tegen moesten. Na een autorit van 1 uur kwamen we ruim optijd aan in Oijen. De wedstrijd begon Dakos A2 erg sterk, er waren mooie lange aanvallen en in de verdediging werd goed geroepen en overgenomen. De kansjes werden in het begin van de wedstrijd helaas niet benut. Al snel viel de 0-1 voor Dakos. In de verdediging werd de bal slecht uitgespeeld naar het andere vak, daar profiteerde MOSA’14 van. 1-1 op het scorebord. Al snel herpakte Dakos en maakte de 2-1 en 3-1. Rust. Na de rust werd het spel van Dakos een beetje rommelig, daardoor werd MOSA’14 sterker en kwam terug 3-2 en 3-3. Het bleef lang spannend, en we kwamen nog een keer voor 3-4. Uiteindelijk werd de eindstand 4-4. Renske, Mirthe, en Vera van de C2 en Lisa en Laura van de B2 super bedankt voor het meespelen!

Rosolo C1 – DAKOS C1, uitslag 3-7.

Vandaag wedstrijd tegen Rosolo! Voor het seizoen een oefenwedstrijd tegen gehad, die we winnend afsloten. Ook vandaag hoopte we de winst mee naar huis te nemen. Kwart over 8 al op de plagge om richting Reusel te rijden. De wedstrijd begon en al vrij snel scoorde we de 1-0, daarna volgde de 2-0, 3-0, 4-0 5-0, 5-1 en rust. Na de rust scoorden we allebei nog 2 goals. eindstand 7-3. De aanvallen waren sterk en er zat veel variatie in. Nou hebben we de kop positie overgenomen van Rosolo.🎉 volgende week staat korfrakkers thuis op het programma om Half 1.

Swift D1 – DAKOS D1, uitslag 3-3.
De D1 mocht het vandaag in een nat Velden proberen tegen Swift D1. Het werd een lastige wedstrijd waarin heel veel ballen slecht geplaatst werden en nog meer ballen slecht gevangen; de bal was nat! Swift nam een vroege voorsprong, maar deze werd door onze eerste aanval teniet gedaan. De tweede aanval kwam ook niet lekker in zijn spel, maar Swift bakte er gelukkig ook niet veel van. Toch kwam Swift voor rust op 2-1 en hadden we geluk dat ze een stip mistte. Na de ranja ging het iets beter en hadden we Swift goed onder controle. We kamen voor de functiewissel nog langszij, en toen de tweede aanval direct 2-3 maakte hadden we echter door moeten duwen. We kregen in het laatste kwart meer kansen als in de drie voorgaande, maar Swift had aan eentje genoeg voor de gelijkmaker. Een terechte uitslag gezien het spelbeeld, al had er meer ingezeten.

Week 40

KV Rooi 1 – DAKOS 1, uitslag 11-8.
Werd er twee weken geleden nog gesuggereerd dat er wellicht wat moois te behalen was voor Dakos S1 aan het eind van het seizoen, na twee achtereenvolgende nederlagen is de Somerense hoofdmacht inmiddels teruggevallen naar de grauwe middenmoot van de overgangsklasse B. Waar het afgelopen zondag probeerde de stijgende lijn weer op te pakken tegen laagvlieger KV Rooij, kwam het van een koude kermis thuis. Een matige voorbereiding en een slap eerste kwartier leverde een 6-1 tussenstand op en die klap kwam Dakos nooit meer te boven. Tot twee keer toe kwam het nog terug tot twee doelpunten, maar evenzoveel keer werd het verschil door lichtzinnig verdedigen terug gebracht tot drie. Eindstand uiteindelijk 11-8 in het voordeel van de dames uit St. Oedenrode.

Be Quick A1 – DAKOS A1, uitslag 6-12.
Afgelopen zaterdag, vertrokken we naar Nuland om daar onze punten te pakken tegen Be-Quick. We begonnen de wedstrijd met een 1-0 achterstand door een foutje in de verdediging. We pakte snel terug, de verdediging stond goed te verdedigen. In de aanval kwamen er genoeg kansen waarvan er te veel gemiste maar gelukkig werden er ook een paar gescoord. De ruststand was 2-7. In de tweede helft was onze concentratie ver te zoeken waardoor we slordigheids foutjes maakten die Be-Quick afstrafte. We kregen wederom veel kansen die we niet afmaakten. Kortom, we moeten nog flink aan de afwerking werken. Volgende week staat Rosolo op het programma, in die wedstrijd hebben we niks te verliezen.

Rosolo D1 – DAKOS D1, uitslag 7-6.
Een heel andere tegenstander vandaag, Rosolo uit Reusel! Dat was wel effe schakelen voor de speelsters, helaas met 7-6 verloren! Maar knap dat we na ’n 4-1 stand terug kwamen tot 4-3, en na een 6-3 stand ons terug wisten te knokken naar 6-6. De laatste goal van Rosolo was echter wel verdedigd, jammer.. 1 puntje hadden we wel verdiend. Deze week goed trainen, volgende week naar Velden waar we Swift D1 tegen gaan komen!

DAKOS D2 – Treffers/Een/ZSV D1, uitslag 0-6.
Vandaag moesten we tegen de ’n mix van Treffers-Eendracht-ZSV die nog geen wedstrijd verloren hadden. Op het begin hielden we het goed dicht, helaas kwamen er toch 3 doelpunten voor de tegenpartij. We gingen de rust in met 0-3. De aanval van de treffers hadden het spelletje beter door waardoor ze hun voorsprong uit konden breiden en Dakos achter de feiten aan bleef lopen. Dakos kwam nauwelijks aan aanvallen toe waardoor we niet konden scoren. Eindstand: 0-6. We hebben genoeg trainingspunten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd.

DAKOS D3 – Lottum D1, uitslag 2-10.
Voor de D3 stond er vandaag een thuiswedstrijd tegen de koploper Lottum D1 op het programma. We zagen al snel waarom zij de koploper waren, de meiden van Lottum waren een kop groter dan de meiden van DAKOS. Desalniettemin gingen we toch met goede moed van start. Het was Lottum dat meteen het spel maakte, ze kregen veel kansen, maar wisten deze niet te benutten. In de eerstvolgende aanval van DAKOS werd wel gescoord, hierdoor kwam DAKOS zeer verassend op een 1-0 voorsprong. Helaas konden we niet lang genieten van de voorsprong. Lottum was duidelijk slimmer en sterker en kon dit gedurende de eerste helft ook omzetten in doelpunten. DAKOS probeerde het wel in de aanval, maar had soms gewoon de pech dat de bal verkeerd viel. Ruststand 1-4. In de tweede helft begon DAKOS best aardig en kreeg nu ook meer kansen in de aanval. Dit resulteerde ook in een treffer: 2-5. Hierna ging het allemaal wat minder soepel. We gingen slordiger spelen, hadden veel balverlies en waren soms minder geconcentreerd, waardoor Lottum makkelijk vrij kwam. Lottum kon nog een aantal keer scoren in de tweede helft. DAKOS helaas niet meer, de aanvallen liepen niet meer zo lekker en Lottum had de bal zo terugveroverd. Dit is nog wel een leerpuntje om goed te bewegen in de aanval, zodat de tegenstander minder makkelijk mee kan kijken. Eindstand 2-10. Maar toch goed dingen gezien, vooral verdedigend hebben we het goed gedaan vandaag! Volgende week een weekje vrij en de week erna de laatste veldwedstrijd.

DAKOS MW2 – KV Rooi MW1, uitslag 14-1.
Afgelopen woensdag een thuiswedstrijd tegen kv Rooi. De eerste helft ging ons goed af, we creeerden veel kansen en benutten deze ook. Dit resulteerde in een 10-0 ruststand. De tweede helft werd er de eerst 15 min niet gescoord. Onze tegenstander wist nog 1 keer de korf te vinden. Monique had nog een mooie actie door de bal van onder door de korf te gooien, maar die konden we helaas niet bijtellen in de score. Al met al een vrij saaie tweede helft. Eindstand 14-1. Maar nog steeds ongeslagen aan kop met nog 2 wedstrijden te spelen. Volgende week een keer trainen.

Week 39

SV Melderslo 1 – DAKOS 1, uitslag 11-12.
Tegen Melderslo werd afgelopen zondag pijnlijk blootgelegd dat Dakos op mentaal en tactisch vlak nog een lange weg te gaan heeft. Bovendien kregen ze een lesje in efficiëntie van de Limburgse dames. Die hadden voor hun 12 doelpunten beduidend minder doelpogingen nodig dan Dakos voor 11 treffers. Het begon nochtans goed met twee doelpunten uit evenzoveel aanvallen, maar daarmee was de koek voor de rust zo goed als op. Melderslo nam de regie over, zorgde dat Dakos tot maximaal twee doelpogingen per aanval kwam en strafte zelf enkele verdedigingsfoutjes van Dakos af; ruststand 3-5.
Na de pauze had Melderslo aanvankelijk weinig kansen nodig en vergrootte redelijk vlot de voorsprong tot 5-10. Een dubbele wissel aan Dakos zijde bracht wat nieuw elan, en het sloop terug in wedstrijd. De 11-12 viel echter pas in de slotseconde, dus een puntje zat er niet meer in en zou van het goede ook wat teveel zijn geweest.

DAKOS A1 – DDW A1, uitslag 12-4.
Zoals altijd begon het zonnetje te schijnen toen de A1 gister aan mocht vangen tegen DDW. Een team waar we van wisten dat we de punten moesten pakken. Als snel kwam Dakos op een 2-0 voorsprong, helaas had DDW hier snel een antwoord op en zorgde weer voor een gelijke stand. Koppies bij elkaar, want de punten mochten we niet laten liggen. Verdedigend stonden we steeds sterker waar we meer zelfvertrouwen van kregen. De aanvallen liepen de tweede helft steeds beter, de bal begon de korf steeds meer te vinden. Eindstand 12-4 voor de thuis ploeg. Volgende week mogen we afzakken naar Nuland, Be Quick, een team waar we de puntjes ook van mee kunnen/moeten nemen.

Oxalis C1 – DASKOS C3, uitslag 2-2.
Afgelopen zaterdag vertrok DAKOS C3 vol goede moed met 8 speelsters naar Horst. Omdat de eigen coaches verhinderd waren gingen invalcoaches Suzan en Karin mee. Voordat de wedstrijd begon gaven de invalcoaches nog duidelijke instructies mee die ze gekregen hadden van de eigen trainsters, je merkte dat de meiden de instructies goed oppikte. Het overnemen in de verdediging werd goed gedaan, en de ballijntjes werden ook goed verdedigd. Aanvallend werden er lange aanvallen gespeeld met veel kansen. Het bleef heel lang 0-0. Aan het einde van de eerste helft maakte Oxalis de 0-1. Dakos C3 kwam daarna terug tot 1-1. Het bleef lang spannend, totdat Oxalis de 1-2 maakte. De meiden verdiende in ieder geval een gelijkspel, want ze waren echt niet minder goed als Oxalis. De meiden lieten de kopjes niet hangen en maakte de gelijkmaker 2-2. Meiden super goed gespeeld, en super fijn dat jullie de tips van de invalcoaches zo goed oppikte! Heel veel succes met de rest van de competitie! Groetjes de invalcoaches Suzan en Karin
DAKOS D1 – Be Quick D1, uitslag 12-0.
Een overtuigende overwinning van DAKOS D1 tegen de onbekende tegenstander uit Nuland, Be Quick! Fysiek toch ’n sterke tegenstander, maar korfballend kwamen zij echt tekort. Jammer: winnen is leuk maar we willen er ook wat van leren en dat valt niet mee als je duidelijk de betere ploeg bent! Met de rust was de stand 7-0, de wedstrijd sloten we af met op ’t scorebord 12-0. Volgende week op naar Reusel waar we de nr 3 tegen komen, waarschijnlijk dat we dan meer tegenstand kunnen verwachten.
Swift D2 – DAKOS D2, uitslag 2-3.
Zaterdag 1 oktober stond Swift D2 op het programma. Om 8:45 vertrokken we naar Velden zodat we om 10:00 de wedstrijd konden beginnen. We startten de wedstrijd vol vertrouwen. We stonden daarom al snel met 1-0 voor. Dakos stond goed te verdedigen. Toen kwam enige kans die Swift in de eerste helft heeft gehad, en dat was een strafworp. Deze strafworp zat dus kwamen we op gelijke stand en hiermee gingen we de rust in. Na de rust waren wij zeker de betere ploeg. We hadden heel veel kansen alleen deze werden helaas niet benut. Toch konden we de 2-1 maken. Daarna sloot Swift hier weer op aan met de 2-2. Tijdens de laatste tien minuten was het bij de aanval van Dakos een schietfestijn, waar uiteindelijk nog een doelpunt uitkwam, het winnende doelpunt. Eindstand 3-2 voor Dakos. Goed gespeeld meiden! Luna de Leeuw bedankt voor het meespelen. Op naar volgende week tegen de Treffers/ZSV!
DOT D1 – DAKOS D3, uitslag 1-8.
Voor de D3 stond er vandaag een uitwedstrijd tegen DOT op het programma. Helaas hadden we te maken met personele problemen waardoor we Karlijn en Juul moesten missen. Gelukkig kregen we hulp van Anne en Floor waardoor we toch een voltallig team hadden. DAKOS startte sterk en al snel was duidelijk dat we de betere partij waren. We kregen veel kansen in de aanval en wisten deze ook goed te benutten. De verdediging had de bal weer snel terug veroverd, waardoor de aanval veel kansen kon creëren. Niet alles ging erin, maar we konden al snel een grote voorsprong nemen. Na 12,5 minuut stond het al 0-6 voor DAKOS. Het tweede aanvalsvak kreeg ook veel kansen, maar hier wilde de bal er gewoon niet in! De verdediging stond goed en gaf weinig weg. Ruststand 0-6. In de rust besproken om zo door te gaan en de score verder uit te bouwen. Het eerste aanvalsvak deed het weer goed en kon weer verschillende kansen noteren, hieruit hebben ze nog 2x kunnen scoren: 0-8. Na de vakwissel ging het wat minder bij DAKOS. Er werden geen goede ballen meer gegooid en we speelden te slordig in de aanval, waardoor we de bal te snel kwijt waren. De verdediging moest DOT nog een keer laten scoren: 1-8. Op het einde waren er nog verschillende open kansen voor DAKOS, maar de bal wilde er niet meer in. Eindstand: 1-8. Een mooie overwinnig. Goed gespeeld meiden! Anne en Floor bedankt voor het meedoen.
DOS/Olympia Mw – DAKOS MW2, uitslag 5-12.
Onze 3de wedstrijd tegen dos/olympia gestart met een 1-0 achterstand. Al snel wisten wij goed te scoren en was de ruststand dan ook 1-8 in ons voordeel. De 2de helft waren wij wat ingekakt en onze tegenstander wakker, beide scoorde we 4 keer. Wat ons toch een mooie overwinning gaf van 5-12! Tot nu toe gaan we aan de leiding in de poule met 6 punten!!
Melderslo R – DAKOS R2, uitslag 5-2.
Afgelopen woensdag vertrokken we vol goede moed met 9 speelsters naar Melderslo. Zou het een keer lukken om wat kansen te benutten…? Al snel kwam Melderslo op 2-0 voorsprong. Inie wist de stand naar 2-1 te brengen dmv een klein kansje.We gingen de rust in met een achterstand van 3-2. Helaas lukte het ons na de rust niet meer om te scoren en bleven de punten in Melderslo met een stand van 5-2.
 DAKOS R3 – Sporting R, uitslag 8-5.
afgelopen woensdag moesten we tegen sporting korfballen. De laatste keer hadden we verloren tegen hun dus we gingen er van het begin af aan fel korfballen. Dit resulteerde al snel in een voorsprong die we niet uit handen gaven. Eindstand 8-5 voor dakos natuurlijk.

Week 38

VVO 1 – DAKOS 1, uitslag 4-12.
Vandaag stond voor senioren 1 VVO uit Hapert op het programma. Voorafgaand stond deze ploeg ongeslagen bovenaan. Na een fikse nederlaag afgelopen donderdag in de beker moest het vizier vandaag op scherp staan. Als snel genoeg kwamen de meiden van DAKOS op een 0-3 voorsprong door mooie uitgespeelde aanvallen. Door een klein foutje in de verdeding mocht VVO aanleggen voor een strafworp. Deze kans lieten ze niet onbenut. 1-3. Hierna scoorden beiden ploegen 1 keer 2-4. DAKOS kon met goede lange aanvallen de score uitbouwen naar 2-8. Het werd uiteindelijk een wedstrijd waar DAKOS veel schotpogingen had. VVO scoorde nog 2 en DAKOS 4 keer en dat bracht de eindstand op 4-12. Een mooie overwinning waarbij de score nog wat hoger uit had mogen vallen. Verdedigend stonden we goed vandaag en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. A.s. zondag spelen we thuis tegen Melderslo. Supporters zijn van harte welkom.
Peelkorf A1 – DAKOS A1, uitslag 9-5.
Afgelopen zaterdag moesten we aan de bak tegen Peelkorf, een team dat in verhouding weinig nieuwe speelsters had. De wedstrijd ging op het begin heel gelijk op. Waardoor er al gouw een 2-2 op het scorenbord stond. We crieëerde genoeg kansen aleen werden deze niet goed afgerond waardoor het scoren niet lukte. Ondanks de verdediging goed stond wist peelkorf in totaal 9 keer te scoren. Wij helaas maar 5. Deze week dus werken aan de afwerking en volgende week aan de bak tegen DDW A1. Aanvang 15.30 op de plagge
DAKOS B2 – Altior B3, uitslag 4-7.
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Altior B3 op het programma. Op papier zou dit de wedstrijd moeten zijn waar we een kansje op een overwinning zouden kunnen maken. Ons team is nog erg jong en we moeten nog een beetje aan elkaar wennen. Onze tegenstanders zijn gemiddeld vaak een aantal jaren ouder en fysiek al meer ontwikkeld. De eerste helft startte hoopvol en na een half uur was er pas een keer gescoord door Altior. Na de rust ging Altior als een razende uit de startblokken waardoor we al snel tegen een nog grotere achterstand aankeken. Gelukkig scoorde we ook een paar keer waardoor de eindstand 4-7 was. Toch 4 keer gescoord!
DAKOS D3 – DOS D1, uitslag 6-9.
Vandaag stond een thuiswedstrijd tegen DOS D1 op het programma. We wilden natuurlijk deze keer wel weer winnen, na de nederlaag van vorige week. DAKOS begon dan ook sterk aan de wedstrijd en met mooie aanvallen en goed samenspel stond er al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord. Maar DOS wist hierna ook beter in de wedstrijd te komen en kwam met een antwoord: 2-1. Het spel ging over en weer met kansen voor beide partijen, het was DAKOS die de voorsprong uitbouwde: 3-1. Maar DOS liet zich niet kennen en kwam terug: 3-2. Hierna was het weer aan DAKOS en wij maakte er 4-2 van. Zo kwam de bal weer bij DOS en zij konden de 4-3 op het bord zetten. Maar DAKOS liet zich niet kennen en bouwde de voorsprong weer uit: 5-3. Hierna liet DAKOS het een beetje lopen en werd de voorsprong weggegeven, zo kon DOS terug komen tot 5-5. Hierna was het ook rust. In de rust besproken om ons meer te concentreren op het verdedigen. Na rust leek het wel of er een heel ander DAKOS stond. Aanvallend lukte er vrij wel niets meer en verdedigend waren we het ook totaal kwijt. DOS wist hier optimaal van te profiteren en ze waren ook zeer effectief in de afwerking. Zo kwam er 5-9 op het scorebord te staan.Het laatste deel van de wedstrijd herpakte DAKOS zich. Aanvallend liep het beter en we kregen meer kansen, zo konden we de 6-9 nog maken. Ook verdedigend konden we het nu wel dichthouden. De wedstrijd eindigde in een 6-9 nederlaag. Dit was zeker niet nodig geweest, een puntje of meer had er echt wel ingezeten. Dus deze week flink trainen op verdedigen, zodat we het volgende week beter dicht kunnen houden.
MKV E1 – DAKOS E3, uitslag 13-1.
Vandaag speelde de E3 tegen MKV in Milheeze. Aangezien wij nog een redelijk jong team hebben, speelden we ook deze week weer tegen een team wat net iets ouder is en wat meer ervaring heeft. Dit was al gauw terug te zien in het spelbeeld en helaas ook in de tussenstand. Met de rust was het al 9-0. Winnen zat er dus duidelijk niet in, maar de coaches zagen zeker wel kansen op een doelpunt. Dat werd in de rust dus ook verteld: probeer zo goed mogelijk te verdedigen, maar laat je niet door wat tegendoelpunten uit het veld slaan. Wij proberen om ook een doelpuntje mee te pikken en dan telt die ene voor DAKOS voor ons veel zwaarder dan al die andere voor de tegenstander. Zo gezegd, zo gedaan: Sophie scoorde een doelpunt na een snelle counter van het hele team: hartstikke goed! De eindstand kwam hiermee op 13-1. Van de strafworpen wisten we er twee te benutten. MKV scoorde 3 maal. We zullen deze week extra goed ons best doen tijdens de training, want volgende week komt MKV al weer naar Lierop, dus we gaan proberen om dan een iets betere einduitslag neer te zetten.
DAKOS R2 – DAKOS R3, uitslag 4-10.
rec3 moesten afgelopen woensdag spelen tegen de rec2. Rec3 kwam snel op voorsprong, ze gingen er ook gemakkelijk in. Deze voorsprong hebben ze niet meer weggegeven. Ankie, ons nieuw lid, had ook een aantal kansjes gehad. Welkom bij de club. Einduitslag was 4-10 voor de rec3.
DAKOS MW2 – Flamingo’s MW, uitslag 14-7.
Afgelopen woensdag onze 2de wedstrijd tegen de flamingo’s ook weer gewonnen. Het ging in begin even gelijk op, maar dit duurde niet lang. Met 7-2 gingen we de rust in. De 2de helft hebben de flamingo’s niet meer weten te scoren. Wij deden dat wel en eindigde de wedstrijd met 14-7

Week 37

Corridor 2 – DAKOS 2, uitslag 9-14.
Vanochtend reisden we in alle vroegte af naar Son en Breugel. Daar wachtte Corridor 2 op ons. Een tegenstander waar we het vorig seizoen een aantal keer best lastig tegen hadden, dus we wisten wat ons te wachten stond. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen op een 1-0 voorsprong. Daarna was het de beurt aan Corridor en zij scoorden maar liefst drie keer: we stonden tegen een 3-1 achterstand aan te koekeloeren. Gelukkig laten wij ons daar niet zo gauw gek door maken en herpakten we ons snel. Zo kwamen we op een 3-4 voorsprong. Corridor is een ploeg die erg aast op de kleine kansjes rond de korf, hoewel we ons hiervan bewust waren, waren we helaas toch niet altijd even alert. Zo kon Corridor nog net voor de rust de gelijkmaker binnengooien. Je zou het kunnen zien als een domper, wij zagen het als een wake-up call: we hebben nog een halve wedstrijd om de overwinning binnen te slepen, als we alert blijven tot de laatste minuut en zelf ons spelletje slim spelen dan moeten hier punten te pakken zijn! Maar daar komt ie weer: met alleen alert en slim zijn, kom je er niet. Die bal moet ook nog een heel aantal keer door dat mandje willen vallen. Deze week waren Laura (7x) en Karin (4x) heerlijk op schot. Mooi om te zien dat we niet afhankelijk zijn van altijd dezelfde individuen. Nog mooier om te zien waren twee doelpunten van eerder genoemden: ze wisten namelijk allebei een afstandsschot te scoren dat de korf niet raakte. Je weet wel, zo eentje waarvan je denkt: hè? Zat die er nu in?! Ja dat zaten ze, kan ik je vertellen! We wisten uiteindelijk wederom 14 keer te scoren. De Corridor bleef steken op 9 doelpunten. Na twee rondes hebben we dus het maximaal aantal punten behaald. Dit is op zich wel een lijn waarvan ik graag zie dat we deze doortrekken… 😉 Maar lijnen doortrekken, kan alleen als er ook duidelijke lijnen worden uitgezet. Coaches Yvonne en Inge lieten weer zien dat ze deze kwaliteit zeer goed bezitten, bedankt daarvoor! Ook een speciaal woord van dank voor de uitstekend fluitende scheidsrechter mevrouw Daniëls. Volgende week spelen we uit in Milsbeek tegen SPES. Zij hebben nog geen punten weten te pakken. Wij gaan er natuurlijk alles aan doen om dat zo te houden!

DAKOS A1 – Oranje Wit A1, uityslag 12-6.
Gisteren stond oranje wit op het programma, een tegenstander die we niet moesten onderschatten. Aangezien de teller nog steeds op nul stond wilde we deze keer de punten toch echt in de Hei laten. We begonnen de wedstrijd fel en wisten deze keer de kansen beter af te maken dan de vorige wedstrijden. Dit zorgde voor een 5-1 voorsprong in de 1ste helft. De 2de helft was het aan ons de taak om dit verschil groter te maken en te blijven vechten voor alle ballen. Dat zorgde voor een eindstand van 12-6. Al met al een redelijke wedstrijd, maar natuurlijk nog genoeg werk aan de winkel voor de volgende wedstrijd. Volgende week moeten we de strijd aan met Peelkorf, ook hier hopen we de punten mee naar huis te nemen!!
DAKOS A2 – Korfrakkers A3, uitslag 12-2.
Afgelopen zaterdag moesten we tegen Korfrakkers A3. De wedstrijd begon niet meteen goed met 0-1 achterstand, we hervatte ons meteen en de score op het scorebord begon te lopen. De vakken liepen vlot en daardoor ontstonden er vele kansen met een einduitslag van 12-2. C1 Bedankt voor het meespelen!
Spoordonk B1 – DAKOS B2, uitslag 16-2.
Spoordonkse Girls B1- Dakos B1 16-2 Ojee, die waren duidelijk een maatje te groot voor ons. We hebben ons doel bereikt een keer scoren in elke helft. Verder was er voor ons vandaag geen eer aan te behalen. Donderdag weer flink aan de bak, we moeten nog veel leren…
DAKOS D1 – Altior D1, uitslag 7-3.
De 1e wedstrijd met ons nieuwe team. 3 speelsters die vorig seizoen in de D1 ervaring hebben opgedaan, de overige speelsters komen van de D2 en/of E! De wedstrijd tegen Altior D1, een voor ons onbekende tegenstander. Een verdiende 7-3 overwinning, maar wij wisten niet goed om te gaan met de baldruk die Altior gaf. Altior kreeg in de aanval veel kansen door insnijden naar de korf vanuit de ruimte…Stof voor de trainsters! En meiden als we onze kansen beter benutten was ’t eerste cijfer voor ’t – veel hoger uitgevallen. Volgende week weer ’n vrije zaterdag, wel balen, maar dan hebben we nog 2 weken training voor de volgende thuiswedstrijd tegen Be Quick (ook ’n onbekende tegenstander).
Oxalis D1 – DAKOS D3, uitslag 9-2.
Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd naar Oxalis D1 op het programma. We wisten niet wat ons stond te wachten, maar wilde natuurlijk de lijn van vorige week doortrekken. Het was al snel duidelijk dat Oxalis de betere partij was. Zij konden veel kansen creëren. DAKOS moest verdedigend vol aan de bak, wat meteen een aandachtspuntje is. Een stapje meer en hij is verdedigd en aan de goede kant staan is ook een leerpuntje. Aanvallend kwamen we in de eerste helft niet uit de verf. We stonden veel te veel stil en waren heel erg slordig met het gooien van de ballen. Ruststand 4-0 voor Oxalis. In de rust besproken om toch zeker in de tweede helft te gaan scoren en zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. We startten na rust meteen goed en de eerste aanval leverde meteen een goal op. Dat gaf vertrouwen. De aanval kreeg nu in ieder geval wel de bal bij de korf en kreeg kansen. Zo hebben ze toch 2x kunnen scoren! Verdedigend ging het in de tweede helft nog steeds rommelig, overnemen is nog lastig en Oxalis was ook wel heel snel bij de korf. Maar het laatste deel van de wedstrijd hielden we het goed dicht! De aanval kreeg ook nog wat kansjes, maar de bal wilde er niet meer in. Eindstand 9-2. Genoeg leerpunten gezien vandaag. Nu lekker genieten van de kermis! Sanne bedankt voor het meespelen.
DAKOS E3 – Peelkorf E3, uitslag 0-9.
Vandaag was de tegenstander Peelkorf E3. Een team wat al een jaartje ervaring had in de E, dus dit zou een pittige wedstrijd worden. We deden goed ons best, maar waar de tegenstander bijvoorbeeld de doorloopbal al behoorlijk goed beheerste, was het voor ons al een hele prestatie om goed rond te kunnen spelen, laat staan om kansen te creëren. Dit lukte toch een enkele keer, maar helaas wisten we hier niet uit te scoren. Peelkorf wist het mandje maar liefst 9 keer te vinden. Na de wedstrijd werden er nog strafworpen genomen en hier wisten we er 3 van te scoren. Dat is alweer één meer dan vorige week, dus als we deze lijn doorzetten dan moet dat goed komen! Peelkorf gooide er 6 strafworpen in. Helaas dus geen punten voor ons deze ronde, maar volgende week gaan we er gewoon weer met frisse moed tegenaan! We spelen dan om 10.00u in Milheeze tegen MKV.
DOT Mw – DAKOS Mw2, uitslag 9-13.
Wij hebben afgelopen woensdag onze eerste wedstrijd gespeeld van dit seizoen. We moesten uit tegen DOT Vlierden. Een leuke wedstrijd met als ruststand 6-6. Na rust pakten wij snel een ruime voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Eindstand 9-13.
DAKOS R3 – MKV R, uitslag 4-3.
Gisteren moesten we tegen MKV korfballen. Dakos was veel sterker en kreeg veel kansen. Maar die kansen moeten er ook in en dat wilde niet zo snel lukken. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gewonnen met 4-3. Ankie heeft haar debuut gemaakt bij de r3, hopelijk vind ze het leuk dat ze bij ons clubke komt.

Week 36

DAKOS 2 – Bladella 2, uitslag 14-7. 
Afgelopen zondag speelde DAKOS 2 de eerste wedstrijd van de competitie tegen Bladella 2. In de reserve hoofdklasse, welteverstaan… Met het oog op de verschillende tegenstanders, verwachtten we dat dit een tegenstander zou zijn waar we wellicht een kans tegen zouden maken om punten te kunnen pakken. Dan zou alles wel precies zo moeten gaan, zoals we wilden dat het zou gaan: het vizier op scherp, de schouders eronder en altijd met het koppie omhoog. Met één afmelding en twee blessures in de weken voorafgaand aan deze wedstrijd, werden de eerdergenoemde elementen al behoorlijk getest. Maar het is toch zoals het is en meer kun je er niet van maken, dus hoppa: gas erop, alles geven en dan zien we wel wat het ons brengt. De openingsfase van de wedstrijd was overduidelijk voor Bladella. Dit resulteerde in een tussenstand van 1-4. Een fijne voorsprong voor hun en een goed moment voor ons om te beseffen dat het echt anders moest. Aan het einde van de eerste helft zetten we de aanval in en gingen we erop en (al voorzichtig) erover. Zo konden we gaan rusten met een 6-5 voorsprong. In de rust werd nog even benadrukt wat er beter moest: harder werken om bijvoorbeeld nog net die bal binnen te houden, ‘m af te vangen of een duel te winnen. Maar alleen een tandje erbij, wil niet altijd resulteren in punten. Dan komt dat scherpe vizier om de hoek kijken. Onder andere Manon en Ingrid lieten hun kwaliteiten zien door middel van rake afstandsschoten. Zo bouwden wij onze voorsprong uit, waardoor Bladella het niet meer ingehaald kreeg. Het resulteerde in een eindstand van 14-7, waar wij zeer trots mee van het veld stapten. Rest mij nog het bedanken van alle betrokkenen en in het bijzonder: spelende coaches Inge en Yvonne, Tineke en natuurlijk Lies! Volgende week spelen wij uit in Son & Breugel. Zij hebben hun eerste wedstrijd verloren tegen De Korfrakkers en zullen er dus op gebrand zijn om de eerste punten te pakken. Wij gaan er natuurlijk weer met 100% tegenaan en dan zullen we zien hoe de punten verdeeld worden. Groetjes van de nummer 1 uit de Reserve Hoofdklasse, DAKOS 2 (tja, nu kan ik het er nog onder zetten, dus je zou gek zijn als je daar niet van zou profiteren!)

JES A1 – DAKOS A2, uitslag 11-2.
Onze eerste wedstrijd was tegen Jes A1. Het was een vrij zware wedstrijd. We speelden op het heetst van de dag tegen een team dat al goed op elkaar ingespeeld was. Ons spel was rommelig, ook omdat we pas 2 keer getraind hebben. Wel fijn dat er om de 10 minuten een drinkpauze was! De eindstand was 11-2 voor Jes.

Swift B1 – DAKOS B1, uitslag 7-0.
Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd voor ons. Het begin was goed. Swift had veel balbezit maar onze verdediging hield het goed dicht. Zo bleef de stand lange tijd 0-0. Onze aanval had helaas weinig kans. Veel aanvallen die heel snel afgelopen waren doordat we de rebound niet hadden. Aanvallend werd er erg klein gespeeld en moeten we meer gaan kijken naar wat onze tegenstander doet. Ondanks dat bleven we er wel voor gaan. Swift begon helaas te scoren en zij wonnen deze wedstrijd met 7-0. Ietwat geflatteerd naar mijn mening omdat we wel degelijk kansen hebben gehad maar deze helaas niet goed afwerkten. Komende week vol aan de bak om zaterdag vol vertrouwen te gaan spelen tegen Altior B1. Thuis om 14.00. Bij deze wil ik nogmaals Eline, Jana en Nadie de reserves bedanken.

DAKOS B2 – Avanti B1, uitslag 3-6.
Vandaag voor het eerst een echte wedstrijd met het nieuwe teampje. Onder subtropische omstandigheden begonnen we aan een pittige uitdaging. De dames van Avanti waren voor niets minder dan de winst naar de Hei gekomen. Onze meiden hebben hun stinkende best gedaan om daar een stokje voor te steken, maar we hebben het ze helaas niet echt heel lastig kunnen maken. De inzet was super!

Swift C1 – DAKOS C1, uitslag 1-7.
Zaterdag was het voor de c1 b1 en de A1 een Swift dagje. We gingen de wedstrijd goed in, al best snel werd het 0-1 voor dakos we gingen de pauze in met 0-5.
De 2de helft werd voor iedereen wat moeilijker, het was heel warm.   de eindstand was 1-7. Goed begin van de competitie dus!

DAKOS D3 – DES D2, uitslag 9-0.
Voor de D3 begon vandaag de competitie met een thuiswedstrijd tegen DES D2. Na een zeer korte voorbereiding van slechts 1 training wisten we niet wat ons te wachten stond. Het was allemaal nieuw, een nieuw team, nieuwe coach en voor sommige de eerste keer in twee vakken. Maar desondanks kende DAKOS D3 een superstart. We kwamen al heel snel op voorsprong en door goed samenspel konden we de voorsprong al snel uitbouwen. DES was een veel zwakker team met veel jonge meiden, hier profiteerde DAKOS optimaal van. Met de vakwissel stond het al 3-0. Het tweede aanvalsvak was in het begin wat zoekende, er kwamen genoeg kansen, maar door de haast en slordig spel werden ze niet benut. Maar vlak voor rust konden we met een mooi afstandsschot toch de 4-0 noteren. Verdedigend hebben we in de eerste helft eigenlijk niets hoeven te doen, alleen de ballen eruit halen. In de rust besproken zo door te gaan en meer rust in de aanval te nemen. Na rust gingen we gewoon vrolijk verder met doelpunten maken. We kregen héél veel kansen, maar we waren soms wel erg gehaast en wilde wel heel graag scoren, hierdoor vergaten we soms goed te kijken. Maar in de problemen zijn we nooit gekomen. We liepen uit tot 7-0 bij de vakwissel. Het laatste deel van de wedstrijd ging het wat rustiger bij beide teams, het was ook wel heel warm. Maar toch kon onze aanval nog 2x scoren. De eindstand werd 9-0. Een eenvoudige overwinning. Leuke dingen gezien vandaag, maar ook nog genoeg verbeterpunten. Een goed begin!

Oxalis E1 – DAKOS E2, uitslag 4-8.
Afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de competitie gespeeld. We vertrokken met z’n 5e naar Horst. Het was super warm. Na een paar minuten al scoorde Oxalis. We schrokken wakker en gingen meteen voor een tegen doelpunt.1-1. Snel daarna scoorde we nog een keer. 1-2 We hadden de smaak te pakken ondanks de kansen die Oxalis kreeg wisten ze niet te scoren. Zo maakte we 1-3. Na een korte drinkpauze weer goed geknokt voor een 4e doelpunt voor ons. Na de rust was het de tegenstander die scoorde 2-4. Met een beetje meer gas scoorde we 2-5. Toen raakte het pijpje ff leeg. Weer een korte drinkpauze in de hoop dat wat water ons goed zou doen. Maar Oxalis wist wat ze moesten doen en scoorde 3-5. Toch wisten we daarna nog 3 doelpunten te scoren en zorgde Oxalis voor het laatste doelpunt.Een knappe eerste wedstrijd van het seizoen. Super goed gedaan Dames!

Treffers E2 – DAKOS E3, uitslag 4-1.
Afgelopen zaterdag startte de competitie ook voor de E3. Een team waarin maar liefst 3 speelsters hun eerste officiële wedstrijdminuten maakten. We speelden uit tegen De Treffers uit Neerkant. Het initiatief lag in het begin van de wedstrijd bij De Treffers. Wij verdedigden vooral, maar deden dit wel goed. Daardoor wist de tegenstander maar een enkele keer te scoren. Langzamerhand kwamen wij ook wat meer aan aanvallen toe. Dat we in de rust de strafworpen wonnen met 2-1, waarbij beide doelpunten gescoord werden door nieuwelingen (Renske en Eefke), gaf ons nog meer moed. In de tweede helft lukte het ons dan ook om te scoren: hartstikke goed! De eindstand van de wedstrijd was uiteindelijk 4-1 in het voordeel van De Treffers. De punten bleven dus in Neerkant, maar we namen wel een heel goed gevoel mee naar huis! Volgende week, vlak voordat in Lierop de kermis zal losbarsten, spelen we om half 11 thuis tegen Peelkorf, supporters zijn natuurlijk altijd van harte welkom!